Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 113
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Много ми е трудно с това ядене. Миризмата на манджа направо предизвиква позиви за..сещате се. Само суха храна мога да ям, а мъжът ми умора за манджи. Ни мога да го готвя , ни мога да ги ям Sad

# 706
Здравейте! Нова съм тук и не успях много да се ориентирам. В 8г.с. съм първа бременност. Да попитам какво ви помагаше при сутрешното гадене. Лекарката каза солена и суха храна, но ми омръзва когато е едно и също. Ще се радвам да споделите вашия опит. Благодаря за отделеното време, всичко най-хубаво на всички!

# 707
Здравейте и от мен! Аз съм в 7-ма г.с. и също имам силно гадене почти през целия ден, като най-силно е рано сутрин. Ям по малко и предимно картофи и питки, всъщност нищо не ми е вкусно. Не знам колко време ще продължи, но се чувствам много зле и нямам сили за нищо. С първата ми бременност нямах абсолютно никакви оплаквания, една лека и безпроблемна бременност. Сега е съвсем различно.

# 708
На мен ми е помагало сутрин, като се събудя веднага да хапна обикновени бисквити. Сутрин е най-силно гаденето, защото стомахът е празен и бисквитите вършат работа, като също обират и стомашните сокове. При мен, при първата ми бременност особено, имах много силно и тежко гадене и сутрин още с отварянето на очите получавах позиви за повръщане. Бисквитите си ги държах до мен на нощното шкафче за да хапна веднага. През деня постоянно ядях солети за да не повърна. Лек няма, за съжаление, освен времемто. Обикновено гаденето отминава след третия месец.

# 709
Меките сирена не са препоръчителни заради бактериите, които може да съдържат. Най-вече тези с плесен. Също не бих препоръчала козе сирене.
Относно луканките и саламите, варено-пушената обработка не е полезна заради канцерогените, които се отделят, най-вече при процесът на опушването.
Също така, избягвайте океанска риба заради тежките метали, с които да замърсени океаните.

# 710
Меките сирена не са препоръчителни заради бактериите, които може да съдържат. Най-вече тези с плесен. Също не бих препоръчала козе сирене.
Относно луканките и саламите, варено-пушената обработка не е полезна заради канцерогените, които се отделят, най-вече при процесът на опушването.
Също така, избягвайте океанска риба заради тежките метали, с които да замърсени океаните.
Реално в тях по-високо ли е съдържанието на бактериите, отколкото при другите? Аз от години консумирам страшно много свежи сирена, вкл. домашно козе сирене. А по отношение на синьото сирене.... ям го в големи количества също от доста време... не мога да си представя елиминиране на голяма част от постоянните си храни, които консумирам …. Чудя се с какво да ги заменя...

# 711
Да, заради листериозата. Доста е опасна по време на бременност. Твърдите сирена имат някакви минимални количества и се смятат за безвредни.

# 712
Стига сиренето да е от пастьоризирано мляко или ако е домашно - сварено, няма проблем. По спомен листерията умира над 70 градуса.

# 713
Аз смятам, че няма нужда от престараване с ограниченията. юпо едно време и аз много четях и се филмирах и установих, че няма смисъл. Всеки ден ям салам 😀

# 714
Ако на човек 30% от дневното му меню са продукти, които биха донесли негативни последици, то по-добре е да се събере информация и за определен период от време тези продукти да се ограничат. Благодаря за информацията за листериозата. Ще прочета по-задълбочено.

# 715
Аз като цяло отбягвам и заради други съставки на саламите и луканките.

# 716
Момичета, днес цял ден не ме отусна корема. Писах на моя АГ, той каза веднага да взема Магнерот и Но-шпа. Каза, че няма как да ме види, но предполага, че са контракции. Много съм притеснена. Пих ги, но още не са подействали.

# 717
  • Пловдив
Баш козе сирене колко ям не е истина, ама то си ми е най-вкусно. Едно време може и да се е хващало нещо, днес по-вредно е, че поемаме менделеевата таблица от всичко, което консумираме.

# 718
Успокой се, опитай да легнеш и да се отпуснеш на една страна. На нощ па му трябва време да подейства, а магнезия е с натрупване. Ако можеш малко повече лежи тези дни и успех.

# 719
Успокой се, опитай да легнеш и да се отпуснеш на една страна. На нощ па му трябва време да подейства, а магнезия е с натрупване. Ако можеш малко повече лежи тези дни и успех.
Така ще направя, благодаря. По принцип цял ден съм вкъщи и не се натоварвам. На какво друго може да се дължи или няма как да се каже?

Общи условия

Активация на акаунт