Боя за коса / Клуб на червенокосите 5

• 42 008
  • 591
  •   1
Отговори
# 555
Аз точно затова се опитвам да си спомня какво беше съотношението и номера на оксиданта . Защото това е от огромно значение. Бившата фризйорка ми я препоръча. Просто ми беше дала насоки спрямо косата ми и нямах проблеми с боята.

# 556
  • Пловдив
Със Сери съм от пет години номер 1066, някой път слагам и фуксията. Утре ще ти кажа съотнашението, че съм при фризьорката и ще я питам.
Косата ми е тънка и тип перушина, просто боядисвам само корените и го правя само при фризьорката. За цвета са ме спирали и непознати хора да ме питат. Лично аз алтернатива на 1066 не съм срещала. По едно време фризьорката ми беше намерила от гръцко май пак едно като супра само, че червено...е тогава косата ми беше уникално червено.

# 557
Със Сери съм от пет години номер 1066, някой път слагам и фуксията. Утре ще ти кажа съотнашението, че съм при фризьорката и ще я питам.
Косата ми е тънка и тип перушина, просто боядисвам само корените и го правя само при фризьорката. За цвета са ме спирали и непознати хора да ме питат. Лично аз алтернатива на 1066 не съм срещала. По едно време фризьорката ми беше намерила от гръцко май пак едно като супра само, че червено...е тогава косата ми беше уникално червено.

Супер. Купувала съм я само от един квартален, козметичен магазин, в който я зареждат. Гръцка да. Даже като се сетих за нея отидох там, за да проверя дали все още ги зареждат и ме зарадваха Simple Smile всичко си е постарому Simple Smile внасят си ги в магазинчето.

# 558
  • София
Ако се боядисват само корените е съвсем различно...

# 559
Цялата беше, многократно Simple Smile Като го направя тново, с новият случай,  ще дам обратна връзка и снимки на резултата Wink Стискайте палци Grinning

# 560
  • Пловдив
Сместа е 1 към 1,5 и на кутията си го пишело, ама аз като нямам навик да чета 🤣

Ами то реално и няма нужда от боядисване на цялата дължина, аз при миене тонирам с Престиж.
Преди лятото обикновено насищам цвета, като леко обезцветяваме.
В колата съм с тонер и за боядисване /личи си по корените/, форумът и той убива яркостта

# 561

Скрит текст:
*преди: червеното беше отмито доста вече.

*сега:

Мина по-малко от месец, лъскавото от безамонячната боя бързо се отми, това "ливаеещо" се виждаще леко само на ярко слънце.
Вчера се боядисах с Изсветляваща боя в наситени цветове SERI Premium Special Meches 60ml
Цвят 1006 Червено и Оксидант 9% (30vol)
Доза 1 към 1,5 (боя към оксидант, както е описано на опаковката)
https://vivian-cosmetics.com/izsvetlyavashcha-boya-v-nasiteni-cv … -meches-60ml-3247

Изобщо не ми изгори косата. Никакви сърбежи по скалпа. Имам тънък косъм.
Искаше ми се от първият път да стане червеното, но шанс. Доста червенее под светлината, но не е така червено както преди, но няма как от първият път. Запазила съм половината туба боя, защото косата ми е къса. След месец просто ще си купя оксидант, ще преценя какъв процент, защото 9% е е доста силен и ще боядисам отново.

*Малко инфо за процентите и силата на оксидантите:
Скрит текст:
Какво представлява оксидантът?

Оксидантът най - просто казано окислява. Това е "чудото", което реагира с косъма и боята и в последствие става цвета, който желаете. Принципът му на действие се състои в това, че той отваря кутикулата на косъма като премахва частично сегашния ви цвят и на негово място "вкарва" пигмента от боята.  Колкото е по - голям процентът, толкова повече нива се премахват от вашия цвят. Няма значение дали сте се боядисвали или не. На опаковките пише какъв му е процента или по друг начин казано волюма.

10 волюма (volume) = 3%

10 волюма оксидант е с много малка вреда на косъма ви. Той не изсветлява предварително косата ви по някакъв драматичен и силно забележим начин, а само взаимодейства с боята ви и вкарва пигментите директно в косъма. Обикновено се използва когато сте обезцветявали косата си.

20 волюма (volume) = 6%

Този оксидант изсветлява от 1 до 2 нива максимум косата ви в момента. Поради тази причина той се използва, ако боята ви е със същото ниво или едно ниво по-светла от косата ви в момента.

30 волюма (volume) = 9%

30-те волюма от своя страна изсветлява косата до 3 нива максимум или по просто казано ще можете да се боядисате с боя, която е с 2 нива ( препоръчително ) или 3 нива максимум по - светла от сегашния ви цвят.

40 волюма (volume) = 12%

Използвайте внимателно, тъй като този оксидант изсветлява от 4 до 5 тона

# 562
  • София
9% оксидант по дължини е убийство

# 563
Ок, но и преди 10г се боядисах няколко пъти така, и сега също цялата коса без никакви проблеми. Който иска да пробва.
Но това си е до косъма.
Единствената боя, която ме уби до сега е Syoss

# 564
  • Somewhere far away
Е ясно , че е до косъм, но боята Сери е известна с това че много гори. не бих я ползвала, след като си правих кичури с нея и  после с години ми беше като слама косата точно там където ми бяха кичурите, отне ми години да се възстанови!
Но щом като ви харесва, ползвайте си  я .

# 565
За кичурите мисля, че системата е друга. Смисъл това все пак са кичури и трябва да се използва нещо по-мощно ако може така да се изразя. Боята за кичури е по-различна от боята за цяла коса. Тя е по-силна. Имат специален каталог за кичури и за боя за коса.

*На слънце от преди малко

# 566
  • София
Да уточня, че Сери е точно боя за кичури. От там идва и интензитетът ѝ. Вътре съдържа перхидрол, макар че е червена.

# 567
  • Somewhere far away
Няма такова нещо, че боята за кичури е различна - в случая говорим за една марка, а именно марката сери. няма такова разделение при тази марка.

И да, Кечър - боята едновременно изсветлява и боядисва, т.е. първо ти обезцветява косъма ,което всички знаем за да се постигне е нужна адски агресивна химия.

# 568
Цитат
Вътре съдържа перхидрол
Глупости! "перхидрол"-ът се съдържа в окислителя, а не в боята.
3 % оксидант е точно това - 3 % перхидрол и 97 % балсам да го кажем
6 % е 6 % перхидрол и 94 % балсам
9 % перхидрол и 91 % друго
12 % перхидрол и 88 % друго

Цитат
Няма такова нещо, че боята за кичури е различна - в случая говорим за една марка, а именно марката сери. няма такова разделение при тази марка.
Има такова нещо. Различна е - съдържа повече амоняк. И има такова разделение - затова тези 7 цвята са в отделно малко каталогче "SERI Premium Special Meches".

# 569
Здравейте, може ли препоръка за оцветяващ балсам в махагоново червено за поддръжка на цвета между боядисванията (и магазин за покупка/поръчка)? Исках да взема този на  Chi но в няколко магазина го нямат Sad

Общи условия

Активация на акаунт