Отговори
# 75
Брайда, определено ни биеш! 😂 Само си мисля, дали няма да е по-добре да си преместиш вит. Д някъде през деня, защото все пак това е витамин който се синтезира вследствие на слънчевата светлина и някъде бях чела, че ако се пие вечер, то нарушавало съня, защото тялото си мисли че е ден (имаше общо с производството на мелатонин). Да, къпане само с водичка и аз мисля да прилагам, но не и всеки ден да ползвам измиващи продукти. Сякаш това е идеалната среда между двете крайности 😊

# 76
За къпането, смятам да го къпем само във вода, без душ гел и шампоан, а с тях 1-2 пъти в седмицата.
Бебетата много обичат водата, създава им се навик, измарят се и по-хубаво спят Simple Smile
След баня винаги масаж.
Ако видя, че не му понася на кожата, ще спра, но мазане и масаж ще има всяка вечер, а след 1-вия месец и гимнастика.

Моя режим с хапчетата е следния:
- 5:30 л-тироксин
- 7:30 - Б6, магензий, фолат
- 8:00 - инжекция клексан
- 8:30 мултивитамини
- закуска протеин с бадемово мляко
- на обяд билкова кръв и безмлечен обяд
- вечер след вечеря
Магнезий, Б12, Д, омега, пробиотик, биозин мама, мултивитамини, аспирин
- 22:00 - инсулин

Та сигурно ви бия хахах Simple Smile

Леле,Брейда... Пожелавам ти от сърце, скоро да нямаш нужда от всички тези
неща .
Аз все още не мога да свикна да пия Биозин Мама и Фероглобин всяка сутрин и вечер и то без точен час.Даже телефона ме подсеща,иначе мога да пропусна.

# 77
Омммче, имам, имам Еутирокс, но ми е 3 през нощта, та да не се "бие" с другите, които започвам от сутринта още. Wink
Brayda обаче е с доста тежък график!

# 78
  • Варна
Относно водата, чета и ми казват различни неща. Ходихме на два семинара водени от педиатри и двете жени казаха, че вода се дава с лъжица, не с цел да се напие с вода, а точно за да си изплакне устата, за да не се появи млечницата. Не знам как ще процедирам. Ще се доверявам на съветите на педиатърката, която избера. Родителите ни са гледали бебета, но това е било преди 30 години, не мисля, че много могат да ми помогнат за такива неща. Нека първо да видя ще имам ли кърма, ще кърмя ли, на АМ ли ще е, защото там пък вода май е препоръчително да се дава след хранене. Имам време още да се запознавам, но май съм по-склонна да пробвам да давам с лъжичка, ако иска. Ако не, няма да настоявам.
Относно къпането вече малко по-различно разсъждавам. Според мен това некъпане лятото, спарване на памперса и т.н може да доведат до повече проблеми. Аз съм за къпане от самото начало, като не си представям, че ще го къпя и търкам все едно се къпе голям човек. Такова къпане само с вода, да го намокриш, да му измиеш дупето и това е. Не става въпрос за по-сериозно.
Немците 😂 ще ме прощават, ама с много от техните практики не съм съгласна. Брата на ММ живее в Германия и са с малко бебе, добре, че личната ни лекарка тук се отзовава постоянно по телефона иначе не знам.
Както всички сте написали- въпрос на лично мнение е и всеки ще си гледа детето както си прецени Wink Важното е да са здравички Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 22:17 от Lemons

# 79
  • София
Brayda, това с многото лекарства си е един малък ад. Аз съм с 13 вида, някой по два пъти на ден. Използвам една присъствена форма от работа, за да си ги отчитам... Всяко едно хапче съм го съгласувала с ендокринолога. Та по този въпрос, Начев ми е казал, че всяко хапче, което в състава си има калций, магнезий, желязо да се пие 8ч преди и 8 ч след Л-Тироксина. Така, че поинтересувай се за този магнезий, който пиеш сутринта. 😊🥰

# 80
Здравейте и от мен! Simple Smile
Благодаря за новата тема! Hug
Та да се включа и аз за къпания, кърмене и даване на вода (в Германия Yum)
Родих юли 2012. В болницата ми го сложиха да го кърмя час и нещо след като се роди. Беше гъделичкащо и страшно дърпащо чувство, не е истина каква сила имат тия малки същества! Sweat Smile Казаха ми да го слагам да суче на 2-2,5 часа, за да/докато тръгне кърмата. Близо ден и половина след самото раждане кърмата тръгна. Събудих се с гърди, твърди като камък, и трябваше спешно да сложа бебето да суче, за да не стане "задръстване". Дали е сучил по режим или на повикване... Ами те така или иначе бебетата си сучат на около 3 часа, така че беше общо взето нещо между двете - на 2,5-3,5 часа.

Не помня какво са ме съветвали за даване на вода. Питах сега мъжа ми и той каза, че сме давали чак по-късно, може би от 3-4 месеца. Аз пък помня, че ми беше интересно и пробвах веднъж на няколко дни, но бебето сякаш нямаше интерес. Помня, че пробвахме и с бебешки чай срещу колики, ама и от него почти нищо не пи. Помня, че баща ми беше шокиран, че не давам на бебето вода. Майка ми пък (детска мед. сестра) не ми се чудеше и може би ми се доверяваше на инстинкта.

Не помня дали в болницата ни показаха как се къпе бебето. Мъжът ми каза (честно казано аз съм забравила), че сме го изкъпали за първи път като е бил на седмица - 2 и от тогава на няколко дни. Със сигурност беше след като падна пъпната връв, май към 7-8-9 ден. Бебетата не се изпотяват и цапат. Разбира се, че ако се омаже (с ако или мляко), може да се мие с вода и евентуално душ гел. Помня, че в началото ползвах памучни кърпи, напоени с топла вода (след всеки памперс). Май като стана на към 2 месеца всяка вечер преди лягане миехме от кръста надолу на течаща вода. Понеже беше фино бебе, тази процедура я продължихме до към годинка и малко (всяка вечер) - с едната ръка държиш детето под водата, другата ръка мие и за 1-2 мин оставаш без кръст, макар да беше фино бебе Joy. Иначе си е жабче и като можеше да седи, си го къпахме в коритото често, просто за кеф. Вече като стана истинско човече, което може да стои и върви, го къпахме всяка вечер във ваната, на течаща вода. Така и досега. Simple Smile Вече се къпе сам, но все още трябва някой да е при него или да го наглежда от време на време и да му напомня да започва да се мие. Иначе се къпе много дълго. Smile още е жабок. Grinning

# 81
Здравейте аз купих няколко 56 тъй като предполагам  че ще е между 50,53см. А повечето от 0до3м. Аз също имам наколко такива бодита на некст  но са поръчвани  от fashion days . И аз днес  взех един клин от лидъл  и ми хареса от тези по плътните.  В четвъртък  съм на преглед  и нямам търпение въпреки  че времето Няма да е хубаво

# 82
Всъщност, "млечницата", заради която още се носят съвети за изплакване на устата на бебето с вода след хранене, е кандидозна инфекция. Водата сама по себе си няма как да я отмие или да действа като профилактика, защото не е дезинфектант. С такава инфекция бебето може да се зарази още при раждането или в последствие в неонатологията, при недобра хигиена. По-скоро трябва да се спазва добра хигиена на шишета, биберони, гърди и всичко, което бебето може да лапне.

# 83
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз с малкия в началото не съм давала вода, той е зимно бебе и прецених, че няма да давам. Но съм предлагала чай за коликите, които отминаха сравнително бързо. Режим не съм правила, сам си направи на 2,5-3ч, което си беше в реда на нещата. Винаги съм се водила по него, той сам ми показваше от какво има нужда и кога. Вода започнах да предлагам след като мина на АМ, но той отказа и пропи известно време след захранването, т.е лятото когато му беше топло.
Къпем го от ден първи в нас, но къпането със сигурност не може да се сравни с нашето къпане, то си е обливане. Ама той беше с рефлукс и ми миришеше на върнато, та не съм и мислила да не го къпя. Успокояваше се от водата също.

Сега мисля да предлагам вода, защото си е жега лятото. Като това не значи, че ще го наливам с вода разбира се, но за изплакване на устата, или ако пожелае да пие. Същото и с чая, ако има колики. Ако пожелае, но не и да предлагам вода/чай с цел заместване на хранене (и такива неща съм чувала). Ако не иска, не иска.
А то като му измия 10 пъти дупето след смяна на памперса, нищо не ми пречи да го облея и цялото с една водичка някой от пътите, и ето ти къпане Simple Smile

Аз лично съм на мнение, че всяко бебе е различно, всяка майка е различна и всеки си намира правилния подход за неговото дете. (Изключвам някви случаи, като сок на 1-2м, вода със захар и биберона с мед, примерно. Поне за мен това не е ок) Затова и не е редно, пак лично според мен децата да се сравняват. Някой се развиват по-бързо, други по-бавно, други са по-дребни, трети по-едри и т.н.
Хубаво е и човек да се информира, но пак да пресява и да избира правилното от неговата гледна точка. Пък те децата наистина сами си показват от какво имат нужда и ни учат Simple Smile

# 84
Ние  къпехме  каката  вс вечер известно време,пъпчето падна още в родилното, малкия не вс вечер и никога при вс смяна на памперса,нали затова има мокри кърпички. Вода те искаха изобщо доста време, млечница са нямали. Колики каката  имаше  до 3м и какво ли не съм давала, а с малкия  нищо и мина мн леко. Всяко бебе си е различно. В болницата  кърменето някак си  не ми е комфортно, пробвах и само се разраних  в къщи с помпата ми беше по лесно тъй като сученето  не беше лесна задача. Дрехи  съм гладила 2 седмици и то без пара.

# 85
  • София
Благодаря много за съветите за магнезия и л-тироксина.
Днес ще пускам тсх да видим как е, пия магнезия от миналия четвъртък.
Ако спазвам 8часа не знам как ще пия 3 пъти на ден както ми е пресписан... може би ще мина на два пъти.
За желязо и л-тироксина знам, там го има интервала, както и желязо и калций също го има 4 часовия интервал.
Мултивитаминиге имат много малко и до сега не са се били с л-тироксина.
Ще помисля Wink

Иначе за всичко което взимам и аз искам вече да свърши, поне инжекциите, че ми е до гуша, всяка сутрин ставам с инжекция и всяка вечер си лягам с такава хах ... и боли. Времето ми минава много бавно за сега... поне да дойде пролетта по-бързо Simple Smile

# 86
Добро утро Simple Smile
Брайда важно е всичко да е наред, пък хапчетата и графика с тях да са ни проблема 💗
Иначе аз мерих кръвно снощи, мерих и днес сутрин - и ми излиза 125/70 или 118/70.
Ще продължа да го меря, но това според вас добри стойности ли са?

# 87
  • София
Добро утро, ранобудни мами 😊

Brayda, определено това с графика си е трудна работа, а инжекциите... Аз цял декември бях на инжекции 3 пъти на ден и Б12 пред 3 дни...още не мога да си седна на Д-то Sad Знам, че е тежко, но се успокоявам, че го правим за доброто на малките фъстъчета Simple Smile Така, че с теб сме 🥰
Междудругото сега се поразтърсих за магнезия и л-тироксина - задължително най- малко 4 часа между тях Simple Smile

Dream123, кръвното ти ми се струва добре, но продължавай да си го следиш следващите дни поне 2-3 пъти Simple Smile 🥰

# 88
Добро утро ,
и аз в отбора с хапчетата  - сутрин Биозин, Б6, Магнерот, неофолик, и Б12 мялко по късно , следва закуска час по - късно , 3 часа след магнерота пия желязото , следобед пия протеина, вечерта преди вечеря - Магнерот, Б6, неофолик и Прегнакеър, вечеря и 3 часа след тия пия пак желязо , някъде преди да си легна.

Борис го къпех всяка вечер  и до ден днешен е така , вече на 6г3м., не може да си легне без да мине през банята . Като бебе задължително след банята масажче преди сън и да видите как си спинкат спокойно , пък и ще са летни бебета, още по - добре ще им действат тия ритуали. Не мога да си представя да  не мине поне през вода , та ние всяка вечер , лятото и по 2 пъти минаваме през банята , а тия душички , цял ден ще лежат и с памперси , представете си , как ще им е .

Също така кърмех почти 8 месеца , първите 6 беше изцяло на кърма , вода само за изплакване. ТОй беше с много тежка жълтеница и ужасно висок билирубин като се роди , следваха озонови лампи и голям зор , и що съвети чух да давам глюкоза, захар с вода и да спра да го кърмя, е никой не послушах и се преборихме , трудно да , но не се предадох Heart
Дриймче  за мен ти е добре кръвното Simple Smile

# 89
  • Варна
Добро утро Wink
Чета ви за лекарствата и витамините, които пиете и се чудя- защо пиете млякото по-късно? Аз пия по една-две чаши прясно мляко сутрин след като съм си изпила фолиевата, магнезия, в12,вД и биозина. Да не би някой витамин да не се усвоява добре, ако е близко до прием на млечни?

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 09:46 от Lemons

Общи условия

Активация на акаунт