Мартенски бебчета 2024 вече подвижни човечета - тема 2

• 3 498
  • 151
  •   1
Отговори
Стартираме тема 2 на мартенските бебчета.

Аз се чудя до кога ще му броя хапките на това дете, вярно 9 месеца мляко ама като прояде всичко надали ще мерят колко грама ще яде.

Иначе аз си пуснах документи за държавна кухня, ама в Младост ставало бавно нещата, та се надявам да не стане на 3 докато ни дойде реда.

# 1
Деси благодаря за новата тема 🙂 , аз отдавна не меря колко яде че ми писна с това мерене. С киселото мляко стигнахме до 1 ядене през нощта от 120 ,но трети ден към 2 голяма разправия пада ,ръмжи и ми бута ръката ,даже и баща си вика 😁.  Весели празници ви желая и много послушни бебчета.

# 2
Честита нова тема!

Един такъв въпрос, вашите ортопеди, обръщали ли са ви внимание за позата на краката, когато бебетата седят?
Попаднах на доктор, който заяви: "внимавай да не седи на W", но после не обели и половин дума как да процедирам, ако заема тази позиция.
Имате ли съвети за мен?

# 3
  • София
Да, много е вредно да седят на W. Още от сега съм я почнала като се заседи в тази поза и и казвам "Оправи крачетата" след което и ги оправям да са напред. Вече леко като от рамото я наклоня настрани и тя сама ги изправя. Надявам се тази фраза да и се закодира в мозъчето и един ден като и кажа, сама да ги оправя.
Честита нова тема!

Един такъв въпрос, вашите ортопеди, обръщали ли са ви внимание за позата на краката, когато бебетата седят?
Попаднах на доктор, който заяви: "внимавай да не седи на W", но после не обели и половин дума как да процедирам, ако заема тази позиция.
Имате ли съвети за мен?

# 4
Да същото за w позата, води до изкривяване и неправилна походка. Могат да седят със сгънати крачета, като дупето да е върху тях централно и да са успоредни. На моя само му ги намествам и може би напоследък една идея вече не ги гъне. Но за него сега му е фикс идея да е прав та, може и за това.

# 5
И аз благодаря за темата!
Да, за W позицията и на нас ортопедът не каза,чее много вредна и просто да не го оставяме така да стои. Аз като застане така, просто му казвам "не сгъвай крачетата" и го повдигам.
Весело посрещане на празниците и на вас и малките бебоци 🥰

# 6
По въпроса за яденето от миналата тема, geizer, яде през 2,5 - 3 часа, с друг вид храна пак не става, започне ли да се мръщи не иска нито АМ, нито каши, пюрета, нито храна за хващане. Той като цяло няма нещо, което да яде с огромно удоволствие..
А кисело мляко още не съм давала. Кога и как го въведохте вие?

# 7
По колко горе долу АМ на денонощие изяждат нехапващите ви бебоци?
Ние сме макс 800 разбира се с доста усилия от моя страна като около 350-400 са само с вечерното и нощното, това са единствените хранения, на които наистина яде без натиск.
Чак малко се притеснявам вече и се чудя дали да не й пусна някакви изследвания. Никога не е била ящна, но от 1 месец е абсолютна мъка.
Даже днес си направих експеримент и нищо не й предложих да видя кога ще си поиска и на 4:30ч можеше да продължи да си играе… като видя шишето залапа пръста (това е знак, че е гладна), но ако не бях показала едва ли щеше да се сети

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 15:52 от AprilChe

# 8
Грубо сметнато около 300 мляко и 300 друга храна, на следващата консултация ме притеснява че даже ще е свалил.
Иначе и при нас ако не предложа аз, той няма да си поиска храна

# 9
Аз написах, че моето си има апетит. Твърда храна 50 до 300, зависи от деня. Мляко си яде на 3-4 часа стабилно. 300 мляко ми се струва много малко.

# 10
Малко яде наистина.
И моята като реши да не яде горе долу около 600гр общо докарва с 3 хранения за деня. Сутрин, на обед със зор и вечер чак като ѝ се доспи.
Спира да качва, че и започва да сваля.

Не смея да давам категорични съвети, тъй като не съм лекар. Но на нас са ни казали че е много малко това и приема лекарство за апетита.
Със сигурност мога да кажа че нужното количество храна се изчислява като процент от теглото, като този процент е и различен според възрастта. На нас в 4ти месец ни казаха минимум 10% от теглото. После бяха казали да гледам да е около 12%.
То си зависи и от детето, че няма как да е точна математика, ама горе долу е ориентир.

Моята обикновено яде 350-400 АМ, около 300 кисело мляко и 200-300 пюре или манджа пасирана.
Ама това е с хапчето което давам., като и то спира да действа на моменти и тогава правим поне 1 седмица почивка и пак го почваме.

Говори с док да направите храната по калорична поне. Бисквитка в млякото или нещо такова. Наблегни на месните пюрета.
Аз киселото мляко направо и го дадох да яде колкото иска. Но гледах в нета схема за въвеждане. Напиши въвеждане на кисело мляко и ще ти излезе.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 16:18 от geizer

# 11
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но постоянно чета и ви следя. Та 😀, има ли някое бебче с жълто носле? Четох, че трябва да се разредят морковите и тиквата, ама пак ми е леко притеснено да не е нещо друго...

# 12
Моята не е, ама тя рядко хапва вече моркови.
Обаче майка ми казва че аз като бебе съм си променила цвета от много моркови.
Разреди ги, ама се консултирай и с лекар, да не се окаже друг проблема.

# 13
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но постоянно чета и ви следя. Та 😀, има ли някое бебче с жълто носле? Четох, че трябва да се разредят морковите и тиквата, ама пак ми е леко притеснено да не е нещо друго...

Във какъв смисъл да се разредят, и какво значи ако са жълти нослетата.

# 14
Не знам, моя почти във всяко пюре има тиква и морков. По едно време му вкарах едно пюре с броколи, грах и тиквички да разреди 😅 че и на нас ни се видя леко оранжев. Но беше веднъж и може и да съм си въобразила, че навън беше и мрачно и вътре само на лампа го гледах.

Общи условия

Активация на акаунт