За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 708
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Леле Лани мисля, че трябва  до и кажеш да е благодарна, че ти си и снаха и само  усмивка си и пратила . Ако бях аз нямаше да и дам дъх да си поеме да ми каже още нещо щях да я съсипя . Изключително нагла . Моята така съм я дресирала, че вече за всичко  ме пита може ли не може ли ....

# 556
Петра тази нощ се изложи и се събуди в 4 освирепяла от глад. Докато я приспивах, реших да видя какви са новините в темата и прочетох поста на Лана за свекървата. Така се напрегнах, така се ядосах, че вече 1 час не мога да заспя и реших да драсна нещо по темата. Тъй като съм по-голяма от повечето от вас и имам свекърва от вече 15 години ще си позволя едно мнение по темата.
Лана, свекърва ти според мен е емоционален вампир. Няма жена, която да мисли трезво и да се изкаже по този безобразен начин и то на жената, която ѝ е родила внуче. Дори и да го мисли, не трябва да го казва. Това е липса на всякаква тактика и възпитание.
Ако бях на твое място щях да избухна така силно, че щеше да ме чуе дори мъжа в най-големите ми децибели. За в бъдеще не си мълчи, защото така ще се научи да те мачка. Постави я на мястото си и покажи характер. Вече не мислиш само за себе си, а и за дъщеря ти, която ще има допир с баба си.
Не разбирам как би могло мъжът ти да подкрепи свекърва си в такъв момент... Майка му в такава ситуация не би трябвало да му е приоритет. Според мен би трябвало да споделиш с с него какво се е случило. Това може да ти е от полза. Дано не е от тези мъже, които са емоционално и болно свързани с майките си. Ти обаче си имаш Ели, която може да обърне нещата в твоя полза Wink

И аз и ММ искахме момче, но още в 12-тата седмица ни казаха, че 90% ще е момиче.
Първите думи на ММ по време на феталната морфология, след като разбра, че ще е момиче бяха: "Ужас, ти ще се оправяш с нея".
Ударих му разбира се един бесен поглед, но вътрешно си знаех, че и аз съм разочарована.
По време на бременността не изпитвах никакви чувства към малкото в мен. Дори след като родих ми трябваха 1-2 дена, за да се осъзная. Мисля, че към 5-тия ден, когато бях болна с температура и все още в болницата и не можех да си я взимам, за да я храня, чак тогава осъзнах, че съм майка и че това малко човече е най-прекрасното нещо, което ми се е случвало. Е тогава такъв рев му ударих, че не мога да се грижа за нея.
В момента обаче не бих заменила Петра за никой и бих направила всичко, за да бъде здрава и щастлива.
ММ също много ѝ се радва и се забавлява с нея, но продължава да иска и момче "за да продължи рода".
Свекърва ми в началото се опитваше да ми се меси, така уж тактично( не знам с какъв акъл при положение, че ме познава доста добре), но разбра, че няма да се получи и сега дори преди да направи нещо ме пита. Дори като я изкарват с количката със свекър ми ме пита дали могат да отиват еди къде си.

Съжалявам, ако съм прекалила с този пост, но иначе няма заспиване.
Наистина много се напрегнах. Даже лежейки нареждах 😂

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 08:09 от d.k

# 557
Аууу Лани, чак аз се изнервих Rage Аз съм го играла подобен филм с мойто свеки и с първото ми дете - дъщеря ми. Този път като родих тя ми звънна и ми каза "Сигурно сте се наакали от кеф, че най-сетне момченце"Angry Rolling Eyes Frowning1 Можеш ли да си предсатвиш тъпотия!?! Замълчах си, но си викам наум - що не си гледаш работата! На мен по хубаво нещо от дъщеря ми не ми се е случвало до момента. В нейно лице имам не само дете, а и много близък човек и приятелка, а е само на 9 години!
Лошото е, че ние жените подклаждаме тази простотия. Сега като се роди синът ми не една  позната ми звънна с тъпи, заучени фрази от рода "Добре дошла в клуба на мъжките майки" Все едно като съм родила момче и съм вдигнала рязко  левъла!!! Нямам думи!!! Гордост основана на какво?!?!? На едно голямо нищо. Децата са си деца и всяко е ценно само по себе си като индивидуалност, а не защото има пишка или няма ....  Не ме разбирайте погрешно радвам се и на двете си деца много. Радвам се, че този път имам момче - за разнообразие и да видя какво е, но наистина смятам, че жените създават истерията покрай това с момчетата. Това са някакви стари, загнездени идеи в селското, колективно подсъзнание. Навремето мъжката челяд е орала на полето, ходила е на война и т.н.Сега обаче всички участваме по равно. Иначе, моите впечатления са, че ако мислим за себе си катеторично шанса да имаме по близки отношения е с дъщерята, а ако имаме прекомерно близки със синовете си - не е здравословно. Майката трябва да знае кога да отстъпи в живота на един мъж и да го остави да си тръгне, което е много деликатен момент

# 558
  • Sofia
Lanа, съчувствам ти за това, което си била длъжна да преживееш. Свекърва ти първо не е права, второ е адски груба към друга майка и жена!
Най-важното е едно дете да е здраво!! Нищо друго!! Явно не си е научила уроците на живота.
Бъди над нещата! Ти си майката и в теб е силата! Надявам се мъжът ти да те подкрепи и да е на твоя страна.
Няма да споделям какво бих направила аз в този случай, че съм крайна, но се разпених и аз!

# 559
Благодаря ви за подкрепата ❤️ знаех си че ще си ме разберете най-добре
Съгласна съм с всичко, което написахте и сигурно не трябваше да си замълча, но знам после какво ще стане - ще се оправдае (или сина й ще я оправдае), че не я разбирам добре заради езиковата бариера (живее 40 години в Бг и още се оправдава с това) и че се паля излишно.
Споделих с ММ, реакцията му беше в стил 'не й се връзвай', ама как да му обясня колко е тъпо отношението й. Май няма как.
В родилното не ме пита детето как е, аз как съм, ами веднага констатира колко ми е голям корема и ме пита дали и защо не са ми слагали тежести 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Но няма да се ядосвам и да си го слагам много, аз си знам колко исках момиченце и как се радвах като разбрах и усмивката не слизаше от лицето ми, така че ще си гледам детенцето и хич няма да се натоварвам с такива енергийни вампири (dk, абсолютно точно определение!!)

# 560
Ой Лани...виждам, че всички много се възмущаваме, включвам се и аз. Според мен всеки има някакви тайни очаквания за пол, зодия, асцендент, визия, интелект и какви ли още не щиротии, което за мен е напълно нормално. През фантазия, очакване ние създаваме щастие, но когато малкия човек се появи ни става ясно, че е важно само тази топла топчица плач, колики и щастие да е жива и здрава, другото все тая. И този цикъл най-вероятно ще се повтаря много пъти през живота ни. Няма да коментирам от психологическа гледна точка тази жена свекито ти на какво ниво е, щом смята, че детското щастие за даване и получаване зависи от пола. Тя самата е раждала жена и още не може да го освободи това в себе си като зависимост, чак я съжалявам. Аз самата страдам до ден днешен от половата наклонност тъй като имам брат, еми отвратително е това. Само да вметна, че момиченцата са по-малко на брой години наред, всеки може да види това в НСИ справките. Даже майка ми работеща в детска ясла каза, че някои празненства ги пропускали, защото преобладават момченца в тяхната група, а те не се вълнували много от тези мероприятия, момиченцата създавали настроението. Кажи на свекито ти това белким се успокои Grinning аз също не съм конфликтен човек и бих реагирала като теб. После щях да търся как да освободя демона...обаче за едно съм съгласна-мъжът ти би следвало да знае как се чувстваш, според мен ще си те подкрепи, та той е половиния създател едва ли не изпитва същите неща като теб Kiss най-вероятно отдавна е загърбил това с пола (което не пречи да иска и момче Simple Smile освен сладуранката ви) прегръдки кофти е ситуацията

# 561
Лани, наистина ужасна жена 🤐как може така да ти говори. Няма никакво значение момче ли, е момиче ли е. Най-важното е да е здраво.
Майката трябва да знае кога да отстъпи в живота на един мъж и да …  деликатен моментНапълно съм съгласна с теб Калиси. Аз имам момче и момиче, естествено не обичам единия повече от другия. С първото ми дете исках момиченце, но се роди момченце и пак бях мн щастлива, дори за момент не ми е било тъжно. Сега се радваме, че имаме момиченце. Тя е на тати принцесата, със сигурност мн ще я глези 😁
Лани и аз мисля, че трябва следващия път да и тропнеш с крак, за да се замисли малко и поне да си запази размислите за себе си, а не да те натоварва с глупост. 🤗

# 562
Ланче, оуууу ужас! Пълна психарка е свекърва ти. Добре че е далеч!
Как се ядосах...ненормалница.
Аз пък от позицията на майка и на момче, и на момиче - обичам ги и двамата безрезервно много и нито момичето го заменям за момче, нито момчето за момиче!
Любовта към децата е най-огромната на света и полът няма ама абсолютно никакво значение.

Денис иначе го гласях за девойка аз - много исках още една, не си се представях хич като мъжка майка и си мислех, че няма да мога да се оправя с момченце. В деня, в който разбрах, че е със сигурност момче, му дръпнах един рев. Ужасна картинка, знам. Сега направо не мога да повярвам, че се случи този цирк...😁

Но да, истината е - момиче или момче - пак ще си го обичаш най-много на света и няма да искаш да си го замениш за никое друго! Simple Smile

# 563
  • Пловдив
Лани,запази спокойствие (знам,че е трудно) важното е малката и ти да сте живи и здрави. Толкова нетактични хора като твоята свекърва не са рядкост. Тя няма какво да коментира при положение,че даже е в чужбина...
Вместо да се радва на детето или поне да си мълчи,тя тръгнала да коментира...
На твое място повече никакви снимки няма да ѝ пращам за да си спестя негативното отношение.

# 564
  • Пловдив / София
Лани, наистина свекърва ти е емоционален вампир. С годините (май си малка по спомени) ще се научиш да се справяш с нея.

Относно пола - аз имам брат. Никога не съм чувствала разделение от страна на родителите ни. Т.е. някакво пристрастие към него, защото, видиш ли, бил момче.

Аз бях сигурна. че ще имам момиче. Като ми казаха на първата фетална морфология 80% момче, да ви кажа нито се зарадвах, нито се разочаровах.
Повече се притеснявах всичко да е наред до края, защото имам една неуспешна бременност.

Ако имам второ дете, бих искала да е момиче, не за друго, а за разнообразие. Relaxed

Иначе наистина, както някой написа по-горе, в нашата народопсихология (и не само) момчетата са били приемани по-добре, защото те са тези, които са продължавали рода и името. Чувала съм от стари хора (естествено валидно за онези времена, сега е различно), че дъщерята е чуждо дете, защото като се омъжи, отива да живее в друга къща и не е било като сега. Дъщерята става част от онова семейство и то вече й е приоритет.
Но сега нещата са съвсем различни. Сега сме 21 век и да се робува на тези стереотипи е смешно.

Иначе, предизвикателствата за мен лично да гледаш момче е, както казахте по-горе, да не го направиш болезнено привързан към теб. И хем да не възпиташ някой лигльо, хем пък и да не е грубиян.

С момичетата, мисля, трудностите и страховете са повече в тийн възрастта, като започне да излиза и т.н.

# 565
Лани подкрепям всички момичета, не мога да разбера що за човек и то жена трябва да си, за да кажеш такова нещо и да делиш деца на пол. Аз също не бих си замълчала и със сигурност бих вкл и ММ в това.
Моят мъж винаги е искал момиче, така е говорил заоалено по темата, че всеки които го е слушал му се приискваше да има момиче, просто с невероятен ентусиазъм и любов. Чак и на мен ми се прииска. Когато ми казаха, че е момче лицето ми грейна (в този момент осъзнах колко е реално всичко) в следващия момент се сетих как той желая момиче. Казах му, че е момче и ревнах, защото мислих, че ще е разочарован, а той усмивка да ушите, много щастлив, не можеше да повярвам, че аз плача заради това. Каза това е нашето дете, каквото и да е. От тогава само обеснява на колко неща ще го научи и как ще го води навсякъде с него. Сега не можем да си представим друго дете да е, обичаме го безусловно. Е все още иска да има и дъщеря, дай боже някой ден да ни се сбъдне. Детето е дар божий, който за съжаление не всеки получава, така че полът не е от значение. Heart Blue Heart

# 566
Ужасно неприятна ситуация, Лани. Напълно съм съгласна с мненията на момичетата.
Най-важното е, че имате здраво детенце и това какъв човек ще стане не зависи от пола, а от възпитанието.
Нещото, което не бих направила е да поставям ММ пред избора аз или майка му. Не мисля, че трябва въобще са има такова съревнование.
Ако те човърка и не можеш да го забравиш, по-добре говори с нея. Може и да се изпокарате, но поне ще ти олекне.

# 567
Ох, Ланче, освен да погледнеш филосовски на нещата друго не бих те посъветвала. Свекърва ти е елементарна частица и въобще не би трябвало да вземаш под внимание каквото и да били казано от нея. Опитала се е да те провокира, “насърчи” за второ дете с надеждата да е момче, но по ужасно примитивен и грозен начин.
  Има една народна приказка: щастливите деца се раждат момчета, а щастливите майки раждат момичета... 😉
Много мои познати са имали претенции към пола и особено при първо дете безкрайно са ме учудвали...
За мен децата- момчета или момичета са едно безгранично щастие и една безкрайна тревога, създадени от нас, но принадлежащи на самите себе си...
Само да са ни живи и здрави!

# 568
Привет,момичета 💋

Лани,надявам се да си се успокоила и да не обръщаш внимание на тези неуместни и абсурдни приказки от страна на родителското тяло на мъжа ти 🙏

Снощи Теодор от 22:00 до 03:30 не заспа. Не реве ама и не спи. Отглеждам си малка сова. Добре,че ММ стана сутринта да го оправя та поспах до 12 ама пак съм на парцал 🤷🤷

Като се събудих го намерих до мен обърнат от гръб по корем. Гледаше ме и се усмихваше лукаво.

Днес е слънчево , но студено. Мисля да го изкарам поне за час. Хубава събота на всички 🌹

# 569
Здравейте, сладурки!
Иви, много е хубаво,че свекървата те глези,така и трябва,все пак сме им родили внуци.
Ланче,без думи съм за твоята свекърва,как може такова нещо, според мен,ако има следващ път трябва да и покажеш как стоят нещата.Не и прави чест, изказването.
Бебките явно влизат в ние етап,говорят нещо на играчките,смеят се, щастлива съм безкрайно като ги гледам,и за мен няма значение пола.Моята свекърва много се зарадва ,че са две момичета, понеже в семейството на мъжа ми са все по едно момче,но ние нарушихме това.Аз добре съм я дресирала свекървата и майка ми,за всяко нещо питат,иначе рискуват😁

Момичета искам и да ви почерпя виртуално за четвъртата месечинка на моите принцеси.

Общи условия

Активация на акаунт