С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 681
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Iris04  като гледам не се е засилила да го дава под наем ... и къде да си изхвърли нещата ? доколкот оразбирам си пази за своя квартира и склад за вещи апартамента и децата и и го наглеждат, поддържат и плащат сметките си сами ... ама защо пък да и плащат и заемите ?

# 151
  • София
А защо иска заем само от сина, а не и от сестрата, която също ползва този апартамент?

# 152
Тя пилее пари, ама други си ги кътат, възползвайки се от това, че ползват апартамента, чиито наем може да изплаща част от вноската.
А, де!
И пак да попитам, как точно и за кого са пропилени парите? Нека го уточним този момент!

# 153
Дори те да се изнесат в апартамента на авторката, финансовото състояние на майката няма да тръгне нагоре. Ако е искала да даде апартамента под наем, е щяла да го даде. Вероятно заради споменатата сантиментална стойност е трудно вътре да бъдат пуснати наематели.

Трябва да се прецени докога е подходящо да се наливат пари там.

# 154
Като не се е засилила да го дава под наем, сега следва да се засили. Сантиментите бързо изскачат през прозореца, когато на вратата потропа съдия изпълнител. Децата и също следва да са съпричастни, както са били когато са си живели в жилището и са си ползвали своя наем за себе си. Няколко години точно така са си пребивавали, докато майката е решила да го удари на живот. Мъжът също е работил в чужбина и сигурно нещо е спечелил, а пък се е върнал в жилището на мама с булка.

# 155
Ползващите жилището поне могат да се интересуват какво се случва и да подсещат свекървата за заема. Щото много наивно звучи, че тя си вее байрака по любов, пък те си живеят без грам отношение към имота. И аз си имам едно разсеяно родителско тяло и грам не ми минава през ума да го оставя на самотек, ако искам да си спестя сума разправии после.
Ако кандидат-снахата е получила по-съкратена версия на сагата, то синът и щерката къде са дремАли?

# 156
  • Blondeville
Аз доколкото разбирам не иска заем от него, а да тегли кредит от негово име, който тя да погасява. 

А защо иска заем само от сина, а не и от сестрата, която също ползва този апартамент?

# 157
Те са в този апартамент от 3-4 месеца, преди това бяха в София - помня, защото писа как си избира пердета. Затова казвам, че ако е искала да пусне наематели, е щяла да го направи, но едва ли това е вариант за майката.

# 158
  • София
Да, да се даде под наем е доста добър вариант.
Авторката и годеникът ѝ отиват в жилището на авторката, сестрата или отива при бабата, ако и двете са съгласни, или отива някъде под наем.

Ема, може сестрата да е живяла там сама преди това. Иначе няма логика жилището да е било празно.

Блонди Ана, добре, нека да е кредит. След като и сестрата живее там, вероятно е живяла и по-дълго, защо само на него му се тропа с краче?

# 159
"Ударила го била на живот"!?
В това, казано от снаха за свекърва, вярвам точно толкова, колкото бих повярвала на подобно твърдение на свекърва за снаха Joy
Хайде, холън! Работи жената, праща пари за вноските, ама била отишла на екскурзия миналата година, не я е срам нахалницата. Сигурно е трябвало тях да прати да се поразходят с тези пари.

Даването под наем може да не е било вариант досега, но след като са забатачили нещата дотам, че да умуват варианти за спасение, трябва да стане.
 - Предоговарят кредита на по-изгодни условия, разсрочват ако трябва.
 - Младото семейство се изнася в апартамента на момичето.
 - Бабата и сестрата се събират заедно в единият от апартаментите, а другият се дава под наем. Дали големият, дали по-малкият, както си решат и е по-изгодно и по-лесно осъществимо.
 - Син и БаклаваТа помагат с някаква сума на майката. 1000, 2000, 5000. Майка му е, не е комшийката отсреща!

или
майката му прехвърля половината апартамент, той тегли кредит на свое име, покриват стария и си изплаща новия. Все едно си е купил 50 квадрата в центъра. След години, ще наследи половината от останалата половина, а със сестра му - както се договорят.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 15:51 от птица

# 160
Ама пък се разпоредихте с апартамента на момичето и наема от него, доакто е само гадже .Що да не покрива заема на бъдеща свекърва, виждам как снаха ми се е за силила за нещо  такова преди да е снаха даже.И всички други  кандидатки за снахи. То и  е гръм и на нея още и  явно се смята за сериозна връзка да се притеснява.Утре може да                                        я  разкара примерно или тя да духне като го види отблизо как се раздава за семейството си .Не за тяхното.Не става дума да зареди хладилник или купи лекарства на мама,  а да купи от нея за нея  жилище.И я замъкнал там да не е в нейното и заврян.Ади да се сетим за нравите си.
А заем се погасява и директно от дето е ,що да праща пари и някой да ги внася.
Признавам ,че не бих плащала по такъв начин апартамент и на детето си , има квартири да се оправя като не е мислил заедно с жена си.Как пък не(ако съм трудоспособна естествено)не се нагърбя със заем на възрастен човек без акъл, той ще продължи все така до края на света.

# 161
  • при късмета
Тя пилее пари, ама други си ги кътат, възползвайки се от това, че ползват апартамента, чиито наем може да изплаща част от вноската.
А, де!
И пак да попитам, как точно и за кого са пропилени парите? Нека го уточним този момент!
Уточнила го е авторката, ма никой не чете. Разбира се, че са пропилени парите, щом свекървата спира да плаща кредита и повече не се интересува какво се случва с него и до къде са задълженията. И си тръгва по екскурзии, защото си е решила проблема все едно. От тук е цялата каша и от никъде другаде. Ако когато е спряла да погасява кредита беше информирала децата си, че не може или, че не иска или там каквото е решила, сега и те нямаше да са в това положение. Сега всички тук дават апартамента под наем, говорят за цифри по кредит който и на авторката не знае стойността, но ти я знаеш и наредихте всичко, пред свършен факт обаче. Не смяташ ли, че сина и дъщерята щяха сами да стигнат до извода с наема, ако свекървата беше сметнала за нужно да ги уведоми навреме? И ако иска нормално помощ, то тогава и бел нормалния момент. Тя обаче отлага цели 2 години и сега като е най-на зор иска парите за погасяване на кредита от сина си, иначе щяла да го отпише от семейството. Значи и апартамента да си остане неин, сина ѝ да се нагърби с чужди задължения и на края за него нищо и ти твърдиш, че е егоист. Сериозна са ти сбъркани представите за егоизъм

# 162
  • Blondeville
Просто предполагам, че на сестрата никоя банка няма да ѝ отпусне кредит като студентка.

Апартаментите в казуса са 3 - 2 на свекървата, в единия живее бабата, в другия двете деца. 3-ия е на снахата. Отива младата двойка в жилището на снахата, баба и внучка се събират в едно жилище другото се дава под наем.

Ако опре ножа до кокала за теглене на кредит, мисля, че синът може да помогне, още повече, че свекървата сама ще погасява. В крайна сметка дори и тя да го закъса и да не може, все пак един ден
жилището ще е негово наполовина, както и това от бабата. Та няма нищо лошо да удари едно рамо. Все пак редно е свекървата да си удържи обещанието и да погасява. За мен странно би било да остави майка си да загуби имота, ако има как да помогне.

Блонди Ана, добре, нека да е кредит. След като и сестрата живее там, вероятно е живяла и по-дълго, защо само на него му се тропа с краче?

# 163
Не съм била в София,не знам,може да ме бъркате с някого.
Живея там от август миналата година.Сега като чета,чак съжалявам,че веднага не се преместихме в моето жилище,а откликнахме на поканата и заживяхме в нейното,защо не бях по-настоятелна...
Със заема стоят така нещата-свека праща пари по банков път,сестрата на мм превежда на банката,а останалото е за нея-издръжка и нкв разходи.Бабата е с генерално пълномощно и тя и сестра му са в течебие на това как се движи,какво е по заема или така си мислех поне.
За готованец...не се чувствам така.Може и аз да не съм права.
Моля без обиди и квалификации,винаги първо към себе си задвам въпроси към правотата си,как да постъпя...затова писах,хем да споделя,хем да видя и странична гледна точка.
Малкото жилище на бабата няма как да се продаде,тъй като до колкото разбрах е обещано на сина и,там историите не ги знам,защо,какво.
Дойдох да живея в тази къща и изплуваха много неща,имам все още някакви неясноти по ред истории и ситуации.

# 164
  • София
Като ще е наполовина негово, да тегли половината кредит.

П.П. Птица, ако "Работи жената, праща пари за вноските", нямаше да се появи този проблем с банката.

Майката праща на сестрата, сестрата се предполага, че изплаща и си взима пари за нея, изведнъж се оказва, че има проблем с изплащането и майката изисква братът да тегли кредит.
Ихаааа...

Общи условия

Активация на акаунт