С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 949
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Споменахте ли и друг вариант, ако нещо се случи със свекървата, вие наследявате имота със задължението, и лошото е,  че ако сега не вземете мерки, тогава кой знае какви ще са сметките за плащане, дошли  на вашата  глава. Така ,че пак сте замесени нищо,че не е ваш имот.Или сега да ѝ го вземе банката, после като реши да се връща в Бг, пак ще се тупне при вас да живее. Помислете варианти

# 121
Когато имота стане наследствен мисля, че има срок в който могат да се откажат от наследство и така отказват и наследените задължения във връзка с имота.

# 122
Сгодени сме,нямаме офиц.брак,даже аз настоявах да се подпишем само,без сватба,скромен обяд,но много роднини от негова страна щели да се обидят,как така...та събирай и за скромна сватба.А,ето донякъде добре,че не сме подписали.
За наследяване на имота със задълженията ако нещо се случи със свека съм му задавала въпроса-той изказва позиция от сорта-нека да го вземат,нямало как да плаща.
Няма как да присъствам на консултацията с адвоката им днес,даже съм в друг град в момента, в петък се прибирам,но ако трябва аз ще се консултирам с мой познат адвокат,просто аз да съм наясно,а не на казал-рекъл.

# 123
Ако това чудо не си струва тези 60 бона, назад, пък тя да се тръшка колкото иска и да живее  където ще.В твой  имот няма как да се настани без твое  съгласие.А той се е насадил на пачи яйца с мама и  не го знам накъде ще мърда,все е там и мъти.

# 124
"Чудото" е близо 100кв. в хубав квартал,в кооперация.Навремето майката и бащата на свека(бабата до нас,дядото е починал) са работили дълги години в чужбина,та хората са имали възможност да се включат в строежа на кооперация и да подсигурят и дъщеря си, и сина си с жилища.Жилището има и голяма сантиментална стойност,все пак труда на тези хора е вложен там,затова не искат и да продават.

# 125
В такъв случай 60000 за такъв имот може да се окаже чудесна сделка за вас, ако все пак се стигне до заем при вас. Сметнете можете ли да го покривате и просто поставете условия, ако да.
Но за целта трябва да сте на едно мнение с годеника. Така че първо това трябва да се постигне.
Единственото, което можеш да направиш сега от разстояние, е да помолиш срещата с адвоката да се насрочи така, че и ти да можеш да присъстваш.

# 126
И аз смятам,че ако се нагърбите с кредита,това трябва да стане след прахвърляне на имота на името на сина. Ако сега изтеглите кредит и погасите задълженията,утре майка му маже пак да го заложи като собственик.Да не говорим ,че един ден ще го дели със сестра си.Нагледала съм се на роднински драми.

# 127
само където пак не е гарантирано, че ще си плаща сметките и няма да овътри всичко и всички пак

# 128
Малкият апартамент се продава и трите жени се събират в големия. Плащат си дълга и дори им остават пари за по-спокоен живот. Вие се изнасяте в твоя и пиете една студена вода, докато чакате за наследствен дял от този.
Аз дори и това не бих ви оставила, щом сте такива стиснати егоисти.

Значи хем да прехвърли имота на сина, хем да си плаща кредита! Брейййй!

# 129
говорим ако сина плати да купи в същност другата част. само не е ясно как ще накара бабето да си плаща сметките за парно и пр. вместо да ходи по мъже и по екскурзии. май трябва да я изкъшка и нея

# 130
  • при късмета

Значи хем да прехвърли имота на сина, хем да си плаща кредита! Брейййй!
Кой е дал такава идея?
Сина ако купи апартамента, няма да му е просто прехвърлен, той ще си го е платил. А свекървата ако получи парите от продажбата на апартамента, няма никаква гаранция, че ще ги даде на банката, а няма като до сега да духне в чужбина. Затова купувача (в случая сина, защото външен човек надали би се наел с такава сделка) като купува апартамента, просто ще даде парите на кредитора, а не на продавача, за да е сигурен, че после имота му няма да има тежести. За такива като теб, които не вдяват, просто казано свекървата от продажбата си покрива заема. Ако стигат, ако не стигат над някаква сума да се оправя сама. А ако остават си прибира разликата от продажната цена и кредита. Какво неясно има?
Ти какво предлагаш? Сина да вземе имота с тежестите, защото в тази ситуация няма друг вариант, и веднъж да плати на майка си апартамента като на продавач и втори път да плати задълженията към банката отделно, че да не е егоист и като, че той е забъркал кашата. Няма ли на свекървата малко да ѝ се напукат петичките при това положение, а

# 131
Интересно като свекървата е пращала пари за погасяване кой ги е внасял в банката...Синът като я знае, че е "разсеяна" защо не се е поинтересувал за статуса на кредита при положение, че живее в същото жилище?

# 132
30 000 евро наливане в чужд имот без гаранция, че няма да бъде заложен отново и пак синът да трябва да плаща - не е оферта откъдето и да го погледнеш.

# 133
Че тя нали работи в чужбина жената. От 5-6 години! Какви сметки за парно ще плаща тук? Техните?
Баклавата нали гордо каза, че те сами са си ги плащали. Голямо геройство Rolling Eyes

# 134
Да, ама те го ползват този имот, пък дългът си е само на свека.

Общи условия

Активация на акаунт