Хайде на театър - 7

• 72 529
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
В кой театър? Много безсилен режисьорски похват... Прилича ми на "Сълза и смях"

"Марихуаната на мама е най-добра" - с тази комедия от Дарио Фо Сатиричният театър „Алеко Константинов” открива сезона на 10 септември. Постановката е дело на Андрей Аврамов. А в спектакъла участват Ана Вълчанова, Димитър Баненкин, Асен Мутафчиев, Васил Грънчаров, Богдан Казанджиев и Ивайло Калоянчев."

# 586
  • софия
Ходихме на "Поетите" - любовна лирика от български поети. Беше много приятно. Добре им се получи колаборацията със Свилен от "Остава". Вероятно ще взема билети и за следваща дата. Съжалявам, че не отидохме в Пловдив в Античния.
Това, което разваля нещата обаче е, че от София лайф клуб явно продават повече билети, отколкото места има и като дойдат хора с провинциален манталитет, дошли да се тагнат, че са "на концерт", които не желаят да се съобразят с околните, вечерта леко се прецаква.

# 587
В четвъртък ще гледам " Суматоха" на русенския театър с участието на Асен Блатечки. Дано са направили добър прочит. Честно казано се вълнувам , че отново ще гледам театър.. много ми липсваше.

# 588
Пускам една нова инициатива за театър:

https://festahotels.com/theater-nights-festasofia-hotel/

# 589
  • софия
Интересна инициатива, но не бих опитала. Не ми върви да ям и гледам театър. Тракат прибори, разхождат се сервитьори, а актьорите играят. Малко ми е профанизирано.
В театрите на Covent garden e естествено в антракт да можеш да си вземеш леко питие и всъщност е доста приятно, но чак вечеря ми е неприемливо.

# 590
  • Пловдив
И аз не бих отишла на театър с вечеря. За мен  на хубава постановка човек не трябва да откъсва очи от сцената камо ли да яде.

# 591
Сигурно е вдъхновено от последните "течения", които наблюдавахме преди ИП и надграждат шуменето с хартиени торбички при похапване на ядки с цяла вечеря 😂

# 592
Интересна инициатива, но не бих опитала. Не ми върви да ям и гледам театър. Тракат прибори, разхождат се сервитьори, а актьорите играят. Малко ми е профанизирано.
Много мразя яденето повреме на представление! Това е обида за актьора!
Веднъж участвахме в един банкер на преподаватели ветерани . Сещате се - възрастни хора. Те насядали на маси, ние играем. Вярвате ли , че само си чоплеха в чиниите и никой не погледна дори кой играе зад гърбът им. Истинска обида!

# 593
  • софия
Обидно е за идеята и усещането, които носи театърът.
Да отидеш на театър не е като да отидеш на ресторант.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 11:56 от zvаnchе

# 594
  • София
Здравейте! Някой има ли представа защо Островът на Иво Сиромахов не е в програмата на Сатирата, да не са го спрели ? Благодаря!

# 595
Обидно е за идеята и усещането, които носи театърът.
Да отидеш на театър не е като да отидеш на ресторант.
Все по-често ората не правят разлика, за жалост. Има такива, които дори си носят "почерпка" в артиени пликове иси хапват повреме на представление. Че и черпят околните..

# 596
В едни отминали, за жалост, времена ходенето на опера и театър е било истински празник. Съпровождан от съответната нагласа на ума и външния вид. Които пък са демонстрация на уважението към труда на създателите на представлението и всъщност въпрос на култура и себеуважение. Сега вече се възприема да влезеш с кецове и дънки в театрален салон за съвсем нормално. Скоро и пуканките ще са част от нормалността. За съжаление.

# 597
Да, защото все повече се мисли за търбуха , а не за културата..

# 598
Минавам да похваля "Горката Франция", на която ходихме с мъжа ми в понеделник. Не тръгнах с големи очаквания, а преди това проверих тук във форума, дали някой е писал отзиви. Подкрепям ЛГБТИ обществото и точно поради тази причина реших да отида да видя за какво става въпрос.
Мога да кажа, че имаше няколко забавни момента, но като цяло не се постигна ефекта публиката да си тръгне смеейки се. Мисля си, че е до човек това, кое ще приеме за забавно и кое не.
За сметка на това Сашо Кадиев се раздаде и той направи театъра според мен Hands Clap (да ме извиняват останалите актьори).
Единствената ми забележка беше, че не е добра идея постановки да се играят на открита сцена. В случая представлението беше в Летния театър в Търново, вечерта.. и колкото и да се стараеха да говорят високо актьорите, пак не се чуваше на моменти. Чуваха се коли и автобуси, едно куче, което лаеше от съседните тераси и изобщо много разсейващи фактори. Не бих повторила подобно преживяване. Друго си е, когато е в зала.
Въпреки всичко завършвам с това, че 18-те лева за билет си заслужаваха Simple Smile

# 599
A аз реших да експериментирам и отидох на "Жената е странно животно" във Феста. Имаше отлична организация - посрещане с чаша вино във фоайето, настаняване на маса със сервирана салата и предястие. След като хапнахме, започна представлението. През цялото време слухтях ще яде ли някой, ще тракат ли чинии и вилици Smirk.
За моя изненада нямаше такова нещо. Постановката е много свежа и забавна, а актрисата - страхотна! След като приключи, сервираха основно и десерт, които бяха почти гурме. Преди година съм била в този ресторант и определено много са вдигнали нивото.
В заключение - останах много доволна! Не бих ходила всяка седмица, но определено беше различно и приятно преживяване!

Общи условия

Активация на акаунт