С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 719
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Да бе, да. Така се изпащат 60 х, за три четири години.
Я сметни месечната вноска.

# 226
Явно свекървата не е много надеждна по отношение на плащанията, щом е забатачила така нещата, та синът с право е резервиран да тегли заем на свое име.

# 227
  • Blondeville
Ами месечната вноска ще е към 1000 лв. Точно за 5г ни е изплащането на колата, за почти същата сума. Предполагам свекървата от чужбина не е заминала там, за да погасява вноска от 300 лв.

DiDi§, това е останалата сума, преди това колко е била не се знае.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 18:39 от blondie_anna

# 228
Боже хора,не искам да разказвам за бизнеса и за свекър ми,че ще ме помислите за откачалка някаква сервираща ви турски сериали.Аз като разбрах за това гледах като средно между натровена и шибната с мокър парцал.
Да,заради нейни необмислени постъпки навремето сега се е заточила в чужбина,разбирам живее и се, активните години и минават,иска да се прибере в Бг,и сега какво...

# 229
Е, 1000 лева от млади хора, как ти се струва.
За чужди дългове.
За мен е тежест, не знам. Тук явно хилядарките са нищо.

# 230
Колко изкарват хората в Чужбина, та могат да пращат над 1000 лв у дома, да живеят там и да ходят на екскурзия? 🤔

# 231
Предполагам ще ме оплюете, обаче доверие на никой нямам относно пари и имоти, включая и кръвни роднини-родители и братя/сестри. Като се намесят пари/имоти и става кървава и мътна и най-близкия става враг. Това го казвам във връзка с това, че сина бил длъжен да й помогне.
Отделно, той е работил в чужбина, тя го била издържала, не сме сигурни. Плюс това, финансовата култура на свеката е доста под въпрос. Абе изобщо, синът ще е луд да се зароби по тоя начин.

# 232
Начииии като чуя наследствен апартамент и ми се повръща.

# 233
  • Blondeville
Ама защо от млади хора, никой не им иска и стотинка на тях.

Е, 1000 лева от млади хора, как ти се струва.
За чужди дългове.
За мен е тежест, не знам. Тук явно хилядарките са нищо.

Диди, средностатистическия кредит за жилище е с подобна вноска, обикновено 700-1000 лв на месец, това в София. За да отиде в чужбина жената, явно там може да изкара повече пари, отколкото тук. Ти мислиш ли, че ако вноската е 500 лв тя ще отиде там да бачка, за да я плаща. Със сигурност там не работи за 1000 лв.

Все пак Баклавата най-точно може да каже изходна сума, вноска и тн., тук само гадаем.

Ако в крайна сметка свекървата се забатачи, и се стигне синът да покрива кредита, той лесно може да се откаже от прословутото жилище в полда на банката и пак да не е ощетен.

# 234
Щом остатъкът от дълга е 60 х, само срокът остава неясен.
За мен е много това за жилище извън София, колкото и да са 100 квадрата в център.
Колко да е пазарната цена на този апартамент ?
Какъв е бил кредитът. Колко е погасено по него.
Този остатък е убийствен.
Кой знае при какви условия е теглен и за какво.
Баклава , и тя не знае. А маман се разхожда из държавите, сега опрял ножът до кокал и ето го синчето- длъжно. С много.

# 235
Колко изкарват хората в Чужбина, та могат да пращат над 1000 лв у дома, да живеят там и да ходят на екскурзия? 🤔

Не знам колко изкарва,не съм я питала,не е моя работа,от части си работи по спец.Освен,че праща пари за кредита,да 3 екскурзии направи за миналата година, и се прибира в годината 2 пъти за по месец.Дъщеря и разполага с кола също,която се поддържа от свека.Това е.
Мм не е издържан след като е завършил висше,в чужбина той е работил по спец.си печелел е добре,колкото да се издържа и да заделя по нещичко,пращал е пари даже на сестра си.Заделеното го инвестира в своите начинания тук,в Бг,трудно му е да изплува все още.

# 236
Добре, де, затова предложихме и друг вариант - младите се изнасят в апартамента на Баклавичка, дъщерята отива временно при бабата и дават големия апартамент под наем. С парите от наема и работата в чужбина ще може да плаща по-голяма вноска и да изплати по-бързо кредита. Просто се съветва с адвокат, после отива в банката, предоговаря кредита и плаща по новата схема. Като този път стриктно следи вноските, таксите, остатъка, въобще хода на погасяването. Никой още не е тръгнал да им взима апартамента, всичко все още е въпрос на договаряне и предоговаряне.
Само дето ако съм аз тази майка, при такова развитие на нещата впоследствие ще му покажа един голям кукиш (както казват руснаците) на синчето.

А колко изкарвали хората в чужбина! Ами сигурно не са 500 евро. За 500 евро и тук ще си седят Simple Smile

Къде и защо ходи на екскурзии жената, щом не е спряла вноските заради тези екскурзии, а редовно ги е пращала, си е нейна работа! Хайде, спрете се вече. Грозно е!

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 19:01 от птица

# 237
Риъли?
Ще види той, всичко на дъщеричката ще остави.
Като гледам как са се оправили мама и дъщеря със заема до сега - дооообре. 😜

# 238
Е, колко да е наемът при 1000 лва вноска за апартамент не в София.
Сантимент, значи неоправен.
Предполагам, не повече от 300 лева.
А останалото ? До 1000, примерно.
Не  е решение това.
Вероятно на Баклавата апартаментът носи повече доход от наем.

# 239
Апартамента, в който живее бабата, не е ли на сина ѝ?
Ако бабата се спомине, къде да отиде да живее дъщерята? 🤔
А майката, ако реши да се прибира? 🤔
И дъщерята с какви пари ще живее междувременно?

Общи условия

Активация на акаунт