Разширени вени на матката

• 751
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
Много търсих, но не открих конкретна информация за диагнозата "разширени вени на матката" и затова направих тази тема с надежда за повече просветление.
Преди 8 м. забременях за първи път (на 40г.) след инвитро с 3 миоми. още в началото получих зацапване, максимална доза прогестерон + клексан и след около 1 м. започнах да усещам пулсации във влагалището. След мн четене и прегледи стигнахме до извод, че е от бременността и ще стискам зъби до край.
Да, ама не.
В края на 4 м. се наложи да "родя" бебето си, заради синдром на Едуардс. Кюретираха ме, пих няколко АБ, но до ден днешен тези пулсации не изчезват. След профилактичен преглед се установи, че миомите вече са 5, като 3те са се сляли в 1 голяма (около 6 см.), но ме посъветваха да не ги оперирам, а да си забременея с тях, предвид годините ми и периода на възстановяване.
От всичко изчетено сама си поставих тази диагноза, т.к. 3ма д-ри не ми казват причината, а още по-малко лечение.
Пред прага на замразен трансфер съм, но с тези потупвания много се притеснявам дали изобщо ще се задържи ембрионче.
Моля ви, ако имам някоя с подобни усещания и/или диагноза да сподели опит Hands Pray

# 1
  • Стара Загора
А магнезий приемахте ли през това време?

# 2
А магнезий приемахте ли през това време?
Магнезий ми включиха в края на 3ти месец, заради аритмия и го пия до ден днешен Sad

# 3
В коя част на месечния цикъл са?
Ако са като конвулсии, контракции, са свързани с нивото на прогестерон.
При трансфер то ще се изследва, а утрогестанът и нош пато ще успокоят матката.
И аз имах същото ппеди да забременея.

# 4
В коя част на месечния цикъл са?
Ако са като конвулсии, контракции, са свързани с нивото на прогестерон.
При трансфер то ще се изследва, а утрогестанът и нош пато ще успокоят матката.
И аз имах същото ппеди да забременея.
И аз мисля, че има отношение периода от цикъла-засилват се след овулация и при продължително лежане по гръб или седяне.
Но не са в областта на матката (вече знам какво е контракция-за съжаление), а във влагалището. Още като се появиха Персенка каза, че са разширени вени на матката, но нищо повече. Тогава бях на максимум прогестерон.
Направо ме подлудяват понякога Disappointed Relieved вече 7 месеца.. и няма изход от тази ситуация.

# 5
И аз бях така. И след това много хубаво си забременях.
Всъщност и при мен се появиха след абортите.
Сега ме подсещаш, че се притеснявах с тази "неспокойна матка", как ще задържа ембри след трансфер. Точно след ову бяха. Като пулсации и мускулни спазми.

# 6
Герда,
вдъхваш ми надежда, мила! При мен се появиха още в 3ти месец и съм убедена, че са разширени вени на матката вследствие на миомите, които бяха станали 7 см., но щом си си износила бебчето много се обнадеждих.
Усещам ги като потупване/пулсиране във влагалището.

Общи условия

Активация на акаунт