Частни училища - информативно-дискусионна тема 36

• 28 530
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
  • София
То така и в темата за търсене на работа от известно време се въртят едни смешки за баничари с надница 150лв на ден Simple Smile Всеки може да си говори всичко, но се присъединявам към призива на Фенси за вадене на главата от задника Simple Smile

# 706
Има в 5 училища наплив.

# 707
Добре де, щом си вярвате, че са непосилни и няма кой да ги плаща, защо се притеснявате тогава? Само малко търпение трябва да проявите докато умните директори да се замислят и таксите ще са надолу Simple Smile
Не знам колко, вие кажете кога точно очаквате умните директори да се замислят и да ги свалят, нали това ви е тезата Simple Smile Тъкмо ще чиъръпнете аудиторията така.
Има в 5 училища наплив.
А отхвърлените от тях къде отиват, според теб? В ДУ?

# 708
При условие, че има такъв наплив към ЧУ, и отсяване на кандидатите, никой собственик няма да свали цените.

# 709
Има в 5 училища наплив.

Фран, моля те не го трий! Вярно, че е за трети път, но явно ще го напиша още доста пъти.

# 710
Има в 5 училища наплив.
Ама всички останали кярят. Включително Дорис Тенеди.

Сега много “потребители” се ослушват за ЧУ само поради недостатъчното качествено предлагане. Ако по чудо се появят още 10 училища като най-доброто, ще ги напълнят всичките за година време.

ПП Имам нещо странично и искам да е публично: Извинявай, Аш.

# 711
И за да не си правите изводите от senoir екипите около 100 човека ~3k на месец, само детето на един единсвен човек е в ЧУ.
Само от седящите около мен колеги (нито един на мениджърска позиция, даже тийм лийд няма), осем деца са в ЧУ-та.
В два от случаите са по две.
Предложение за 3х. в синиър екип ще предизвика търкаляне по пода от смях.

# 712
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Фенси,
Жилището в твоите сметки е малко фенси за ниския сегмент на средната класа. Може да се намали на 1/3 от стойността. Имаш и други дупки в сметките.
Солти,
Средната средна класа не получава медианна заплата. Прочети определението за класите. Техническите позиции в DXC,HPE и т.н. започват​ от 4х. Първо ниво Уиндоус съпорт НЕ е техническа позиция.
ПС 5х. чисто си докарват с частни уроци по немски, като шофьор на ТИР или Фадрома, като оправен технически ръководител в строителството, технически консултант в ИТ корпорация и т.н. Средна класа отвсякъде.
Доста се поизхвърли с шофьора на ТИР и Фадрома. Joy Че и с другите споменати.

А Фенси не е включвала жилище в сметките. Кое може да се намали с 1/3?
За фадромата не знам, ама шофьорите на ТИР с квалификация и мерак за работа определено докарват по 5 К лева на месец, че и повече. Предлагането е нищожно, а търсенето - огромно. И работят из целия ЕС, не само в БГ.
Никой от клиентите ми, чийто бизнес е извършване на международни превози, не плаща на шофьорите си дори и близки до 5К заплати. Колко плащат превозвачите в ЕС не знам, но те не са и тема на разговора.
Ами смени си клиентите тогава Simple Smile
Що? Аз не съм шофьор на ТИР и нямам оплаквания от заплащането към мен. Joy

# 713
  • София
Над 18 хиляди души четат настоящата тема. Вие верно ли смятате, че при избор на училище хората не отварят Гугъл и че нашата тема не е най-отгоре?

# 714
Над 18 хиляди души четат настоящата тема.
Грешиш. Не са 18000 души, 18000 пъти е прочетена темата. От колко потребители- никой не може да ти каже.
Дори аз не чета вече тази тема.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 18:17 от Фран

# 715
  • в страната на чудесата
Ооооо ние сме известни!!!! Страхотно!

Има ли мерки във вашите училища заради ковид?

# 716
  • Пловдив/София
И за да не си правите изводите от senoir екипите около 100 човека ~3k на месец, само детето на един единсвен човек е в ЧУ.
Само от седящите около мен колеги (нито един на мениджърска позиция, даже тийм лийд няма), осем деца са в ЧУ-та.
В два от случаите са по две.
Предложение за 3х. в синиър екип ще предизвика търкаляне по пода от смях.
Ezhko, не знам къде работиш, но 3к (чисто) предизвиква смях само при програмисти може би. В аутсорсинг центровете трето ниво съпорт мечтаят за толкова, поне в повечето от цитираните по-горе фирми. Напълно подкрепям рейни, явно в едни и същи среди движим.
И на Мецан постовете харесвам повечето в тази дискусия, и на Фенси.
Както казах при моите колеги 0 деца са в ЧУ, айде 1, ако броя по-странична колежка.
Ежко може би е облъчил голяма част от колегите си просто Simple Smile)

# 717
  • софия
ЧУ и всякакви частни курсове много често са просто въпрос на поглед.
Наскоро чух от мои приятели, че "много ясно, че децата ми учели където учат, то с толкова пари". Само за сравнение, навремето ние събирахме за Британика, те събираха за, образно казано, олинклузив в Кушадасъ.
Какво чудо настана като разбраха, че ще обикаляме за унита в Англия - каква била тая лупост, като сме имали пари, да сме харчели. Ние сме с кредити, те не са - те са горди, че първо събират после купуват. Ние не можем да се похвалим с това - навремето и сушлнята и фритюрника ми са били на кредит, но инвестицията в курсове и др. е била налична, не е спиран нито един курс на децата ми. Те нямаха кредити, но така и никога не събраха за страничен курс на децата си.
Да, сега сме ония дето - много ясно, че децата им учат където учат. Приоритети!

В същото време съм страдала достатъчно дълго от замъгление на мисълта произлизащо от клишето че ЧУ са за надути богаташи с разглезени деца, на които учителите не могат да пишат ниски оценки. Не веднъж съм казвала как случайно ми се обърна мисленето на 180 *.

За съжаление, не мисля, че ще се спре наплива към ЧУ. Може и да изгорят няколко, да се затворят, но това е следствие на развиващия се пазар, нормална част от живота на бизнеса. Силните ще станат още по силни. Блудкавите ще си стоят блудкави, а наистина смотаните ще затворят. Ще се появят нови. Колкото и да си крадат учители, все в даден момент някой ше се сети да си отглежда и създава учители. Училищата са жив организъм, няма константа, няма пълна защита от "грип".

# 718
Извод  - ако децата учат, където трябва да учат, после ще вземат от онези заплати или ще дават такива заплати, като Шарки, и внуците няма да имат проблем да учат там, където трябва да учат.

# 719
  • софия
Извод  - ако децата учат, където трябва да учат, после ще вземат от онези заплати или ще дават такива заплати, като Шарки, и внуците няма да имат проблем да учат там, където трябва да учат.
мне, извода е, че съм отния с пастета и си чеша егото, че децата ми учат където учат, но пък плащам кредити.
ес симпъл ес дат.

Общи условия

Активация на акаунт