Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 595
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Стара Загора
Имаше бележка, че очакват скоро, но сигурно са го изкупили, докато се замъкна до там. Сега ще пратя мъжът ми да провери все пак.

Ето една снимка да ви развесели. Ще си имам две бебета явно.
Скрит текст:

# 541
Момичета как сте?
Чухте ли за очаквания пик на вируса - края на април, началото на май; точно по нашето време. Аз нещо взех доста сериозно да се притеснявам, че чак и корема започна да ми се стяга, поне няма болка де.
Дано всичко с нас, бебчетата и близките ни бъде наред!
Пазете се!

# 542
Момичета как сте?
Чухте ли за очаквания пик на вируса - края на април, началото на май; точно по нашето време. Аз нещо взех доста сериозно да се притеснявам, че чак и корема започна да ми се стяга, поне няма болка де.
Дано всичко с нас, бебчетата и близките ни бъде наред!
Пазете се!

Не се притеснявай, за да и бебчо е спокоен! Ще си стоим вкъщи, ще спазваме правилата и всичко ще е наред Simple Smile

# 543
  • Стара Загора
Дъщеря ми е родена на Цветница, да видим този път дали пак ще съвпаднат събитията Grinning
Според мен след 29.03 ще удължат карантината заради приближаващия Великден, а ако отпуснат юздите всички вкупом ще излизат, ще се събират, ще се срещат с много хора и семейство, а пикът ще е април.

# 544
Дъщеря ми е родена на Цветница, да видим този път дали пак ще съвпаднат събитията Grinning
Според мен след 29.03 ще удължат карантината заради приближаващия Великден, а ако отпуснат юздите всички вкупом ще излизат, ще се събират, ще се срещат с много хора и семейство, а пикът ще е април.

Като гледам как се развиват нещата в други държави, карантината ще е поне до юни.
Аз се надявам поне лятото да е относително нормално...

# 545
Мен най-много ме притеснява вариантът да отидеш да раждаш и да си с температура или с някакви други симптоми и да те транспортират в друга болница. Специално Надежда планира такива действия, аз ако отида да раждам там и ме пренасочват към Пирогов или ВМА не ми се мисли. Започнах сериозно да обмислям дали да не раждам в друга болница, най-много ме е страх от това.

# 546
И мен раждането започва да ме притеснява. Поне ще се е минало някакво време до тогава и може би няма да има толкова много неясноти...

# 547
Здравейте, аз се следя във ВМА..в момента са спрени ЖК, но понеже искам да ми бъде пуснат болничен, док ми каза да отида и на регистратура да кажа, че съм с оплаквания. Понеже не съм от Сф, не искам да пътувам точно в този момент и най-вече сега да ходя във ВМА, някой знае ли дали личния лекар може да ми издаде болничен

# 548
Здравей! Чух, че личния лекар вече можел да издава 45 дни болничен преди раждане, предвид ситуацията в момента. Ако следваме логиката, може би ще може да ти издаде болничен. Най-добре е да се чуеш с личния и да не се разхождаш напразно където и да е било. Успех! Hands V
Здравейте, аз се следя във ВМА..в момента са спрени ЖК, но понеже искам да ми бъде пуснат болничен, док ми каза да отида и на регистратура да кажа, че съм с оплаквания. Понеже не съм от Сф, не искам да пътувам точно в този момент и най-вече сега да ходя във ВМА, някой знае ли дали личния лекар може да ми издаде болничен

# 549
О, тогава ЛЛ може да ти пусне 14 дни.

# 550
Момичета как сте?! Нещо посърна дихът в групата!....Такива са времената, и това ще мине,..... просто време трябва. Аз започнах също да се замислям за място на раждането, тъй като се следя в София, но изобщо не ми харесват нещата как се развиват, въпреки че е частна болницата. Вариант имам и в Пливдив, пак частна, но като гледам май тези неща ще се решават след средата на април, живи и здрави. Аз си отмених фотосесията и сега дерзая идеи от интернет за подходящи снимки в къщи. Heart Eyes Мисля да хвана и бъдещия татко да удари по една боя на спалнята и бъдещата детска и да поразместим, тъй и тъй сме си вкъщи. Blush  Вие как се разнообразявате? Пазете се!

# 551
И ние постоянно местим, разместваме, оправяме и чистим неща, за които все нямаше време хахах при мен дните въпреки това, минават супер бавно, супер много ми се спи, корема ми се втърдява на ден по 10000 пъти 😁 само да се размърдам и веднага ми се стяга, а дори не мога да се прегледам, но свикнах с мисълта-да става каквото ще става.🤷‍♀️
Малкият много ме изморява, защото му мисля по 1000 игри, но той не си задържа вниманието за повече от 10мин..само ходи и мрънка... Правя му вечер една дъъълга баня от около 1 час във ваната с играчки, май само това не му омръзва 😂И така...
Нямам търпение всичко това да свършва вече, да родя, да си излизам навън, всичко да си е както преди, охххх.....

# 552
И ние използвахме тези две седмици за ремонт, разместване и сглабяне на новите мебели.. голяма гимнастика. Grinning Сега започвам прането и подреждането за бебчо, утре сме на преглед и нямам търпение, дано всичко е наред. 🌷

# 553
  • Бургас
Здравейте! 🙂
Аз още не съм усетила с пълна сила извънредното положение, защото ходя на работа и имам все пак някакво разнообразие. Но въпреки това ми тежи, че много планове ми се объркаха. Така го чаках този април месец, да изляза в майчинство, да имам време само за себе си за разходки, почивка и глезотии преди да родя. Ама не ми било писано..🙄 До края на март съм в офиса и спирам. Мислех след това да започнем подготовката, но тази събота и неделя решихме да действаме. Като няма какво да се прави вкъщи. Разместихме в спалнята, мъжа ми и големия ми син сглобиха кошарата и вече мога да започна да пера и прибирам бебешките дрехи. Ще го оставя това за другата седмица, за да имам с какво да се занимавам.
С покупките сме напълно готови. Поръчах си от НМ два сутиена за кърмачки и две пижами за бебето. До края на седмицата ги чакам да дойдат. Багажа за болницата ми е стегнат, но трябва да сложа и дрехите за изписването, защото няма да пускат нищо да ни се носи. Като ги изпера тези дни ще ги добавя и тях. Другата седмица трябва да съм на преглед и да си взема 45 дневния болничен.
И аз нямам търпение всичко това да свърши и да заживеем отново нормално.

# 554
Здравейте и от мен! Аз в понеделник бях на преглед, всичко е наред, малката я измериха  около 2530 гр. Другия понеделник съм на тонове., а на 06.04. пак на преглед, т.е. в крайна сметка въпреки първоначалните неуредици и суматоха, ще си ме следят до края както си трябва.
 Аз съм с 2 операции - 1 секцио и 1 операция на миома, поради което отново ще се наложи секцио и докторката каза, че ще е в дните след Великден (22, 23 или 24-ти), та моето живот и здраве ще е априлче. Пада се края на 37-ма или началото на 38 седмица, рано -рано, защото в резултат от първото секцио имам някакво истмоцеле( "дефект на секциото") или иначе казано там където е белегът, маточната стена е изключително тънка и има риск от отваряне, който се увеличава с напредването на бременността. При мен още в 4 месец беше около 2 мм. долната стена, а сега вече от преразтягането може и по-малко да е, но важното е да издържи.
 Да ви питам, мислите ли, че големината на корема има връзка с тази на бебето? Много ме притеснява, че сега коремът ми е много малък. Когато бях бременна със сина ми, коремът ми беше огромен, направо стряскащ, и той също се роди много голям -4610гр.(това наложи и секциото). Мислех си, че при втората бременност ще е още по-голямо чудо, но нищо подобно. Сега е доста мъничък за този срок на бременността. Като легна по гръб или настрани и направо все едно изчезва. В същото време лекарите (включително на ФМ) казват, че бебка си расте добре, даже била по размери с около десетина дни напред, но и те ме питат къде го крия това бебе. Притесних се да не би пък водите да са много малко, но казват, че и те са си в норма. Вярно, че аз съм на режим, защото имам гестационен диабет и килограми почти никакви не съм качила, ама коремът какво общо да има с това. Дано да може да се вярва на тези измервания и бебето действително да си расте добре. Вашите коремчета как са, много големи ли са вече?

Общи условия

Активация на акаунт