Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 фев. 2020, 22:57 ч.

Неразбрани съседи

 • 2 312
 • 58
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 3 145
А какво ще се питат? (Така си написала това горното, че нищо не се разбира)

# 46
 • Пловдив
 • Мнения: 612
Много добре се разбира...
Когато едно дете е невъзпитано и оставено на самотек... както се държи вкъщи, така ще се държи и на улицата и когато е в контакт с други деца.

# 47
 • Мнения: 3 698
А какво ще се питат? (Така си написала това горното, че нищо не се разбира)
Ще се питате майките на пострадалите деца, къде са учителките и защо не ви опазват децата.Ако са на детската площадка ще си вземете детето и отидете на друго място. Но, ако е в детска градина или училище , тогава няма мърдане. Скоро имаше една тема за такова дете и ми е още прясно.
Кое по-точно не разбирате от написаното. Ще се питате къде му е възпитанието, ама тук защитавате такова поведение. На едно дете, ако не му се покаже кое може , кое не може, как е правилно, кое неправилно, да уважава другите, да има елементарно поведение и да спазва някакви норми, тогава къде е възпитанието?
В друга тема за почивка, една мама гордо обявява, че нейните две деца отказват да слагат шапка в плувен басейн и съответно трябва да я разбираме. Да, ама другите не я разбират, дори спор стана. Та, възпитанието е наше дело, наше задължение, въпросът е обаче ние колко сме възпитани и какво разбираме да е възпитан човек.
Не да се качваш горе, да заплашваш и сочиш с пръст, че си собственик, а наемателят да търпи.
То наемател ще се изнесе, ама собственикът да му мисли . Дори и в къща да си и да не пречиш на никой съсед пак не е правилно това за мен да бъде така оставено едно дете и да го считаш за нормално. Кой ще ти го превъзпитава после и как ще се държи в група с деца (ако пък те имат нужното възпитание и са спокойни, разбрани и тихи) Кой ще се занимава с това дете да не мята, пищи и вие, а може и да се бие. Това ли е нормално!

# 48
 • Мнения: 11 109
А защо приемаш на доверие, че детето е наистина такова изродче и непрекъснато тропа, хвърля и блъска? Може да е съвсем нормално дете, което от време на време тича, скача или хвърля нещо. И над мен живеят едни дечица, дето понякога се гонят като кончета, сутрин тропкат като стават за училище, ама не ми е и хрумвало да имам претенции.

# 49
 • Мнения: 3 698
Приемам го, защото съм го преживяла с такива съседи. Не съм правила забележки, бях дори ученичка още, но знам какво е да не можеш да учиш, да се върнеш от работа уморен и да не можеш да починеш, да пускаш на макс почти телевизора, да чуеш какво се говори. Не мисля, че някой ще се тормози да пуска тема без да има нещо вярно. Имаше подобна, но друг случай със съседи без деца , но не оставящи другите на спокойствие. Хората си купили жилище, младо семейство, на кредит, жената чака бебенце и беше в ужас.
Съветът на всички беше да се махат от там. Нямате представа колко народ живее така, всякакви случаи. Не ми се търси сега темата, но беше много тъжно за това младо семейство.
Напълно вярвам на авторката. Може да е писала нещо си преди, да имате съмнения към нея, но такива случаи много. Че и не е нужно да съм потърпевша да видя и знам, то си личи и в магазина, и на улицата и на почивка.
Ние не сме правили забележка на съседите за децата, но те поне полагаха грижа, дори ни се извиняваха, бяха абсолютно безпомощни да се справят с две породени и палави момчета. Та има разлика и другата страна как се отнася. Дори им съчувствахме. Но..все пак продадохме жилището и по други причини.

# 50
 • Мнения: 11 109
Става дума за дете, не за пияници, чалгаджии и други. Кое дете има такава последователност че непрекъснато да удря по стените? Нека не размиваме нещата с шумните съседи по принцип.  Да не говорим, че става дума за долния етаж, не за горния.

# 51
 • Мнения: 3 698
Черна станция, знам какво пиша. Това, че ние бяхме под това семейство и се стараехме да не обръщаме уж внимание , не се разправяхме, не значи , че не се чуваше на етажа над тях. Дори на долния етаж под нас пък ни чукаха, защото мислеха , че трясъците от нас идваха и тропането. Тези пък над семейството се децата имаха мрамор сложен (на времето беше модерно) в коридора. Та жената слагаше токчета и чаткаше с тях нарочно в ранни зори. Познай дали и аз не я чувах. Дори съм я питала, отговорът беше, че всеки ден била с главоболие и не издържала на шума под тях. Какво повече да се каже, освен че става въпрос за тухлена кооперация и то добре строена, ама плочите са си плочи , като на панелите сигурно и всичко се чуваше. Ми бяхме си едно голямо семейство. Аз и сега чувам в другия си блок съседа отдолу, като кихне, като говори на мобилния...чува се, нищо че съм над него. А кучето под тях пък също чувам (добре, че рядко се обажда)

# 52
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 8 703
Има страшно много разлигавени деца, на които им се позволява всичко и никой не ги възпитава. Работила съм повече от 10 г като учителка. Как пък нито едно не беснееше като изоглавено и всички слушаха и се съобразяваха с групата. Нямаше някой, който да не знае, че нарушаването на правилата се санкционира. Значи може все пак. Спомням си, че едно момче само дразнеше другите деца постоянно със заядливост и майките веднага направиха подписка с искане за преместване. Значи, когато собственото дете не е засегнато, няма проблем, децаа са, а когато е, не го искаме наблизо.
Всеки родител може да си овладее детето, стига да иска и никой не е длъжен да търпи лиготии по всяко време. Децата от малки трябва се учат, че живеят в социум, а не в зверилник.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 19:48 от The Iron Lady

# 53
 • У дома !
 • Мнения: 432
Под нас на съседите им се роди бебе миналия месец.Да чуваме го как плаче и денем и нощем и рано сутрин,но то в никакъв случай не ни дразни.
Но пък над нас съседката е наркоманка,ходи като кон
 прави секс непрекъснато и крещи като ненормална.Явно не ходи на работа и така си изкарва пари за дрога,горе го превърнала в бардак.Ние едвам я издържаме.Правили сме и забележки,пускали сме жалби до кварталния,викали сме и 112,когато събира приятелчета наркомани и по цяла нощ говорят на висок глас и се смеят,но без ефект! Сега ми казаха да проверя да ли жилището е на нейно име и ако не е съм можела да събера подписка и да поддава жалба в общината срещу нея....но Какво ще направят ,ще принудят собственика на апартамента да я прогони оттам ли....?Едва ли,ами ако това е майка и какво ще стане?Майката ще си изгони щерката от жилището ли? Друг път ...

# 54
 • Мнения: 3 698
Понеже много мъчно ми стана за младото семейство с проблемни съседи, за които си позволих да спомена, намерих темата и вярно, не е същото, но пак си има проблем и си мисля, че децата не са виновни , а възрастните.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1167610
и още една тема открих, пак със съседи и невъзможност да се живее
https://www.bg-mamma.com/?topic=1177829
вероятно има и други, та напълно вярвам на авторката
не е първата, нито ще е последната с такъв проблем

# 55
 • Мнения: 28 195
Авторката е патолоичен лъжец. Така че не е и нужно да и ровиш теми, за да и стане по леко.

# 56
 • Мнения: 1 475
Осем сутринта си е осем сутринта.
Тези, които са измислили наредбите най-вероятно са имали нещо предвид.
Има и допустими децибели на дневен шум. Как мислите дали едно дете ще ги надмине?
Авторката да си намери работа с дневно работно време, или да спре да си мисли, че дневният сън ще е като нощния.

# 57
 • Мнения: 3 096
Още на думата “чудовище” се зачудих авторката наред ли е съвсем.
Иначе съм съгласна, че хвърляне на топки и играчки по стените не е в реда на нещата.

# 58
 • Varna
 • Мнения: 19 668
Авторката да си намери друга квартира, а аз и желая като роди, съседите да и викнат социалните. И да и вземат детето, ако вдига шум в 8 сутринта!

Общи условия

Активация на акаунт