Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 569
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Германия
Мария, и аз така си мислех за април - ще си почина, ще се разхождам по центъра още обикалям по магазините, ей така сама като за последно. Детето ще е на градина и т.н..... е да ама не 😒
Ако имам мноооооого късмет да отворят градините след 20ти април, което не го вярвам особено, може и да събера 3 седмици почивка. Ако не, здраве да е!

Откъм покупки най-важните неща ги имам, другите ще ги купуваме в движение. Имаме легло, количка, кошче, дрехи, козметика от дъщеря ми, памперси винаги мога да купя

# 556
Аз съм в 31 седмица и да вече имам чувство че съм огромна но познати все ми казват в 6 или в 7 си и аз като кажа ама вече в 8 и те ме гледат странно иначе имам само корем и бузки в краката изобщо не съм мръднала

# 557
  • Бургас
TeoM83, аз не храня никакви надежди честно казано. Дори и децата да тръгнат на училище ситуацията няма да е много по-различна от сега. А и постоянно се говори, че пикът в БГ ще е април месец, в което съм склонна да вярвам. Ама каквото е такова, нищо не мога да направя. Надявам се поне лятото да е нормално и да можем да излизаме на разходки с количката.

Greta Aleksandrova, никаква връзка няма големината на корема с бебето, не се притеснявай. Аз съм обратното на теб - много качени килограми, голям корем и малко бебе. Нашата госпожица изостава и всички лекари са на мнение, че ще е малка. За сметка на това аз вече съм +13 кг, добре разпределени на корем, цици, палски и гъз. Joy  Както и завидно количество целулит. Sad Поне стрии нямам и искрено се надявам тази "екстра"
 на бременността да ми бъде спестена.

# 558
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Аз в понеделник бях на преглед, всичко е наред, малката я измериха  около 2530 гр. Другия понеделник съм на тонове., а на 06.04. пак на преглед, т.е. в крайна сметка въпреки първоначалните неуредици и суматоха, ще си ме следят до края както си трябва.
 Аз съм с 2 операции - 1 секцио и 1 операция на миома, поради което отново ще се наложи секцио и докторката каза, че ще е в дните след Великден (22, 23 или 24-ти), та моето живот и здраве ще е априлче. Пада се края на 37-ма или началото на 38 седмица, рано -рано, защото в резултат от първото секцио имам някакво истмоцеле( "дефект на секциото") или иначе казано там където е белегът, маточната стена е изключително тънка и има риск от отваряне, който се увеличава с напредването на бременността. При мен още в 4 месец беше около 2 мм. долната стена, а сега вече от преразтягането може и по-малко да е, но важното е да издържи.
 Да ви питам, мислите ли, че големината на корема има връзка с тази на бебето? Много ме притеснява, че сега коремът ми е много малък. Когато бях бременна със сина ми, коремът ми беше огромен, направо стряскащ, и той също се роди много голям -4610гр.(това наложи и секциото). Мислех си, че при втората бременност ще е още по-голямо чудо, но нищо подобно. Сега е доста мъничък за този срок на бременността. Като легна по гръб или настрани и направо все едно изчезва. В същото време лекарите (включително на ФМ) казват, че бебка си расте добре, даже била по размери с около десетина дни напред, но и те ме питат къде го крия това бебе. Притесних се да не би пък водите да са много малко, но казват, че и те са си в норма. Вярно, че аз съм на режим, защото имам гестационен диабет и килограми почти никакви не съм качила, ама коремът какво общо да има с това. Дано да може да се вярва на тези измервания и бебето действително да си расте добре. Вашите коремчета как са, много големи ли са вече?
Здравей.Моят корем също е много малък за 8 месец,даже една позната наскоро вика,че с този малък корем щяло да е малко бебе.Аз четох,че големината на корема не е предпоставка за големи бебета...Не се тревожи,щом всичко е наред...Аз предпочитам с малъък корем да съм...

# 559
  • Германия
Мен ме е яд, че дъщеря ми точно свикна с градината, има нужда да играе с деца, а е затворена вкъщи! Надявам се след тази пауза да не започваме с адаптацията наново!
Отложиха ми курса за бременни. Aко не почне другата седмица, а той няма да почне, няма да има никакъв смисъл да ходя. Надявах се там да се запозная с други майки, с които да си прекарваме свободното време. Ако не, ще трябва цяло лято да обикалям сама, като муха без глава. Ей такива дребни неща, ама много тъпо се получава всичко.

# 560
TeoM83, и на мен. Трябваше да започне на 11.03, промениха го заради грипна ваканция. После уж на 18.03 и започна карантината и сега си чакаме. Много исках да ходя, ММ даже си уговори деня да си тръгва по- рано за да може и той да идва, а сега... Курса е 10 седмици, аз съм 33 сега. Тъпичко.
Но поне да сме здрави и до април- май всичко да приключва и да се разхождаме с бебчетата.

# 561
Моят корем до към 7мия месец вървеше сравнително бавно на големина, аз по принцип съм едра и до края на 6тия месец трудно можеше да се каже, че съм бременна. Бебчо върви с 2-3 седмици напред.
8мия месец, обаче, нещата се отприщиха, имам чувството, че расте с дни Grinning Често ММ помага да стана от леглото или дивана, че му е жал да ме гледа Grinning
Иначе аз ни записах на индивидуален курс, ще сме само ние двамата и една акушерка, 120 лв за 4 часа. Включва първи грижи за бебето и 30 минути урок по кърмене. Дано си струва.. Първо дете ни е и ще сме като в небрано лозе Grinning

# 562
  • Стара Загора
Моят корем в момента изглежда точно както е бил в 37г.с. с първото дете, а сега съм 34г.с.
В понеделник ще си взимам 45-дневния и ще разпитам за прегледи, тонове и раждане в настоящата ситуация.

Моят багаж вече е готов като останаха някои дребни неща - вода, за хапване дреболийки, четка за зъби и паста, мини шампоан и рокля за изписването. Прибрах вече бельо и чорапи, които не са показани на снимката
Скрит текст:

Приготвила съм:
- 4бр нощници за кърмене. Предният път 3 не ми бяха достатъчни;
- 3бр сутиени за кърмене;
- еднократно бельо на Canpol 4бр;
- една дебела превръзка, която ми е подарък. В болницата са осигурени;
- подплънки за кърмене с алое вера;
-  почистващи кърпички за гърди преди кърмене;
- Цикадридина спрей за шевове, било и за секцио;
- Отвара от смрадлика ще ми бъде донесена при нужда;
- Крем против стрии. Важно е мазането да продължи и след раждането;
- Крем за зърна;
- Пантофи и джапанки;
- Бельо и чорапи;
- Дезинфектант за ръце;
- Балсам за устни. Много важно, защото предният път ми бяха много напукани от дишането и напъните;
- Травъл размер душ гел, ексфолиант за лице и крем за ръце;
- Слушалки за телефона, ако не съм сама в стаята;
- Зарядно за телефон;
- Четка за коса и минимум 2бр ластици.

Нещата за изписването също ще бъдат приготвени до няколко дни. Имам усещане, че ще бъде преди или около Великден, но искам поне един преглед да мина и задължително МБ за всеки случай.

# 563
Моят корем в момента изглежда точно както е бил в 37г.с. с първото дете, а сега съм 34г.с.
В понеделник ще си взимам 45-дневния и ще разпитам за прегледи, тонове и раждане в настоящата ситуация.

Моят багаж вече е готов като останаха някои дребни неща - вода, за хапване дреболийки, четка за зъби и паста, мини шампоан и рокля за изписването. Прибрах вече бельо и чорапи, които не са показани на снимката
Скрит текст:

Приготвила съм:
- 4бр нощници за кърмене. Предният път 3 не ми бяха достатъчни;
- 3бр сутиени за кърмене;
- еднократно бельо на Canpol 4бр;
- една дебела превръзка, която ми е подарък. В болницата са осигурени;
- подплънки за кърмене с алое вера;
-  почистващи кърпички за гърди преди кърмене;
- Цикадридина спрей за шевове, било и за секцио;
- Отвара от смрадлика ще ми бъде донесена при нужда;
- Крем против стрии. Важно е мазането да продължи и след раждането;
- Крем за зърна;
- Пантофи и джапанки;
- Бельо и чорапи;
- Дезинфектант за ръце;
- Балсам за устни. Много важно, защото предният път ми бяха много напукани от дишането и напъните;
- Травъл размер душ гел, ексфолиант за лице и крем за ръце;
- Слушалки за телефона, ако не съм сама в стаята;
- Зарядно за телефон;
- Четка за коса и минимум 2бр ластици.

Нещата за изписването също ще бъдат приготвени до няколко дни. Имам усещане, че ще бъде преди или около Великден, но искам поне един преглед да мина и задължително МБ за всеки случай.
Супер! Аз вървя горе-долу по твоя списък като имам още неща за набавяне, особено за първо раждане е много полезна цялата информация, която се споделя тук. Благодаря Simple Smile

# 564
На мен ми дадоха от болницата списък с нещата, които трябва да нося, ама е много постничък. Даже за нощница пише - по желание🤔 Може би там ще ги дават повечето неща. Аз обаче мисля както вас да си приготвя абсолютно всичко, което ще ми бъде нужно, за да съм сигурна, че всичко ще си имам. То, ако и тогава са забранени посещенията, трудно ще ми донесат нещо, ако се наложи.

# 565
Когато раждах предния път си бях взела всичко, въпреки че от болницата ми бяха казали ако искам чехли и тоалетни принадлежности. Наистина ми трябваха само те + помпа за кърма и биберон за бебето. Сега ще взема само дрехи за изписване и помпа, биберон и тоал принадлежности

# 566
Здравейте бъдещи мами, казвам се Славина на 21г, приятно ми е да се присъединя към вас. Two Hearts Покрай този вирус ужасно много се наплаших и мисля, че ще ми е от полза да общувам с други бременни. Очаквам моята принцеса на 20.05.2020 Innocent

# 567
Добре дошла, Slavina99,

Страхът е полезен в умерени дози.
Няма да униваме, просто ще ограничим личните контакти и ще излизаме по-рядко. Всичко ще отмине.

# 568
Здравейте и от мен! Аз в понеделник бях на преглед, всичко е наред, малката я измериха  около 2530 гр. Другия понеделник съм на тонове., а на 06.04. пак на преглед, т.е. в крайна сметка въпреки първоначалните неуредици и суматоха, ще си ме следят до края както си трябва.
 Аз съм с 2 операции - 1 секцио и 1 операция на миома, поради което отново ще се наложи секцио и докторката каза, че ще е в дните след Великден (22, 23 или 24-ти), та моето живот и здраве ще е априлче. Пада се края на 37-ма или началото на 38 седмица, рано -рано, защото в резултат от първото секцио имам някакво истмоцеле( "дефект на секциото") или иначе казано там където е белегът, маточната стена е изключително тънка и има риск от отваряне, който се увеличава с напредването на бременността. При мен още в 4 месец беше около 2 мм. долната стена, а сега вече от преразтягането може и по-малко да е, но важното е да издържи.
 Да ви питам, мислите ли, че големината на корема има връзка с тази на бебето? Много ме притеснява, че сега коремът ми е много малък. Когато бях бременна със сина ми, коремът ми беше огромен, направо стряскащ, и той също се роди много голям -4610гр.(това наложи и секциото). Мислех си, че при втората бременност ще е още по-голямо чудо, но нищо подобно. Сега е доста мъничък за този срок на бременността. Като легна по гръб или настрани и направо все едно изчезва. В същото време лекарите (включително на ФМ) казват, че бебка си расте добре, даже била по размери с около десетина дни напред, но и те ме питат къде го крия това бебе. Притесних се да не би пък водите да са много малко, но казват, че и те са си в норма. Вярно, че аз съм на режим, защото имам гестационен диабет и килограми почти никакви не съм качила, ама коремът какво общо да има с това. Дано да може да се вярва на тези измервания и бебето действително да си расте добре. Вашите коремчета как са, много големи ли са вече?
Здравей, Грета! И моя корем не е много голям, обиколка 95 см, но пък бебчо е вече 2 кг в 32 г.с.. Баткото го родих 2,900 кг с огромен остър корем, който изобщо не слезна надолу,качила само 7 кг на шестия ден влезнала в девети месец. Каката се роди 3,470 с по-заоблен корем, качила 10 кг на шестия ден след термин (преносих я). Според мен няма общо големината на корема с бебенцето.☺☺☺

# 569
Здравейте отново, понеже времето си тече и вече сигурно повечето от вас са измислили имена за бебоците, искам да питам дали ще ги кръщавате на някого или не. Извинявам се ако вече сте обсъждали тази тема, но вече от 2 месеца с таткото се чудим какво да правим, той държи малката да е кръстена на неговата майка (Марияна), но на мен изобщо не ми допадат сходните имена. Аз още от както разбрах, че ще имам дъщеричка искам да и дам съвременно и оригинално име, което на нея да си и харесва, като порасне, обаче приятеля ми твърдо държи на това, че иска да я кръстим на майка му... Rolling Eyes Нямам нищо против нея, тя беше единствения човек, който ни подкрепи от самото начало, защото забременях на 20, а тогава и двамата с таткото трябваше да започнем втората година от университета, но както и да е, аз мисля, че малката заслужава да получи име, избрано специално за нея, а не задължително да е кръстена на някой роднина. При вас има ли такива неразбирания с таткото, защото това почва много да ме притеснява, времето си тече, а той си знае неговото. Имената на които съм се спряла за сега са Крисияна, Даная, Алия и Елия. Единственото име близко до Марияна, което съм избрала е Мариела, но някак си ми идва много обикновенно.

Общи условия

Активация на акаунт