9 ФЕГ - 4

• 44 528
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Извинявай, сега схванах, че говориш за оставане на преподавателите при преминаване от един клас в следващ.
Не бях погледнала ника и реших, че някой си е избирал при записването в осми клас.

# 241
  • София
Тук има кратко интервю по темата за ДО с директора на ФЕГ, от началото на май е, но все пак:
https://nova.bg/news/view/2020/05/08/287368/аплодисменти-за-учит … те-навръх-24-май/

# 242
  • София
Привет, записахме днес още един младеж, ФЕ/ИЕ.
И понеже с баща си се е записвал, не са питали нищо за клубове/кръжоци. Освен изброените артистични такива, дали имат други школи? Нещо не успях да се ориентирам на сайта им.
Разпределението по паралелки предполагам, че ще е по бал, последователно.
Може ли някой да ми прати линк към ФБ групата на ФЕГ, за мами Simple Smile

# 243
Има фб група "9 ФЕГ Прием 2020", но предполагам ще се появи друга, която е само за приети и само за родители, въпреки, че хич не ми е ясно как точно ще се направи филтър кой наистина има дете 8 клас във ФЕГ.

# 244
  • София
Не знам родителите дали имат групи. Поне в нашия клас нямаме.

# 245
В старото училище имахме родителска група на випуска и отделно всеки клас. Беше много полезно и някак много ни сближи. Гонехме си интересите и определено доста успешно се справяхме. Но тук децата са големи и може би е добре те да си се борят и да си постигат целите, това е част от израстването. Родителска група на класа е полезна за събиране на пари, за уточняване на подробности по екскурзии и подобни, за контакт при нужда.

# 246
  • София
Ами то идва оттам,че децата са големи. Пари се събират на първата родителска и това е. Трябва да ви кажа,че дори не разпознавам родителите. Може би само петима най-много.

# 247
  • София
На баткото в училището бяхме една група майки, които се събирахме на неформални РС Simple Smile Даже и сега, 3 години след завършването им, още си поддържаме отношения. Едната е в тази тема, с малкия си, от мин. година Simple Smile

# 248
  • София
нищо не пречи на първата родителска среща родителите от съответната паралелка да се запознаят, да си разменят контакти и да си направят група.
така сме правили винаги досега.

# 249
  • София
Мими75 добре дошла. Знам, че момчето ти искаше друго, но искрено му пожелавам да се чувства добре в тази гимназия и да намери много верни приятели. Знаеш ли може да се падне в един клас с моя и да си допаднат Simple Smile

# 250
От сайта са си свалили програмата. Може ли да ме ориентирате първа смяна от колко до колко часа са и втора смяна от - до (за 8ми клас, ако има значение)? И този модул фвс дали е по време на часовете или е извън учебно време?

# 251
  • София
Мария това, което аз запомних от старите теми. Първа започват в 7,30, а втора приключват в 18,50. модулът е по време на часовете.

# 252
От правилника за 2019/2020 учебна година.
Чл. 12. (1) Учебно-възпитателният процес се организира чрез полудневно обучение, което се
осъществява в рамките на установения учебен ден на две смени.
(2) Учебният ден включва учебни часове и почивките между тях.
(3) Началото на учебния ден е в 7.30 часа и край в 18.50 часа.
(4) Продължителността на учебния час е 40 минути – VIII – ХІІ клас.
(5) В седмичното разписание учебните часове са организирани в блокове по два учебни часа.
Почивките между блоковете са с продължителност 10 минути, като втората почивка между блоковете
във всяка смяна е с продължителност 20 минути. Почивките между часовете от един блок е с
продължителност 5 минути.

# 253
О, благодаря! Не се сетих там да прочета. 10 минути ми се струва малко междучасие между блоковете, особено, когато са по кабинетна система. В смг бяха 15 минути между блоковете и 25 минути голямо междучасие. Но свършваха в 19.10. Но явно така си работят и си е ок. Ще привикне.

# 254
  • София
Момичета от чисто любопитство питам на тези, които сега завършиха 8 клас дадоха ли книги за четене на френски за ваканцията? Въобще има ли го това като практика или всеки сам си решава дали да чете?

Общи условия

Активация на акаунт