На море в Гърция 2020 - I

• 58 006
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Аз чух, че стартират сезона на 01.07 и очакват туристи от Източна Евопа, защото е по-слабо засегната от заразата.

Това е супер, дано и полети да има. Така си мечтая за Санторини, може и да го съчетаем с Анафи Simple Smile Едва ме навихте Simple Smile

# 601
Ох, какви красоти качвате! Аз, както написах, вече резервирах за Нафплио нощувки. Ще разбиваме пътя на две, петък след работа ще тръгнем. Та се чудя къде е най-удачно да спим. Тръгваме от София и вероятно ще е някъде около Солун. В самия Солун не ми се влиза, там около околовръстното им има доста места, спала съм в едно от тях, но то си беше... като почасов хотел :/ Гледам Вергина, ще се отклоним малко, но пък ще има и къде да се разходим вечерта. На връщане за спане и разходка мисля Волос.

Слагам и аз малко снимки в скрито, но нещо ми мачка качеството:

Скрит текст:
Посиди

Нафплио

Пак някъде около Халкидики

Някъде по плажовете на Пелопонес

Пясъчната коса при Посиди

# 602
Вчера в Германия бяха обсъждани почивките. Вътрешния туризъм ще бъде възможен при спазване на дистанция и маски,а външния обмислят само в страни с овладяна ситуация и 14 дневна карантина след това...има логика като за начало да са под контрол пътуванията,за да не се повтори ситуацията от ски курортите.
За съжаление,малко хора ще могат да си позволят 10 дни почивка и две седмици карантина след това...

# 603
  • София
О, не. Ако трябва да се затворя вкъщи за 14 дни след почивката, то никъде няма да ходя.🥺🥺

# 604
  • Варна
Никой няма да има толкова отпуска Sad

# 605
И сега с една хубава новина от Гърция Wink Честито ! Simple Smile

Решение на правителството на Гърция след карантината на Covis -19 е:

04/05 - движението е свободно без СМС, но само в рамките на града. Започват работа малки магазини и фирми. Движението ще е с маски и ръкавици само в затворени помещения и при спазване на разстояние 2 метра.
18/05 - движението е свободно и между градовете, и по островите.
01/06 - отварят хотелите, които работят целогодишно. Отварят и МОЛовете и кафенета и таверни само с места навън.
01/07 - отварят хотелите, които работят сезонно. Тоест животът се връща окончателно от 01/07

# 606
Това е планът на Мицотакис, който бе обявен преди 2 дни и е обсъждан тук, ама... дали ще стане точно така, никой не знае. Дано!

# 607
О, не. Ако трябва да се затворя вкъщи за 14 дни след почивката, то никъде няма да ходя.🥺🥺

Това обсъжда ли се у нас? Имам предвид в България. Май още никой тук не говори за отваряне на границите. Вчера слушах външната ни министърка, че щели уж поетапно да отварят в ЕС границите, което не разбрах какво означава.

# 608
Границите на България не са затворени, нито са напълно спрени полетите. Но засега не е отпаднало изискването за 14-дневна карантина на пристигащите от чужбина.

# 609
  • София
В плана на гръцкото правителство споменава ли се дали ще отворят границите за чужди туристи? И дали ще има карантина?
Мен нашите ме притесняват, като нищо ще оставят задължителната карантина след влизане от чужбина и така ще възпират хората да пътуват по чужди курорти, вместо по българските.

# 610
В плана на гръцкото правителство споменава ли се дали ще отворят границите за чужди туристи?
Да, в рамките на плана е възстановяване на международните полети в края на юни и отваряне на всичко от 1 юли.

Това, което не казват на повечето сайтове (но човек може и сам да се сети), е, че всеки такъв план е предпоследен. Всъщност изказването на Мицотакис включва уточнение, че мерките ще бъдат разглеждани и при нужда - ревизирани, от експертен екип на всеки 24 часа - в зависимост от това как върви. Ако нещо се скапе, всеки може да се окаже карантиниран на остров Stuck Out Tongue

# 611
В плана на гръцкото правителство споменава ли се дали ще отворят границите за чужди туристи? И дали ще има карантина?
Мен нашите ме притесняват, като нищо ще оставят задължителната карантина след влизане от чужбина и така ще възпират хората да пътуват по чужди курорти, вместо по българските.
Аз очаквам след влизане от чужбина, да си има 14 дена карантина. Няма логика върнал се, но работещ, да има карантина, пък върналия се от почивка не. Мисля, няма как да се размине карантината в тоя случай.
Да видим.

# 612

Според мен би било логично да започнат да отпадат някои държави от задължителните за карантина по някое време. Както бяха добавяни други - първо Китай и Италия, после Франция, Испания, а накрая и всички останали. Та по обратния ред. Би било доста подло да го оставят това, за да насърчат пътуването в България. Генералът дава Гърция за пример в последно време - колко рязко тръгнали, а сега как бавно покачват и регистрират много малко новозаразени. Те очевидно ще се справят преди нас и в този смисъл пътуването в Гърция би било по-безопасно, отколкото у нас.

# 613
Според мен би било логично да започнат да отпадат някои държави от задължителните за карантина по някое време... Те очевидно ще се справят преди нас и в този смисъл пътуването в Гърция би било по-безопасно, отколкото у нас.
За първото - и аз така мисля и това е естественото развитие на излизане от кризата, целият свят го очаква. Разбира се, едва ли ще стане за един ден.

За второто - не е много сигурно. Не че нашите се справят чудесно, но гърците имат далеч повече смъртни случаи при по-строги ограничителни мерки. Никой не знае какво ще стане при разхлабване на режима. Реално Гърция има интерес да приема туристи от България (и други източноевропейски страни), които са с най-добри показатели по брой заразени и починали на 1 млн., отколкото от Великобритания, Италия или, не дай Боже, САЩ. То това се и коментира неофициално всъщност.
Отделно са нагласите на самите пътуващи, тук може да има двайсет или петдесет души много смели, но общо при разни международни анкети хората са и ще бъдат доста предпазливи, което създава доста различна картинка от типичния туристически сезон - дори при напълно паднали ограничения.

# 614
Един величествен и страховит Миртос (Кефалония), сниман от парапета на пътя горе. Аз направих паник атака, докато слезем долу при него. Е, там пък нов ужас. Само като погледнах отзад каква височина има и пулса ми се вдигна пак на 120. Представих си едно заметресение в този момент и всичко това пада ...Абе не знам, за мен беше голям адреналин този Миртос. Просто на снимка не може да се усети страховитостта му. Stuck Out Tongue Winking Eye
Мислехме и тази година да си довидим Кефалония. Определено 2 седмици не ни стигнаха за опознаването на острова  и лежарна ваканция. Останаха бая непосетени местенца. Но аз се влюбих в този остров и не искам да чувам за друг. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт