Съвет за къпане на бебе

• 2 033
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
В банята от самото начало, в стая никога не сме го къпали. Има много хубави печки за баня, които стоплят за 10 минути.

# 16
  • Варна
От началото я къпем в банята в анатомична ваничка на стойка. Не ни се е налагало да затопляме. Пък и след третия месец започва едно пръскане...

# 17
И двамата ги къпем в банята от първия ден. Но ние сме с парно през зимата и там дори е по-топло отколкото в спалнята.

# 18
ние до третия месец влачехме корито и вода в стаята(на пода), защото беше зима и не можех да затопля банята. от април-май като се позатопли я къпем в банята на стойка за ваничката. освен това стана по-тежка, пълним ваната много, тя пръска с крака и вече съвсем не става в стаята.

# 19
  • Бургас
В стаята, беше ми по удобно, а и не си представях да разнасям мокро бебе от банята да стаята през декември. Като се стопли започнахме да я къпем в банята, а и вече много риташе и мокреше наоколо. Сега в жегите си вземат душ с баща си. Grinning

# 20
Ние къпем мъника в стаята в която спи и с батко така процедирахме до година. А в банята освен да се пребием друго незнам дали ще можем да направим. Laughing

# 21
Ние се родихме Януари, но гледахме да го даржим на умерена температура, не прекалено облечен, а за къпането бях чела, че е добре да се къпе на температурата на която си е през цялото време и ние си го къпехме в спалнята. В началото слегахме коритото на земята, но след това започнахме да го поставяме на две табуретки, защото иначе е много неудобно.

# 22
В началото къпането беше в стаята. Слагах коритото на един стол, защото стаята ми е малка и нямаше място за такъв скрин. Разбрах, че не са удобни. На мен ми беше удобно.
За кърменето не виждам каква може да е разликата. Важно е в стаята да е 21-22 градуса и ти да не умираш от студ.

# 23
Рая е зимно бебе - родена е на 30.12. Къпахме я (вечер) цяла зима в спалнята - добре затоплена - 24-25 град... ваната и имаше стойка и така беше добре за кръстовете ни със съпруга ми.. Под ваната постилах найлон от тези за мебели при ремонт... Щото тя много шаваше..  Crazy След това си я обличахме, кърмех я и когато заспеше - проветрявах.. Педито още казва, че съм от смелите майки, но това е само в плюс на детето от гл.т. на закаляването.. Втората зима я къпехме вече в банята - добре затоплена от една "духалка".. Имай в предвид, че през зимата банята ни е едно от най-студените места в къщата с 2 външни стени!! Просто трябва да се внимава, не е нужно да се претопля детето.. Сега вече е под душа  Mr. Green 

# 24
Ние къпахме бебето само първия месец в спалнята. От втория -вече е в банята. Всичко зависи от това какъв е апартамента ви и от това дали ще го къпеш сама или някиой ще ти помага. Следвай инстинктите си.
Кърмим в хола, мисля и през зимата там да кърмя. Не прекалявай с топлото - все пак детето трябва да се калява. Е естествено не трябва да става ескимос, но една нормална температура от 22 градуса е напълно достатъчна. УСПЕХ!   bouquet

# 25
В началото в стаята,да се питам и аз защо Mr. Green От 4 месеца в банята,анатомичната ваничка във ваната и направо със душ слушалката,много ми е удобно и не разнясям хиляди неща напред назад,че и без това вече ме боли кръста Wink

# 26
В началото къпехме в спалнята, но не беше хич удобно. В последствие пробвахме директно под душа и стана. Когато порасна и не се губеше във ваничката си продължихме с нея. За затоплянето на банята ползвах спирт за горене. Когато съм била малка така са топлели и за мен. Проветрявах като и закарвах детето от стаята и отварях широко. После я донасях в добре затоплено помещение

Общи условия

Активация на акаунт