Професия учител - 8

• 39 401
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
И при нас експертката по БЕЛ е поискала кодовете на колежките. Присъединила се е като ученик.
Кажете моля, разбрахте ли ще имаме ли пролетна ваканция? Чух по новините, че няма да има, но пък казаха, че ще е за часове по музика, фвс, ии...Абе, нищо не разбрах  Bowtie

# 571
  • вкъщи
Аз за ваканцията нищо не разбрах...Хем тъй, хем иначе.

# 572
  • Добрич
Току що една колежка ми се обади да ми се оплаче, че вчера  и днес експертът от РУО ѝ се е вмъквала  в онлайн часовете и я наблюдавала. Била поискала кодовете от директора и той ги дал.

Колежката може да нулира кода. После се генерира нов код и който не го знае, до там....

Практически, щом дадеш код, всеки, който го знае и иска, може да "наблюдава"...

Дано да не отменят ваканцията, защото наистина имаме нужда от нея....

# 573
Май никой не разбра ще има ли ваканция или няма да има. 🙄

# 574
  • Dope Reach
Това е от сайта на МОН:

Цитат
Учениците няма да имат пролетна ваканция, ще почиват само по време на великденските празници. Дните от предварително планираната ваканция от 13 до 16 април ще се използват за консултации, компенсиране на пропуските и занимания по интереси.

# 575
  • Балчик
Но пък това е от бтв:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/proletnata-vakancija-za-uchenici … ma-da-otpada.html

Започна да ми писва от некадърно управление. По две мнения на ден, много ми идват. Здравният министър поне веднъж на ден си го сменя.

# 576
Това, което е качено на сайта на БТВ разбрах и аз, слушайки го, но гледайки новините по Нова - друго чух. Реших, че не съм разбрала добре думите му от сутринта, защото по това време координирах обучението с родители и не бяхмного съсредоточена...Nerd

# 577
  • вкъщи
Щом ние учителите не можем да разтълкуваме думите му, не знам за останалите....
Загадка е тази ваканция.

# 578
Вероятно вече сте запознати със заповедта, но реших да я споделя за всеки случай.
Заповед № РД09-704/ 31.03.2020 г. на министъра на образованието и науката относно организацията на обучение в електронна среда и възнагражденията на учителите

# 579
  • Пловдив
Мерси, Дидева, аз сега я виждам. Но явно директорите трябва да са се запознали с нея още миналия ден, защото нашият шеф точно във вторник или сряда каза, че засега ще задържи единствено заплащането на лекторските часове.

# 580
  • Майничка
В тази заповед май сефте фигурира изрично да не се нанасят текущи оценки или аз не съм догледала в предните.
Тъкмо се нервирах, че още не пишем - младежите са доста активни и наистина работят добре, съответно само похвали и точки не им стигат.

# 581
  • Пловдив
То не пречи да им казваш ,че имат оценки, само че ще се нанесат при първа възможност.

Заповедта на Министъра е публикувана днес в сайта на РУО.

# 582
Учениците няма да имат пролетна ваканция, ще почиват само по време на великденските празници. Дните от предварително планираната ваканция от 13 до 16 април ще се използват за консултации, компенсиране на пропуските и занимания по интереси.

Това е от сайта на МОН.

# 583
  • Майничка
А, те оценки си имат, но докато не си ги видят в школо не ги признават. Smiley

# 584
  • European Union
От понеделник ще можем да пишем оценки. Поредното потвърждение, че в системата на образованието всяка заповед е предпоследна.

Общи условия

Активация на акаунт