Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 532
  • 806
  •   1
Отговори
# 660
Колко са ви големи помещенията,отоплявани с конвектор?Май тук бях писала,че засичахме нашия-Aerlec 1500w,12кв стая,с добра изолация,за 24 часа изразходва малко повече от 11кВ.

# 661
239лв сега ще сравня каква е разликата с миналия месец и миналата година като потребление.

# 662
За януари-309 лв.Две домакинства,големите консуматори са климатик и конвектор денонощно,втори климатик за 2-3-4 часа на ден.Заради sparkling eyes погледнах и точните киловати- 404 нощна,1057 дневна.За миналия януари е било почти същото.
Климатика не е голям консуматор, освен ако навън не е - 10°, а зададената температура вътре е над 25°. Конвектора консумира Ел енергия за 2-3климатика. Бойлера на ток работещ на дневна тарифа е най-големия консуматор в едно домакинство.

# 663
  • Велики Преслав
Исках да не спамя, ама така като почнете с крайни изказвания, много заблуждавате.
Вие от къде знаете какъв е климатика. Аз също съм имал оплаквания от високи сметки, ама климатика беше 24ка Мидеа, която беше от първите им инвертори и си навърташе  450 сама. Сега, да не почнете, развалена, била и други. Беше в много добро състояние и монтирана идеално. Просто модел с нисък КОП

# 664
А колко трябва да бъде coop?

# 665
  • Велики Преслав
COOP и СОР са 2 различни неща. Едното е сезонна ефективност, другото е коефициент на трансформация.
COP е хубаво да е минимум 3,8.

# 666
SCOP е коефициента за сезонна ефективност Simple Smile.

# 667
  • Велики Преслав
SCOP е коефициента за сезонна ефективност Simple Smile.

Да де. И аз това казвам

# 668
Скрит текст:
За януари-309 лв.Две домакинства,големите консуматори са климатик и конвектор денонощно,втори климатик за 2-3-4 часа на ден.Заради sparkling eyes погледнах и точните киловати- 404 нощна,1057 дневна.За миналия януари е било почти същото.
Климатика не е голям консуматор, освен ако навън не е - 10°, а зададената температура вътре е над 25°. Конвектора консумира Ел енергия за 2-3климатика. Бойлера на ток работещ на дневна тарифа е най-големия консуматор в едно домакинство.
Напълно наясно сме.Писах,две домакинства,т.е.,два бойлера,две перални,две фурни...Малко по-надолу писах,и конвектора ни колко енергия консумираше,преди отрицателните температури.Единият бойлер работи само на нощна тарифа,за другия преди съм писала,че след последното къпане за деня се изключва,за да загрее изцяло водата нощно време.Климатикът е 15 годишен инверторен Панасоник,който работи безпроблемно.Нашата сметка идва главно от конвектора,и от това,че вкъщи денонощно има хора.

# 669
На промишлен ток сме, защото нямаме акт 16. За две отделни домакинства (на обща фактура сме) сметката ни за януари е 1130.39 ст. Dizzy Face Това е почти 3 пъти по-висока от сметката за декември. То верно цените са вдигнати, но това е безбожно.
Виждам във фактурата, че е отразена компенсация само за месец януари. Не трябваше ли фактурата да включва компенсация и за месец декември?
Tези, които сте на промишлен ток, получихте ли компенсация за двата месеца?

# 670
На промишлен ток сме, защото нямаме акт 16. За две отделни домакинства (на обща фактура сме) сметката ни за януари е 1130.39 ст. Dizzy Face Това е почти 3 пъти по-висока от сметката за декември. То верно цените са вдигнати, но това е безбожно.
Виждам във фактурата, че е отразена компенсация само за месец януари. Не трябваше ли фактурата да включва компенсация и за месец декември?

Днес или утре чакам сметката да ми излезне.. И аз съм на промишлен ток казаха, че има компенсация.. Колко е общата сума и общата компенсация ако е нещо до 250 може да е и за двата месеца

# 671

Днес или утре чакам сметката да ми излезне.. И аз съм на промишлен ток казаха, че има компенсация.. Колко е общата сума и общата компенсация ако е нещо до 250 може да е и за двата месеца
296 лв. е компенсацията. Сравнявам с фактурата от декември, където компенсацията за октомври и ноември е на отделни редове. Май ще трябва да ходя до Енергото да питам Simple Smile Двете фактури прилагам в скрития текст:
Скрит текст:

# 672
@mimoza@b Сумата на компенсацията е голяма според мен е и за двата месеца🙃 @nelina_london може да Ви отговори нейната сметка излезна..

# 673
  • Пловдив
На мен дори не ми изпратиха фактура,затова им писах на имейл и ми изпратиха.Имам компенсация за декември и януари.

# 674
Благодаря nelina_london , ще пробвам днес да питам в Енергото ни на място, защо нямам включена компенсация за декември. Ако не стане, ще питам по имейл. Може пък и , както казва raycheva_26 , компенсацията, понеже е голяма, да е за двата месеца.

Общи условия

Активация на акаунт