С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 161
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Без дом остават сестрата и маман.

# 526
  • Blondeville
Що само те, аз не разбрах синът да има имот? Или този на Баклава вече му е наполовина негов по подразбиране? Ми ако Баклава утре я стегне шапката и го зареже?

Без дом остават сестрата и маман.

# 527
  • при късмета
Не иска да продава, ама тоя апартамент ще излезе златен.  Ако и  светне, че няма какво да се загробва за тухли и парцалки,  ами най добре банката да взима апартамента,  а тя да си бачка и да си гледа кефа и да иде на още екскурзии. Единия вече е изучила, до една-две години ще изучи и дъщерята и сбогом, Гергино,  време е да си гледа само себе си, както и без това я обвиняват бъдещите и роднини.
Ако е много забатачен кредита, банката ще вземе апартамента, ама не е гарантирано, че като го продаде, ще погаси дълга. В повечето случаи се продават на смешна цена, на търгове, които уж са публични, но се знае предварително кой ще купи имота, защото е на безценица. на публична продан първоначално се продава за около 75% от цената. Почти никога имот не отива на втори търг. По този начин, като цената на имота не покрие дълга, длъжника остава хем без жилище, хем с още за изплащане. Найс, а

Аз имам въпрос към по-компетентните в банковото дело - когато внасяш вноска по кредит, не получаваш ли всеки път извлечение/разписка с оставащата сума? 
Не, не пристига. От началото имаш погасителен план по месеци, съвестно разпечатан от банката и знаеш за години напред всеки месец колко ще дължиш. Ако се внася всичко до датата, не ти пристига известие след всяка вноска.  От банката идва каквото и да е само ако има проблем, ако е нормално плащането нищо не идва. Имахме потребителски кредит, който беше за доста по-голяма сума от тази която се оказа, че ще ни трябва и върнахме остатъка с получаването. След това правехме допълнителни вноски от тези които удържаха и го изплатихме за по-малко от година. Нищо не е идвало от банката нито когато е само вноската за месеца, нито когато има допълнително внасяне. Предполагам, че с ипотечния процедурата е същата.

Ако от кредита остава по-малка част за погасяване, в сравнение с цялата сума, е хубаво да си задържи имота свекървата, като си го изплати обаче. Ако си прави сметка сина ѝ да го изплати, да му го даде. Тези пари трябва да се дадат така или иначе и поне ще е на някой от тях, отколкото на търг.
А тя пари продължава да праща, просто с кредита не се интересува какво става. Или я баламосват тези които знаят. Значи възможност има. Защо тогава иска да натресе кредит на сина си, е пълна мистерия
Що само те, аз не разбрах синът да има имот? Или този на Баклава вече му е наполовина негов по подразбиране? Ми ако Баклава утре я стегне шапката и го зареже?
Няма собственост мъжа на Баклава, но  поне ще има къде да живее при най-лошо развитие на ситуацията и с кого да прави планове. Общи, без единия да нарежда, а другия да изпълнява, като с майка му

# 528
Един човек може да е весел, забавен, красив, въобще положителна личност, да е любвеобилен.И пак да има слабости-като тази слабост да не се справя с финанси и да е безотговорен с тях.Причини бол.Което означава да го уважаваме за това, че е работен примерно и да го клеймим за другото, което е съществена слабост- не е да харесва тежък парфюм.
Пристрастна съм за точно тази слабост  и ми личи.
Плюс това  тази жена е наследила имот  и не е допринесла да го запази-на ръба да го загуби  е.

# 529
Скрит текст:
Скрит текст:
Един човек може да е весел, забавен, красив, въобще положителна личност, да е любвеобилен.И пак да има слабости-като тази слабост да не се справя с финанси и да е безотговорен с тях.Причини бол.Което означава да го уважаваме за това, че е работен примерно и да го клеймим за другото, което е съществена слабост- не е да харесва тежък парфюм.
Пристрастна съм за точно тази слабост  и ми личи.
Плюс това  тази жена е наследила имот  и не е допринесла да го запази-на ръба да го загуби  е.

Обаче пропускаш факта, че тази жена не е скръстила ръце, а е направила огромна промяна - заминала е за чужбина, за да работи. И явно работи здраво. Сама е издържала двете си деца - Баклавата срамежливо спомена вчера, че "не е издържала моя мъж след висшето му образование" (!), сега издържа и дъщеря си. Пак според Баклавата и двамата са с тежка специалност и не можели да работят по време на следването. Споменато беше, че дъщерята има и кола, купена от майка й, разноските по колата - пак от майката, естествено.
Тази жена просто се е предоверила на децата си, според мен. Редно е да намали кранчето до минимум на дъщеря си, на сина си достатъчно е помогнала. Апартаментът - под наем. Доверие - никому. И ще изплува.

# 530
  • при късмета
Колкото и здраво да работи, безхаберието ѝ с нищо не може да се оправдае. Ако беше толкова оправна нямаше да загуби бизнес и да е на път за втори път да загуби жилището си. Заплахата към сина ѝ, че ще го изключи от семейството също противоречи на родител издържащ безкористно децата си. Като се види малко в пари, толкова е оправна, че вместо да внесе вноски напред по кредита, нали уж за това е отишла, тя си тръгва по екскурзии. Не, че има нещо лошо да ходи, но някак не пасва "отишла е да работи здраво, че да си изплати кредита". По скоро говори, че е заминала, че да се отърве и чак сега ѝ става ясно, че няма да стане, щом изобщо е престанала да се интересува с кредита преди 2 години.
Иначе е ясно, че оправията е тя да продължава да праща пари и апартамента да се даде под наем. Обаче заради това, че сестрата ще увисне, както и самата тя, прехвърля цялата отговорност на сина си, той да надене хомота с нов кредит, а жилището на свекървата, в което безвъзмездно живее дъщерята, чисто като сълза и се тръшка, че друго решение няма. Ама никак не ми изглежда като човек подведен и предоверил се на децата си

# 531
Това, че от бизнесдама е станала гурбетчийка, нещо не ми е в графата положителна промяна, а по-скоро "жената се надцени, овъртя се в кредити, подгониха я банки и познати да връща и трябваше да се омете."
Положителна промяна ще бъде, когато започне да си следи сама нещата, а не да прехвърля на бабата, на дъщерята и на сина, но на 50плюс години това вече може да бъде само добро пожелание.

# 532
  • Варна
Аз също се учудвам, че не е прибягнала до електронно банкиране. Това е най-лесния начин абсолютно винаги да си наясно какво става там. А като не си в страната направо си е задължително. Баща ми, на почти 70 години, ползва такова без проблеми, не е престаряла, че да не може да се научи.

Предоверила се е, вярно, но на този, на когото е оставила да й внася парите и има пълномощно.

# 533
Ами не съм пропуснала нищо, казвам ,че има хубави качества, но едно авантюристично.
Издържах си децата редовно обучение и не са работили.Единият опита през магистратурата и научи практичните неща от което тръгна напред, но издръжката си вървеше.С болен мъж и аз инвалид.Не  е направила нещо велико , и други го правят.Повечето родители.
Това не оправдава няколко финансови срива.Колкото да е страхотна майка.Трябва и попечител  и семеен съвет на всяко решение.
То една лъжица отрова съсипва казан с мед.
Рискувала е на едро ,не са 6 хил  а 60.
Предоверила се   е на някого все да стигне до там. Някъде се спомена ,че родителите на момъка са възрастни и имаше нъпрос за възрастта им- възрастни  го приемам в смисъл пълнолетни и зрели хора.
И докато си сам можеш да експериментираш , има ли деца се постъпва по-разумно  и зряло.
Има хора без покрив, загубили всичко.Подлъгаха се в един период.И са добри хора  и те със сигурност.
Писа се и за подхода-ще те отлъча от семейството.Щом са и  децата пълнолетни и те трябва да участват в решенията ,да има семеен съвет ,минало е времето да решава еднолично.Още повече, че търси от  тях помощ за грешките си.
Всички сме добри хора накрая.
Питам се кое бих избрала-родители без интерес и  без да дават надежди и подкрепа или тази майка ,която  е дала но и взема.Децаат на първите поне знаят ,че са сами да се борят.
И последно-ако децата ми са ми задължени не е за издръжката си,  а за цялата всеотдайност и  морална подкрепа ,вяра , присъствието ми до тях във всеки момент докато пораснаха.За подчинението на живота ми на тяхното добро.За това очаквам и получавам уважение.
Мноогстранна дискусия  е по тези въпроси.

# 534
  • Blondeville
По въпроса за известията за оставащо за погасяване имах предвид дали на място в банката не дават някакъв документ на който пише остатъка, когато се внася месечната сума. Просто ми беше странно как досега не са разбрали, че остатъкът не е очакваният.

Иначе и за мен онлайн банкирането е напълно задължително. Даже така може да  си погасява и сама кредита онлайн и да си следи всичко. За мен е голямо удобство, в банка почти не влизам, откак имам онлайн банкиране.

# 535
  • France
Наистина много странна история. И на мен не ми излизат сметките. За очудване е, че във време, в което си на едно кликване от всякаква информация, може да затънеш така. Има нещо неизказано.

# 536
  • при късмета
По въпроса за известията за оставащо за погасяване имах предвид дали на място в банката не дават някакъв документ на който пише остатъка, когато се внася месечната сума. Просто ми беше странно как досега не са разбрали, че остатъкът не е очакваният.

Иначе и за мен онлайн банкирането е напълно задължително. Даже така може да  си погасява и сама кредита онлайн и да си следи всичко. За мен е голямо удобство, в банка почти не влизам, откак имам онлайн банкиране.
Обичайно не ходиш до банката, че да внасяш сумата на каса. Имат изискване да имаш твоя сметка в банката, в нея на датата на падежа да има достатъчно средства, че банката да дръпне към сметката на кредита, която е отделна. Какви известия и на кого да ги дадат? Ако не са могли да дръпнат сумата от сметката поради недостатъчна наличност, тогава вече те известяват. При това обичайно по телефона, за да започнат да пристигат писмени известия това се е случило повече от веднъж и са се натрупали суми за допълнително внасяне.
Предполагам, че сестрата е трябвало просто да захранва сметката, а не да ходи да внася по кредита

# 537
Знам,че нямат онлайн банкиране,ако имаха щяха да проследяват какво се случва.
Вчера вечерта  заразпитвах пак мм,писмата са били от Фибанк,погасяване/известия по н*асраните от свекър ми кредитни карти,няма отношение към кредита.
Началната сума,която е взета като ипотечен е 65хил.,в началото са плащали по 700-800 лв.,просрочили са,станал е изискуем,спасили са го,и или те или баката е изискала 1500 като вноска,това ми каза.
Бор_яна,адмирации за теб.
Малко офтопик,моите родители дори и сега над 50,баща ми приближава 60 работят,че са и на 2 работи,цял живот блъскане,ние с моя брат сме работили от деца редом с тях,за да имаме нещо.Издържали са ме докато уча,и те са имали крах в бизнес начинания,ставали са,падали са,всяко едно решение се е взимало на семеен съвет.Те самите са стартирали не на 0,а под нея като семейтво,нищо никой не им е дал,учиха език на 40 и нещо заминаха в чужбина,жовяха,работиха,прибраха се,пак работят.
Та идеята на моите родители с цялото това блъскане,цял живот ,е било ние с брат ми да не минаваме през тяхното,с безкрайни заеми,пестене,затова и ни оставят в наследство по нещо,те отделно си имат други активи,но нито съм подговаряла за тези неща,нито си правя сметки някакви,те си са техни,каквото искат да  ще ги правят,не съм безочлива.
Това и в отговор на някои съфорумки,че ламтя и искам да се възползвам от чужд имот или на гърба на някого да живея,не,имам си,каквото имам занапред сама ще си го изроботя,ще го изработим с мм.Възпитана съм в отговорност и някакви морални ценности все пак.
Искаше мм да е финансово стабилен,да събере пари и за ремонт на моето жилище,/аз също събирам/да даде нещо,а не да идва наготово,защото не е и обзаведен имота,разбирам го защо искаше да живеем у тях за известно време,мъжко его,дали е било правилното решение,явно не.

# 538
Струва ми се, че единствената изненадана от сегашната ситуация е Баклавата. Другите някак не са, вкл. синът, който на момента е отказал да тегли заем - явно не е бил неподготвен за такова развитие, - за бабата, свекървата и дъщерята е ясно.

# 539
  • София
Баклавата, родителите на годеника ти ще ви натресат проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт