9 ФЕГ - 4

• 44 577
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Трябва им, за да подават справка дали дете отсъства или не. Заради детски, еднократни помощи и т.н.
Ей тук има всички адреси:
https://asp.government.bg/bg/kontakti/teritorialni-strukturi

# 406
  • София
Благодаря ти, Мария! А как да разбера коя точно е нашата - ние сме район Триадица, а такъв няма списъка. Може би сме към Възраждане или Сердика.

# 407
Филиал "Триадица"
към ДСП - Лозенец
към Регионална дирекция - София град
гр. София, ул. Котленски проход 20

# 408
  • София
Филиал "Триадица"
към ДСП - Лозенец
към Регионална дирекция - София град
гр. София, ул. Котленски проход 20
Много ти благодаря! 😊

# 409
  • София
Благодаря за горното, че и ние сме в Триадица. Детски съм взимала само 1 година за големия, когато даваха на всички деца. Така че и аз не виждам защо им е това инфо, пък и защо от всеки родител, като така или иначе знаят адресите на децата.

# 410
  • София
Благодаря за горното, че и ние сме в Триадица. Детски съм взимала само 1 година за големия, когато даваха на всички деца. Така че и аз не виждам защо им е това инфо, пък и защо от всеки родител, като така или иначе знаят адресите на децата.

На записването изрично ги попитах - отвориха, че са длъжни да уведомяват социалните при голям брой отсъствия, лошо поведение, непосещаване на часове и Т.н. Все проблеми, които преди са обсъждани само с родителите.
В нашето училище на една РС ни предупредиха, че ако детето направи повече от определен брой отсъствия, се води в риск и са длъжни да контактуват социалните. Независимо от причината за отсъствията - медицински причини или спорт.
Явно искат ние да си посочим адреса, да не се занимават да търсят.

# 411
  • София
За първи път чувам наистина за подобно подаване на информация. До сега в нито едно училище не са ни искали въпросния адрес и не са информирали, че трябва да подават информация.

# 412
Сега се сетих, че в документите си попълних служебния мейл, който нон стоп се рефрешва и на телефона ми, а в Школо съм регистрирана с един абв мейл. Кога правят регистрациите за Школо? Предпочитам да си ползвам стария профил, изобщо не съобразих Sad.

# 413
  • София
Обади се в понеделник в училището и се разберете. А ако вече са го подали, пиши на Школо за помощ. Много са отзивчиви и предполагам, че могат да обединят профилите.

# 414

На записването изрично ги попитах - отвориха, че са длъжни да уведомяват социалните при голям брой отсъствия, лошо поведение, непосещаване на часове и Т.н. Все проблеми, които преди са обсъждани само с родителите.
В нашето училище на една РС ни предупредиха, че ако детето направи повече от определен брой отсъствия, се води в риск и са длъжни да контактуват социалните. Независимо от причината за отсъствията - медицински причини или спорт.
Писмо до социалните би трябвало а се прати когато детето направи 5 неизвинени за 1 месец. А не по медицински или спортни причини. А що се отнася до социалните, никаква, ама никаква работа не вършат, освен да върнат писмо в училището  и да им обяснят колко не са си свършили работата. Учител съм и го казвам от опит с моя проблемна ученичка.

# 415
  • София

Писмо до социалните би трябвало а се прати когато детето направи 5 неизвинени за 1 месец. А не по медицински или спортни причини. А що се отнася до социалните, никаква, ама никаква работа не вършат, освен да върнат писмо в училището  и да им обяснят колко не са си свършили работата. Учител съм и го казвам от опит с моя проблемна ученичка.

За 5 неизвинени може, не знам какви са правилата.
 При нас казаха за голям брой извинени отсъствия. Казаха някаква висока бройка, може би над 30 или повече извинени, вече не си спомням, но не съм се задълбочавала, защото не сме попадали в такъв случай.
А преди или след уведомяване на социалните се говори с родителите?

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 13:52 от heart

# 416
  • София
Мария, благодаря за информацията.  Ние пък се оказахме към Слатина. Днес ходихме да го снимат, в понеделник ще минем и за здравната карта и почти сме готови за родителската.

# 417
Здравейте!
Може ли някой да сподели информация за учителите по БЕЛ и Математика?

# 418
  • София
Някой има ли инфо, дали трябват здравни карти и за по-големите ученици? За 8 клас сигурно трябват, но с другите да не ходим до личната лекарка.

# 419
  • София
Знаете ли дали има подходящо и сигурно място децата да си оставят колелата в училището? С оглед на ситуацията вариантът детето да се придвижва с колело е много добър. Въпросът е къде да го оставя?

Общи условия

Активация на акаунт