Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 598
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Feline, мисля че и в Хиполенд или друг магазин съм виждала черешовата възглавница.
Иначе тази, която искам навсякъде я има по магазините за детски стоки - това представлява
https://dundio.com/nattou/nattou-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B3%D0%BB% … er=ASC&page=3
Харесала съм я да ми я подарят, така че не съм я взимала. Също ми харесва, че може да си е неговата мека играчка, която го успокоява.
Грета, по идея помагали, защото с тях може да си правиш топъл компрес за по лесно потичане и после след кърмене и студен компрес за успокояване. Но това за в началото, когато се препълват. Но то к топъл душ нали ще свърши работа за потичането, аз затова се чудя. Доколкото разбрах в болницата много ги препоръчвали и жените били доволни.
Понякога имам чувството, че кърменето е цяло изкуство, а не естествен процес или ние твърде много го мислим не знам.
Ето това са те - https://dundio.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0 … D1%80%D0%B4%D0%B8
Моят, ако го бутам има най-малка вероятност да ме срита или да се премести, инатлив рогат добитък ще си е усещам аз. Grinning

# 526
  • Стара Загора
Моето бебе се скъсва да ме рита в 33г.с. и яко ме притиска и все имам чувството, че ще се напишкам. Усещам го долу, но не знам въобразявам ли си. Много ме хвана страх за преждевременно раждане, защото всеки ден в групата във ФБ  съобщават за нови бебчета. Единственото ми успокоение е, че двама лекари казаха, че е по-голям и на кг няма да е дребен, но пък дробчетатс няма да са съвсем развити. Та, много ме хвана страх и снощи до 1ч го мислих и съм заспала.

Аз имам тези подплънки с гел
http://www.novobebe.com/bebe-confort-kompresi-za-gyrdi-za-kyrmac … ternity-4661.html

Ползвала съм ги горещи при много твърди гърди и после кърмата шуртеше направо, но внимавайте бебетата да не се задавят. Честно казано това е нещо, което НЕ бих купила сега, защото компрес с гореща мокра кърпа върши същата работа. НЕ се слагат на зърната!

# 527
  • Германия
Разликата между възглавничките с черешови костилки и тези с гроздови е, че черешовите са по-големи и “груби”, а гроздовите са по-малки и фини. На мен лично гроздовите повече ми харесват, но може би е въпрос на вкус и лични предпочитания

# 528
Моето бебе се скъсва да ме рита в 33г.с. и яко ме притиска и все имам чувството, че ще се напишкам. Усещам го долу, но не знам въобразявам ли си. Много ме хвана страх за преждевременно раждане
Аз се чувствам по същия начин, като започне да се върти и да мърда имам чувството че ще "изпадне", чак си подпирам корема... Grinning Даже ходих по спешност на преглед и всичко е наред, но не спирам да мисля ако се роди сега какво ще бъде...

# 529
На моето момче също са му по-плавни движенията вече, сигурно наистина е от липсата на място. Иначе си мърда доволно. Една приятелка в деветия месец, каза че се движи като самосвал нейното Grinning та предполагам е нормално, важното е, че се движат Simple Smile

# 530
Mad, благодаря, ще се пробват живот и здраве!

Decuto, не се притеснявай, гледай да не го мислиш, Божа работа е кога ще се появят бебенцата ни. Дори и да е по-рано от очакваното, важното е накрая всичко с всички да е наред и да са живи и здрави! Виж докъде го добутахме вече.😊 Аз понеже още от самото начало си имам болки всякакви, а и от 11-12 седмица все се параноясвам, че ми изтичат води, та като стигнах до тук вече си казвам, че това си е голям напредък. Само да са здравички!
  За движенията, на мен ми направи впечатление също така, че някои от тях, въпреки че не са силни, тъй като както казах напоследък е по-кротка, са ми болезнени. И пак се забих да чета в тоя ужасен интернет и съжалих. Пишеше, че като няма достатъчно води, бебето мърда по-малко, а движенията се чувстват болезнени от майката. Повече няма нищо да чета. С триста зора се разбрах с лекарката да ме прегледа в понеделник, дано всичко да е наред и дай Боже да успокоя душата вече.
  Благородно завиждам на тези от вас, които вече са готови с покупките, сега поне за това ще ви е спокойно. Аз понеже все го отлагах, че било рано и сега дори легло нямаме. Живот и здраве другата седмица мисля всичко да поръчам.

# 531
  • Стара Загора
Разгледайте онлайн магазините, сега всички предлагат безплатна доставка и Айко сега имат 10% намаление на всичко онлайн, а от там ни е кошарата, ваничката. Предлагат колички, спално бельо, хавлии, одеалца, изобщо много бебешки неща.

# 532
Момичета, наистина много се притесних от изказването тази вечер, че "бременните, ще трябва да раждат в най- близката болница"... Много се ядосах и разстроих, никой не мисли за нас..

# 533
Момичета, наистина много се притесних от изказването тази вечер, че "бременните, ще трябва да раждат в най- близката болница"... Много се ядосах и разстроих, никой не мисли за нас..

Аз също много се разстроих днес, като съобщиха новите мерки за София.
Хората с кучета ще могат да излизат, а аз не. Точно в момента, в който беше силно препоръчително ежедневното движение на открито. Ние не живеем в къща, нямаме двор,до какво ще доведе това обездвижване в апартамента... Не знам...

# 534
Здраейте, в 32 г.с. и АГ ми даде документи за раждане, с ясната мисъл че прекъсваме всякакви контакти. Не сме правили тонове на бебето до сега. Някоя от вас ходи ли на консултации?

# 535
Аз с много настояване в крайна сметка ще имам преглед другата седмица при моето АГ. Сега съм в 33 г.с., имам и оплаквания и не мога да си представя до раждането да не се видим и да не проследи как са нещата. Според мен са длъжни да създадат необходимата организация жените в напреднала бременност, както и тези с проблеми/оплаквания да бъдат адекватно и редовно преглеждани. Galeto, ако ще раждаш по естествен път имаш още 8 седмици до термин, как така ще те оставят без преглед през цялото това време... Дано скоро излезем от тази неуредица.

# 536
  • Стара Загора
Здраейте, в 32 г.с. и АГ ми даде документи за раждане, с ясната мисъл че прекъсваме всякакви контакти. Не сме правили тонове на бебето до сега. Някоя от вас ходи ли на консултации?

Това е много непрофесионално и направо възмутително. В кой град сте? Може би е дал документите с цел да избегнеш ти разкарване по кабинетите, ако тръгне раждането. На някои жени не им пускат тонове изобщо и не е толкова притеснително, но УЗ според мен е важен, за да следят води, пациента, растеж, поза на бебе и т.н.
Отделно в 35-36г.с. има задължителни изследвания, а ти имаш време още и до тогава може да издадат нови наредби относно ЖК.
Опцията за частен преглед винаги е вариант, но е свързано с допълнителни разходи.

# 537
Аг-то ми е в София, като по принцип друго Аг ще ме изражда и най-вероятно ще се наложи секцио, понеже и първото ми раждане се наложи да е така. Сега си издействах преглед  в края на месеца при израждащия АГ, но започнаха леки болки. Явно подготвителни контракции. Не ми се мисли как ще действаме целия Април. А наистина е важно да следим води, плацента, че даже и разкритие. Кръвни и микробиологични изследвания вече не ги и мисля.

# 538
  • Стара Загора
Аз имам контракции от няколко седмици и утрогестана ми свърша във вторник. Вчера обиколих 10 аптеки, на други звъняъх, но никъде няма утрогестан и явно до 34гс ще слагам само. Отделно усещам странни неща отдолу. Не се притеснявам, че АГ ще ми откаже преглед, защото приближавам и имам оплаквания и пак ще искам да види води и шийка. Много държа на МБ, за да се уверя, че всичко е подходящо за естествено раждане.

Вчера избрах първата партида пелени и одеала, днес пускам още една и ми остават дрешките. Гледам да не мисля случващото се много, защото страхът и стресът със сигурност се отразяват.

Днес дори пристигна бебешкото гнездо и то ще бъде изпрано скоро и с тази покупка завърших всичко.

# 539
Момичета, днес от аптеки Софармаси си закупих спирт, ако имате нужда има всякакъв, поне в Пловдив, предполагам и в цяла България.

Общи условия

Активация на акаунт