Много търсих, но не открих конкретна информация за диагнозата "разширени вени на матката" и затова направих тази тема с надежда за повече просветление.
Преди 8 м. забременях за първи път (на 40г.) след инвитро с 3 миоми. още в началото получих зацапване, максимална доза прогестерон + клексан и след около 1 м. започнах да усещам пулсации във влагалището. След мн четене и прегледи стигнахме до извод, че е от бременността и ще стискам зъби до край.
Да, ама не.
В края на 4 м. се наложи да "родя" бебето си, заради синдром на Едуардс. Кюретираха ме, пих няколко АБ, но до ден днешен тези пулсации не изчезват. След профилактичен преглед се установи, че миомите вече са 5, като 3те са се сляли в 1 голяма (около 6 см.), но ме посъветваха да не ги оперирам, а да си забременея с тях, предвид годините ми и периода на възстановяване.
От всичко изчетено сама си поставих тази диагноза, т.к. 3ма д-ри не ми казват причината, а още по-малко лечение.
Пред прага на замразен трансфер съм, но с тези потупвания много се притеснявам дали изобщо ще се задържи ембрионче.
Моля ви, ако имам някоя с подобни усещания и/или диагноза да сподели опит
вече 7 месеца.. и няма изход от тази ситуация.