9 ФЕГ - 4

• 44 545
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Няма ли някой с опит и с другия вариант? Аз ще пробвам да си продължи с АЕ. Тя самата категорично ми отказва да спре с АЕ.

понеже я бях спряла седми клас, не я спрях и осми
справяше се и с двете

# 271
Спрях го от английски по препоръка от класната. Той съжалява, казва, че особено с ДО е имал достатъчно време и за английския. Притеснено ми е за предстоящата година, когато навлизат разказвателните предмети, част от който на френски и материал едновременно за 8-ми и 9-ти клас  плюс испански като втори език и като добавим и английския да не стига време за всичко това.

# 272
  • София
Аз не съм я спирала в 7, но в 8 ще я спра.

# 273
  • София
По принцип 9 клас е доста труден. Те отвикват да са толкова заети 8 клас,смисъл учат само по 4 предмета. В 9 са повече,нови учители, някои от тях доста изискващи. Много материал. Трудничко е. Повече усилие се налага.

# 274
Да, мен 9-ти клас много повече ме притеснява и съм решила, че ако ще я спирам от АЕ, за да има време да учи ще е именно в 9-ти клас.

# 275
В 7. клас бяхме спрели английския, решихме, че и 8-ми ще стартира без него - и за да се отдаде на френския, но и защото втора смяна времето е кът (+ допълнителните, които посещаваше - съвсем), а държахме да е през седмицата. Втори срок започна да ходи, съответно после продължиха и дистанционно, но беше много добре.

# 276
  • София
Аз спрях английския в 8-ми клас и съжалявам. Въпреки новия език /макар и не френски/, имаше мноого свободно време, повече от 9-ти клас, когато продължи с английския. Беше изгубена година, а можеше вече да започне третия език, който иска да учи.

# 277
  • София
Моята спря английския в 7 клас заради подготовката за кандидатстване и курсовете. В 8 клас по собствено желание възобнови английския, независимо че почна френския от нулата и отначалото беше доста зорно.  Ходеше веднъж седмично през уикенда (АВО предлагаха такава опция). В 9 клас включи и испанския в играта и продължи с английския по същата схема. Почти всички в класа и бяха по този начин, някои отиват сега в англоговорящи университети.

# 278
  • София
И ние решихме да пропуснем английския в 8 клас. Ходеше си в 7 клас, но си беше натоварване. Сега е B2, но ми се иска да му дам шанс за спорт, който в последните две години беше спрял. Ако изберем варианта на Аво само в събота, означава за трета поредна година да си блокираме уикендите. Не мога просто повече...

# 279
А какво стана с проекта за новия салон, ще го бъде ли?

# 280
  • Sofia
Не мисля, че спирането на английския ще помогне за обучението по френски, все пак се цели паралелна подготовка по езиците. Толкова усилия са положени до момента... Последвах препоръките за АВО и записахме дъщеря ни там, защото е близо до ФЕГ, но в събота, с цел да не се отнема време от подготовката за училище ден за ден. И аз ще споделя от перспективата на неопределената форма на обучение, дали е било правилно или не...

# 281
  • София
Моята по АЕ ходи в Британика. Не мога да си изкривя душата, ДО им беше перфектно. Те по принцип са малки групи и лесно им се получи. Но нямат съботно- неделни курсове, а и аз искам най-накрая свободни от уроци уикенди. Ще заложи повече и на спортните активност, че малко е понатрупала последните месеци.

# 282
  • София
въпросителна Simple Smile, моята цел по - скоро е освобождаване на време, не се притеснявам толкова, че английски би попречил на усвояването на френски.

# 283
  • Sofia
въпросителна Simple Smile, моята цел по - скоро е освобождаване на време, не се притеснявам толкова, че английски би попречил на усвояването на френски.

някой по-назад беше писал, че това е препоръка от класната... това имах предвид.

# 284
  • София
Благодаря на всички за мненията. Говорих пак с младежа и категорично отказва да спре английският. Харесва си много преподавателят, а и са 4 деца, така че вероятно ще го запиша и ще продължи. Аз не го спрях в 7ми клас. Може би наистина в ЕГ 9ти клас е по-труден от 8ми.

Общи условия

Активация на акаунт