С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 172
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
На мен ми хареса варианта майката да тегли една майна, банката взема апартамента,  майката продължава да си бачка в чужбина, като праща пари на студентката докато завърши и  евентуално за да живее под наем, като си идва ще отсяда при нея, а младоженека, дето е над нещата и не знае нищо за майчините си дела,  да се оправя.

# 511
Бърди, всички в това семейство са, меко казано, маймуни. Жената от години се блъска с големия кредит и това е ясно за всички. Но всички си траят и се правят на ударени. Синът и дъщерята си живеят в апартамента, без да им пука. Бабата или сестрата завличат от парите, които свекървата плаща. Ясно е, че някой е завличал пари, възползвайки се от неособено добрата финансова кутура, да не кажа откровената глупост на свекървата.
100 % гаранция, че нещо не наред с парите. Сестрата не внася изпратенато,  свекИто послъгва и си гледа живота... имаш кредит и не знаеш какво се случва... айде  де!

# 512
  • при късмета
Е хубаво, нека всички си стоят там тогава и да реват на банката, като е недопустимо свекървата да гостува като си е в страната временно...

На бабата малкото жилище също може да се даде под наем, а тя при внучката.

Решения много при добро желание.
Жилището на бабата баклава има информация, че е за брата на свекървата. Май и бабата не може да даде под наем това в което живее и да живее със сестрата. За под наем може да остане само въпросния апартамент, ама тогава сестрата увисва
На мен ми хареса варианта майката да тегли една майна, банката взема апартамента,  майката продължава да си бачка в чужбина, като праща пари на студентката докато завърши и  евентуално за да живее под наем, като си идва ще отсяда при нея, а младоженека, дето е над нещата и не знае нищо за майчините си дела,  да се оправя.
Всъщност той единствено младоженеца се е оправил. А сестрата може да не заслужава особено издържане докато учи, че ако има липси м/у пращаните пари и банката то тя е доста вероятен усвоител на тези средства. И ако свекървата не знае, в което аз лично се съмнявам, е по причина, че дъщеря ѝ не я е информирала за писмени известия от банката

# 513
  • София
Продължавам да не виждам кусур в младежа, но то пък затова сме различни. Той преди половин година изобщо не е бил в картинката. Върнал се, настанил се, не му е хрумнало, че може да има драма с кредита.
Но каквото било, било. Важното е да се разбере кой какво е излъгал - защото такъв има - и как да се върви напред.

# 514
  • София
На мен ми хареса варианта майката да тегли една майна, банката взема апартамента,  майката продължава да си бачка в чужбина, като праща пари на студентката докато завърши и  евентуално за да живее под наем, като си идва ще отсяда при нея, а младоженека, дето е над нещата и не знае нищо за майчините си дела,  да се оправя.
Свекървата не иска да продава:
Скрит текст:
Птица,защо си мислиш,че някой настървено ламти за имота на свека,аз не във всеки случай,мм като гледам му се иска да помогне,но не е краен материалист.
Едно от предложенията беше да се продаде жилището,да изплатят каквото могат и за двете да се купи нкв малко жилище ,нито аз,нито мм щяхме изобщо да получим нещо...те отказват,искат да го запазят.
Скрит текст:
Да,milenaka ...ако правилно съм разбрала и ако моята позната е схванала казуса,затова почна да ми говори за предбрачен.

П.П. Бърди, и аз не виждам проблем в държанието на момчето.
Не е свършил работа, която друг е трябвало да свърши.

# 515
Продължавам да настоявам, че момчето вина няма. Направих си труда да пресметна - ако майката е внасяла 5 години по 1500 лева месечно, това дотук са към 90 х. лева плюс още 60. Егати и сантимента, това си е сериозна сума за спасяване. Но това е резултат от договорките на майката с Банката. Реално, тя е изплатила по- голямата част. 60 х. са останали. Защо е изненадана, не зная. Та нали , когато жилището е било пред публична продан, тя е ходила да предоговаря кредита. Излязла е от батака, къде с помощ или не. И сега обвързва сина си с нейните авантюри. Еми , не е права.Ще ги оправи тези остатъци, ако продължи да плаща по 1500 всеки месец.
Друг е въпросът, че трябва да се повери в банката и договора, дали тези суми са реално определени и начислени. Ако има грешка в Банката, дела, експертизи и т.н.Това си е работаа на титуляра. Ако младежът си нямаше Баклава, че тя и имотна,сигурно щеше да се впрегне да тегли кредити, щото си е бездомно момчето. В случая, той  си има Баклава и си вазира. Не съм склонна да плащам чужди грешни решения аз. Тя питала ли го е майка му, ако се наложи, дали ще сложи едно рамо. Не. Сега и хрумнало да плаща лихви по потребителски кредит, вместо да си провери договора с Банката и да види защо е изненадана.

# 516
  • при късмета
Сумата е такава защото от предишния батак е имала някаква като задължение. А тогава е имало просрочване, много се натрупва. Колкото и да са помагали приятели и роднини, надали се е оправила само с частни заеми.  Всъщност свекървата 2 пъти ще плати на банката собственото си жилище, но никой не ѝ е виновен. Сега пак заради просрочване вероятно доста се е вдигнала сумата. Дори някой да не е внасял цялата сума, пак свекървата е трябвало в банката да следи как се движи този кредит, не да пита тези на които е пратила парите. Има телефони, може да се обади. Има онлайн банкиране, може през него да следи. Може да не праща пари някой тук да ги внася в банката, а сама от чужбина да си захранва сметката, за да може банката да си дърпа сумата на датата. Варианти колкото искаш, за собствената ѝ безотговорност няма кой друг да е виновен

# 517
Аз съм изненадана ,че тя е изненадана.
Та това са цифри.

# 518
  • при късмета
Аз доколкото схванах, в тези 1500 които е пращала свекървата влиза и издръжката на дъщерята. Вноската колко е не е споменавано. Ама може и да не е така и всичките от тези 1500 да са били за банката, а да е имало други за дъщерята

# 519
Не иска да продава, ама тоя апартамент ще излезе златен.  Ако и  светне, че няма какво да се загробва за тухли и парцалки,  ами най добре банката да взима апартамента,  а тя да си бачка и да си гледа кефа и да иде на още екскурзии. Единия вече е изучила, до една-две години ще изучи и дъщерята и сбогом, Гергино,  време е да си гледа само себе си, както и без това я обвиняват бъдещите и роднини.

# 520
  • Blondeville
Жилището на бабата е обещано на брата на свекървата един ден, явно когато жената вече я няма. Преди това никой не е казал, че не може да се даде под наем.

Аз имам въпрос към по-компетентните в банковото дело - когато внасяш вноска по кредит, не получаваш ли всеки път извлечение/разписка с оставащата сума? 

Да приемем, че не. Свекървата си е мислела “Юхууу, почти изплатих тоя кредит, я да видим какво остава” И идва неприятната изненада, че дължи повече, отколкото си мисли. Явно това е станало наскоро, още я държи афектът и обвинява “гадната банка”, затова и първосигнално иска да се маха от нея, да се взимат нови кредити и тн. По мое мнение като се успокоят страстите, най-вероятно нещата ще си продължат по старому, тя ще си праща вноската по сегашната ипотека докато не я погаси. Ако прояви малко повече финансова далновидност, ще организират с децата си най-удачната опция за отдаване под наем на някое от жилищата.

Вноската само по кредита е 1500, издръжката на сестрата не знаем колко е, и не ни бърка, нито пък авторката. Мисля, че е напълно нормално да подкрепяш децата си докато учат, нали в крайна сметка това образование е инвестиция в бъдещето им. Жената го е направила и за двете си деца, осигурила им е комфорта да се фокусират върху ученето, а и както Баклава написа, специалностите им са несъвместими с работа докато следват. Явно си има майката нейните недалновидни финансови избори, но в крайна сметка им е осигурила дом, издръжка докато учат, работи в чужбина работа, която ѝ позволява да праща минимум 2000лв месечно за кредит и издръжка, че и на круиз да иде. Ами аз това не го виждам като пълен провал, както остава усещане от написаното до момента по казуса.

# 521
Аз не мисля, че дори и да поиска някой от цялата компания сестри, баби, братя и прочие, да продава, никой в провинцията няма да изсипе повече от 60к за този смешен апартамент. А ако случайно след неизвестно време се намери някой купувач, то парите отиват в банката и всички остават на улицата, т.е. нагъчкани заедно като сардели, което е същото. Защо да го продават тогава???

Това, че бъдещата снаха била "имотна" ме разсмя ха-ха.

# 522
Издържа щерката, а синът да тегли кредит.
Аз бих спасила ап. при тази ситуация, колкото и златен да е излязъл, тя се е справила. Сега остава да договори условията по остатъка.
Без емоции, обаче.

Да се радва, че синът и си има нормална жена ,, кооято е  с него по избор. Пю, момичето и апартамент има. И си го обича. Ми нека имат шанс . Какво старото вампирче им се вклинява с поотребиителскии кредити. Намерила време и начин . Да бе, да.

# 523
Като няма кредити няма и апартамент.

# 524
  • Blondeville
Е издържа щерката, както е издържала и брат ѝ. Сигурна съм, че ако щерката беше завършила и работеше, и от нея щеше да потърси помощ, каквато в момента от брат ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт