Мартенски бебчета 2024 вече подвижни човечета - тема 2

• 8 758
  • 314
  •   1
Отговори
# 15
здравейте, мамчета! отдавна не съм се включвала. Естествено, появи ли се проблем, се връщам и тук Sad
Весели празници да ви пожелая! Да сте живи и здрави и да се радвате на дечицата си!
За храненето - моето момче е сега на 10 месеца кажи речи. Отдавна не му давам фино смляни пюрета, защото дъвче с венците много добре. Преди 2 седмици му изби леко първото долно зъбче.
Яде така:
8:30 закуска - каша с ХА адаптирано мляко и настъргани плодове; вода след ядене
(леко кърмене преди първия сън, ако има възможност)
12-12:30 - зеленчуково пюре с месо, по-едро смляно, зеленчуци на пара за самостоятелно хранене, бисквити, корички хляб (каквото имам под ръка), вода накрая
(леко кърмене преди втория сън, ако има възможност)
16:00 - закуска, каша с настъргани плодове
18:30 - вечеря отново зеленчуково пюре с месо, по-едро смляно, бисквити, корички хляб, вода накрая
19:30 - стабилно кърмене преди сън
между 23 и 02 часа понякога се събужда и иска още кърма.

Основно проблема ми е със заксуката в 8:30. Той вече взема да отказва тези каши. Писнаха му може би. А има реакция към млечните и не мога да му давам ни сирене, ни кисело мляко. Идеи?

# 16
Аз давам за закуска от тази седмица с успех кус кус, домашна юфка и сухари в разредено плодово пюре и кашата е за следобедно хранене при мен. Аз слагам и сирене в тях но и без тях ще ги яде.

Аз още не съм вкарвала кисело мляко и чакам да разнообразя, че преди само каши ядеше.

# 17
А реакцията към краве мляко ли е? Може да опитате с козе сирене и кисело мляко. Моят син също е на 10 месеца и му давам такива. Няма проблем с кравето но ги редувам.

здравейте, мамчета! отдавна не съм се включвала. Естествено, появи ли се проблем, се връщам и тук Sad
Весели празници да ви пожелая! Да сте живи и здрави и да се радвате на дечицата си!
За храненето - моето момче е сега на 10 месеца кажи речи. Отдавна не му давам фино смляни пюрета, защото дъвче с венците много добре. Преди 2 седмици му изби леко първото долно зъбче.
Яде така:
8:30 закуска - каша с ХА адаптирано мляко и настъргани плодове; вода след ядене
(леко кърмене преди първия сън, ако има възможност)
12-12:30 - зеленчуково пюре с месо, по-едро смляно, зеленчуци на пара за самостоятелно хранене, бисквити, корички хляб (каквото имам под ръка), вода накрая
(леко кърмене преди втория сън, ако има възможност)
16:00 - закуска, каша с настъргани плодове
18:30 - вечеря отново зеленчуково пюре с месо, по-едро смляно, бисквити, корички хляб, вода накрая
19:30 - стабилно кърмене преди сън
между 23 и 02 часа понякога се събужда и иска още кърма.

Основно проблема ми е със заксуката в 8:30. Той вече взема да отказва тези каши. Писнаха му може би. А има реакция към млечните и не мога да му давам ни сирене, ни кисело мляко. Идеи?

# 18
За каква реакция става въпрос?
Алергия към протеина ли има и как е доказана?
Има вероятност към сирене и кис мляко да няма проблем, тъй като протеина в тях се променя при подсирване, подквасване.

# 19
За каква реакция става въпрос?
Алергия към протеина ли има и как е доказана?
Има вероятност към сирене и кис мляко да няма проблем, тъй като протеина в тях се променя при подсирване, подквасване.
Алергията е към протеините от краве мляко. Тествала съм го с краве сирене и краве кисело мляко по няколко пъти. Не счетох за нужно да тествам и козите варианти, т.к. формула от козе мляко също го кара да се обрива, но може би ще пробвам. Мъжът ми си ги купува и имам обикновено у нас.
Реакцията се проявява с бързо избиване на големи червени петна по кожата и сърбеж. Детето също плюе храната. Обсъдено е с педиатър и съветът беше да се забави вкарването на тези храни.
Иначе ползвам формулата на Фризолак, която е хипоалергенна. Там пак се ползва краве мляко, но част от протеините са обработени и скъсени и не предизвикват реакция. Но основно си го кърмя. С кърмата всичко е топ.

@Desi 742794 благодаря ти за идеята! ще пробвам

# 20
Питах, че една педиатърка беше решила че моята бебка е с алергия заради едно подрискване за половин ден и в такива филми се бяхме вкарали...
Късмет че твоя юнак приема хипоалергенното мляко, че моята не искаше да го види даже.
Подкрепям идеята за кус кус и подобни със зеленчуково или друго пюре.
Ние вчера пробвахме готово на Хип със телешко, зеленчуци и кус кус. Хареса ѝ на беба

# 21
Как сте със нощния сън, при нас е нещо страшно. Рев всяка вечер, докато заспи явно много я болят венците, само ги пипа със пръстчета и плаче. Чудя се вече какво да правя още не са ни избили първите зъбки. Казаха ми да я мажа със сода и мед но не смея. Мажа със гелове за никнещи зъбки и масаж със гумени четки.

# 22
Пробвай с Мундисал. До няколко минути успокоява венците.
И дано да е от зъби проблема, че моята вече 2 месеца като заспи и се буди с рев и писъци. Абе ще каже човек че кошмари сънува. Спецовете обаче казват, че започвали да сънуват чак след 1г3м.
Викам си, от зъби ще да е. Че тя чак захвърля биберона за да бърка и чеше с пръсти. Ама 2 месеца минаха и кьорав зъб няма. Седим си само с първите 2.
Та и аз си мечтая за момента в който ще започне да си спи спокойно.

# 23
Гейзер, според мен си сънуват,то по физиономиите ,които правят си личи. Иначе ,какво да кажа за съня,голямо пищене вечер. Има 7-8 зъба, не съм сигурна дали от тях или просто се стряска нещо и плаче на сън,но е чудо . Не знам,но непробудния сън при нас изглежда мираж Grinning

# 24
ЧНГ момичета желая ви много здраве и послушни деца ,за съня не се безпокойте на 5 години всички спят 😀

# 25
Незнам но е много изнервящо, че няма какво да направя, а тя неможе да каже. Точно за това не искам други деца  защото няма кои да помага, таткото работи а дори да не е на работа не може да я успокой. А вече говори за друго бебе но му е лесно. Иска да няма голяма разлика м/ду тях, след два месеца прави годинка вие на какво мнение сте.

# 26
Аз си мисля за две подред, поне да знам че следващите 5 години (за мен от тогава може да имат някакво разбиране) са х 😅 Според мен няма лесно с гледането на деца, може би ако имат 5-6 години разлика, ама тъкмо си спрял с бебешките истории и хайде още толкова пак ... това нали на теория си го мисля. Около мен всичко са с две деца под 2 години разлика и първите 3 години добре че имаше на кой да ги дават отвреме на време, че иначе лудост.

Иначе аз сега се върнах за последните три месеца на работа на половин ден и ще го гледам детето вкъщи, таткото и той ще помага. От април ще търсим ясла около нас, но искам да проходи първо. Вие какво ще правите след 1-вата години майчинство Simple Smile освен второто 😁

# 27
Определено за мен работата поне тази последната приключи 😁😁😁. Работех във завод на смени но вече няма как да се прибирам във 12 през ноща или да излизам във 5 сутринта. А за следващото бебе мъжо иска да е момче. И чета ли чета за методи или нещо като препорчки. Знам че е глупаво, и божа работа но си запълвам минутите докато малката спи.

# 28
За работата, като сме с малки деца без наше позволение не можем да работим нощни смени от 22 до 6 часа, надали те успокоява това. Аз поне мога отвкъщи, но пак си е кариерна спирачка за доста време (освен ако не си взема бавачка и се лиша от времето с децата). Но като дойде второто ще мисля 😅

За методи моя обясняваше за някакви пози, ама като го гледам и сега не прави нещо по-различно. Аз съм се примирила, че ще съм 1 към 3 вкъщи.

# 29
Поли давай смело при всяка разлика си е едно и също ,ние като имаме трима братя да не мислиш че те я гледат😁. Единия си работи ,другия го тресе здраво пубертета, малкия не играе с нея защото не му разбира игрите ,а и между тях така е било. А и отговорността си е както с едно така и с четири и преди летяхме като Батман и Робин ,сега е същото само че имаме и реактивна раница ( бебето ) 🤣🤣🤣. Раждайте всички децата са най-хубавото нещо на света , ще дойде време ще можем да спим ,а няма да искаме .

Общи условия

Активация на акаунт