С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 828
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ако му е казвано, че вноската се плаща редовно...

Нали Баклавата каза, че е виждала, че се плаща.
Не са виновни те че им е подавана грешна информация. Който е теглил кредит, трябва да си следи нещата, а не да си запилява договора.

# 331
И ми е странно защо пълномощно има бабата, която е може би около 70+, а не сина или дъщерята, нещо не разбрах

# 332
Не знам , откъде научихте със сигурност , че свекървата е доказала  , че не се оправя с кредити, след като на авторката почти нищо не е ясно и тя не го крие.
 Тя няма много полезни ходове според мен, освен да го зареже като толкова се притеснява, че ще го завлекат майка му и сие. Няма смисъл, както казват, ако се боиш от мечки, да си ги вземаш вкъщи. Не като се сбъднат лошите сценарии, да я подстрекават тук да го зареже  с деца на ръце.

# 333
  • София
Как откъде? От темата.
Тази ситуация е втората, при която свекървата се издънва по отношение на кредита.
В някоя от предишните страници Баклавата беше писала, че преди време пак е станал гаф с кредита, свекървата е щяа да изгуби апартамента, но по някакъв начин е спасила положението. Това е първият случай. След него, вместо да се стегне и да си следи нещата, тя затрива договора и не се интересува какво трябва да плаща. И се стига до сегашната ситуация. В която се опитва да свали въжето от шията си и да го нахлузи на едното си дете.

# 334
  • Варна
Момичето е все още приятелка и не знам дали е в позиция да си налага плановете.

Момичето е годеница, с пръстен. И планират сватба. Хайде да е една идея повече от просто приятелка. И след като сравнително скоро ще заживеят в нейното жилище, не виждам защо всичко това, взето накуп, да не й дава право на глас за гадната ситуация.

Аз съм на мнението на Боряна. Ако момчето изтегли кредит, свека ще оплеска нещата. И разбира се, пак банката ще е лоша и виновна.

# 335
  • при късмета
Не знам , откъде научихте със сигурност , че свекървата е доказала  , че не се оправя с кредити, след като на авторката почти нищо не е ясно и тя не го крие.
 Тя няма много полезни ходове според мен, освен да го зареже като толкова се притеснява, че ще го завлекат майка му и сие. Няма смисъл, както казват, ако се боиш от мечки, да си ги вземаш вкъщи. Не като се сбъднат лошите сценарии, да я подстрекават тук да го зареже  с деца на ръце.
След загубен бизнес, първи ипотечен кредит, забатачен до степен да се спасява имота и сега пак същия филм, оправя ли се според теб с кредити? При спасяването на апартамента при предишния кредит, пак сина е опъвал каиша, взимал заеми от приятели и работил в чужбина. Т.е. пак не се е оправила самостоятелно. Повече доказателства не знам на кого биха били нужни.

# 336
  • Варна
Не вярвам някоя банка да й даде кредит вече на тази жена. Или пък ще бъде при много лоши за нея условия, ако изобщо се навият. И мисля, че тя го знае, затова играе по тънката струна на сина си с отлъчване от семейството.

Тука Блонди Ана много я защитава тази свекърва, семейството било всичко и трябвало да се подкрепя, бла бла бла. Я кажи сега, Блонди, ти някога ще поставиш ли подобен ултиматум на собственото си дете? Супер пример за поведение на майка, за която семейството е всичко и трябва да си помага, а?

# 337
По-добре е годеница да се разгодени, отколкото с дете да и казвате , че си е взела муньо,  и дете му е родила и да го оставя. Преди на нея да и се е обърнала каруцата, да слиза от нея. Защото  и не виждам на такъв етап , как ще се месиш в семейни проблеми, които все още не са твои. И зорлем да си правиш собствени. Да не можеш да спиш и пр.

# 338
  • Blondeville
Ултиматум няма да поставя. Но ще се натъжа да ме оставят сама да се оправям. Естествено, че ще гледам да не стигаме дотам с мъжа ми, но знае ли човек.

Писах по-назад, че баща ми е същият типаж по отношение на финансите. Въпреки това съм му обещала ако реши, да тегля кредит на мое име за да си купи кола и той да го изплаща.

# 339
Да, този шантаж - тегли заем на твое име или те изключвам от семейството, - плюс всички лъжи около вноските и кредита са много притеснителни и поне за мен са червени лампи за поведението на майката.

# 340
Ами според авторката те вече веднъж са го играли тоя филм, първия път, когато са щели да губят апартамента. Да, синът е взел парите от приятели, но ги е върнала свекървата. Затова е и заминала за чужбина, синът не е работил в чужбина, за да връща нейните заеми, поне не е написано да е така. Спестявал е, за да започне тук нещо свое, с което се бори в момента и заради което не се е интересувал на какъв хал е апартаментът, в който живее от 6 месеца. Предвид историята, не е било най-разумното нещо.

# 341
  • Варна
Защото  и не виждам на такъв етап , как ще се месиш в семейни проблеми, които все още не са твои. И зорлем да си правиш собствени.

Значи заем от 60 бона на името на половинката ти няма да И твой проблем, така ли?! Или искаш да кажеш, че ти си готова да заложиш главата си, че тази свекърва ще го плаща? Освен това обясниха хората назад за лихвите по ипотечен, както и за лихвите по потребителски. Едните са двойни спрямо другите, а за сума от 60 хилядарки това си е съществено.

# 342
  • София
Докато Баклавата не види банковите документи и не й ги обясни читав адвокат, всичко изписано е в сферата на предположенията.
Жилището не е в София, каква ще да му е оценката, че тази жена да праща всеки месец по 1500лв. и пак да не стигат, че и да остават още 60 000 за плащане?
И защо да са виновни децата й, че не са се интересували от кредита, след като тя е дала пълномощно на майка си, която да движи нещата тук?
Доколкото разбирам, синът е бил студент, а дъщерята ученичка, когато е заминала навън и ги е оставила на грижите на бабата.
Лошото е, че сега се опитва да зароби сина си по най-гадния начин.

# 343
Защото  и не виждам на такъв етап , как ще се месиш в семейни проблеми, които все още не са твои. И зорлем да си правиш собствени.

Значи заем от 60 бона на името на половинката ти няма да И твой проблем, така ли?! Или искаш да кажеш, че ти си готова да заложиш главата си, че тази свекърва ще го плаща? Освен това обясниха хората назад за лихвите по ипотечен, както и за лихвите по потребителски. Едните са двойни спрямо другите, а за сума от 60 хилядарки това си е съществено.

Като не съм готова , не се занимавам с такива типажи, просто е. Да се оправят, завличат , каквото смятат за правилно. Тя е в етап, когато може да се откаже , тези проблеми да станат нейни. Ако и семейните му връзки отсега я притесняват толкова, както сме казвали много пъти като се е обърнала каруцата , не ти трябва такъв човек. Може да си е читав, разбран, добър, но не е за нея .

# 344
  • Blondeville
Аз бих помолила Баклавата да уточни дали това е почти точен цитат “Тегли кредит или те отлъчвам” или по-скоро той е разтълкувал така разочарованието на майка си от отказа. Има океан разлика.

Общи условия

Активация на акаунт