С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Ох, като почнете така да делите, сакън да не се мине някай с 2 лв.
Как да участва другото дете, като е студентка и никой няма да й даде кредит на нея.
Дето вика Блонди, да продаде бъбрек!?

Блонди, и аз от вчера това питам! Какво значи - тя да се оправяла сама!? 
Но нали знаеш, на българите най-големият ни страх е да не се минем. За получаване сме винаги готови, но за даване - неее, в никакъв случай! Особено ако е свекървата насреща!

# 181
Сестрата е студентка и не може да тегли заем. Доколкото разбрах майката не иска от сина да плаща вноските по заема, а възнамерява да продължи да ги плаща тя. Аз не бих се съгласила, смятам, че може да се намери и по добър вариант. Най добре да се консултират в банката.

# 182
  • София
Аз не деля, Птица.
Родителката ги дели.

П.П. Студентите могат да теглят кредити за издръжка.

# 183
Напротив, непрекъснато само това натъртваш. Ми малка е още, учи, без официален доход е, няма възможност нито заем да вземе, защото никой няма да й даде, нито има свои пари заделени, за да участва. Какво трябва да направи, според теб? Кажи, интересно ми е да го чуя!

# 184
Родителката не ги дели, защото е издържала сина си докато е учил, както сега издържа дъщеря си. Също така е дала възможност и на сина си да живее известно време без да плаща друго, освен режийните си. Какво друго трябва да направи? Според мен е направила и прави достатъчно за децата си.

# 185
  • София
Напротив, непрекъснато само това натъртваш. Ми малка е още, учи, без официален доход е, няма възможност нито заем да вземе, защото никой няма да й даде, нито има свои пари заделени, за да участва. Какво трябва да направи, според теб? Кажи, интересно ми е да го чуя!
Допълних, явно не си го прочела.

Сестрата може да тегли кредит за издръжка, с което да подпомогне майка си.

# 186
Нещо не ми стана ясно. Хипотетично :
Банката казва, че иска всеки месец да се внасят по 500 лв по кредита. Бабата праща 800- 300 за студента.
Банката еднолично вдига лихвите без да информира длъжника (възможно ли е 🤔) и иска вече да се внасят по 700 лв.
Ако продължават да се внасят 2-3 месеца по 500 лв, банката не информира ли, че парите са малко? 🤔
Личи, че нямам заем, нали? 😬

# 187
  • Blondeville
При положение, че от сина не се очаква финансово реално да се ангажира с кредита, а само да е на негово име, то няма защо от сестрата да се очаква да се ангажира финансово. Или пък да зареже ученето и да започне да работи...Да, отговорност е да си сложиш главата в торбата с кредит на твое име, но при все, че свекървата винаги е била изрядна с вноските, не виждам драма, ако друг изход няма.

Разбира се си мисля, че един финансов или кредитен консултант би намерил по-добро решение.

Що се отнася до чисто човешката гледна точка, все си мисля, че семейството е такова и в добро, и в лошо. Понякога не може все да гледаме да не се минем...Не разбирам как някой ще остави майка си ей така на улицата, в кризисна ситуация...

И отново уточняваме - жената винаги всичко си е плащала

# 188
Нещо не ми стана ясно. Хипотетично :
Банката казва, че иска всеки месец да се внасят по 500 лв по кредита. Бабата праща 800- 300 за студента.
Банката еднолично вдига лихвите без да информира длъжника (възможно ли е 🤔) и иска вече да се внасят по 700 лв.
Ако продължават да се внасят 2-3 месеца по 500 лв, банката не информира ли, че парите са малко? 🤔
Личи, че нямам заем, нали? 😬

Де да знам, и аз това се чудя. Освен това ми се вижда малко странно този мъж вече няколко месеца да живее спокойно, без въобще да се поинтересува от финансовите дела кой внася, какво внася... Може би е свикнал майка му да плаща всичко и нищо да не иска от него и затова му идва като гръм от ясно небе.

# 189
Допълних, явно не си го прочела.

Сестрата може да тегли кредит за издръжка, с което да подпомогне майка си.
И колко ще е този студентски кредит - 5000 лв Simple Smile
Да не говорим, че погледнах бегло сега - стори ми се, че се отнася за студенти, родили дете!?

И да, права е Ирис! Значи майката него го е издържала 4-5 години, докато следва, но сестра му сега трябва да вземе кредит!? Ами браво, голямо "неделене" предлагаш.

# 190
Стига де. Това са 60 000 лв.
Не са джобни пари.
А, ако утре нещо се случи с майката?
След студентството и задължителното 🤔😏 отглеждане, сестрата ще бъде с половин апартамент, а брата с допълнение на заем.
И друго - ако брата се навие да вземе заема, по - добре мама да изпраща парите директно на него. Не да подходи на доверие, че току виж се наложи и втори заем да тегли.

# 191
Има си кредит,инак за какво ми е да влизам да си измислям,да разтягам локуми,или да ви правя интересно освен?!
Не знам какво е плащала свека под това "всичко",мм работеше в чужбина,върна се почна работа и заживяхме заедно.
Не сериозно,адски съжалявам,че не настъпих да си заживеем отделно,сега излиза,че съм ощетявала свека като не съм и плащала наем за тези 6м.живот в нейното жилище.
До решение ще се стигне,някакво.
И да на мен ми звучи абсурдно как банка не те уведомява,че вдига каквото и да било.Аз разполагам само с информацията,която ми е казана.

# 192
Дори синът да се съгласи да тегли кредит, няма гаранция, че майката пак няма да се забатачи.
По-добре майката да направи всичко възможно да предоговори кредита без да намесва децата и този път да си следи нещата сама.

# 193
Стига де. Това са 60 000 лв.
Не са джобни пари.
А, ако утре нещо се случи с майката?
След студентството и задължителното 🤔😏 отглеждане, сестрата ще бъде с половин апартамент, а брата с допълнение на заем.
И друго - ако брата се навие да вземе заема, по - добре мама да изпраща парите директно на него. Не да подходи на доверие, че току виж се наложи и втори заем да тегли.
Затова едното от предложенията ни беше  - половината апартамент му се прехвърля още сега на него. Само че тогава ще трябва той да изплаща кредита, не майка му. Щото нали - половин апартамент наготовичко, пък мама пак плаща, и това не е много честно Simple Smile
А и нали не трябва да делим децата и ощетяваме едното за сметка на другото  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 194
  • при късмета
Мисля, че съвсем ясно е написано - жената праща пари и не е спирала да праща.   
Пращала е пари, но явно на студентката, защото за кредита е престанала да се интересува
До тук хубаво,минали са 5-6г.праща пари,погасява,обаче в последните две години нито се е интересувала до къде е стигнал този заем,колко още има,а го удря на живот,екскурзии в чужбина   
Птица, защо сина да получи половин апартамент и цял кредит? Като ще обсъждаш кое е честно де, не за друго

Общи условия

Активация на акаунт