Отговори
# 690
Снимките от еп.10 са супер! Hands Plus1
Тази е особено чаровна - Айше намира в Ирфан нещо като бащинска закрила,
каквато няма в реалния живот... Sad

Ето и резюмето, благодарение на руските фенове. Hands Clap

Озет к 10 серии .

✍🏻Страх потерять ...

Эда пытается понять внезапное решение о разводе Ирфана, при этом руководствуется страхом потерять Ирфана.
Айше, которая хочет разобраться в прошлом семьи Кудрет , приходит в дом Кудрет , что бы узнать о темных делах Сулеймана.
В то время как Сулейман пытается вернуть Илай, он бросает Ирфана в центр беспощадной опасности.
Отношения между Кудрет и Сулейманом накаляются всё больше и больше.
Тайны Айше привлекают внимание Мерта.
Сможет ли Ирфан убедить Эду развестись? Сулейман вернет Илай? Будет ли раскрыта личность работающей в полиции Айше?

# 691
Сюлейман заварва Бирдже и Илай в хотелския апартамент. Rage
А дали е забелязал, че си държат ръцете доста интимно? Dizzy Face?

https://www.instagram.com/p/B-K0xOMjaSW/

# 692
Благодаря за озета. Flowers Bouquet
Струва ми се прекалено предсказуемо да е Сюлейман.

Боран и Мирай бяха на живо в ИГ. Прекрасни спомени от "Ти си моята родина". Превод с рус. суб.

https://vk.com/miray_boran?w=wall-135955712_813083

Есра и Гюн се забавляват

https://www.instagram.com/p/B-KY2vDJDsH/

Бейза с Енгин и Джан са някъде извън града, може би на вила, а край тях е красота - цъфнали поляни и маслинова горичка.

Flowers Deciduous Tree Flowers Herb Flowers Four Leaf Clover Flowers Blossom Flowers Four Leaf Clover Flowers Herb Flowers Deciduous Tree

# 693
Тук сплетените пръсти се виждат още по-ясно.
И това огромно деколте на Бирдже..
А както знаем, Сю има железни рефлекси, като всички мафиоти... Rage

Мисля си, че е именно Сюлейман - иначе защо ще са толкова учудени?

# 694
Ако влезе Еда, ще чуе "ела, ела, точно теб чакахме". Grin

Цитат на: Marina
Эйлем сообщила, что она встречалась с Бергюзар, она и малыш в полном порядке, чувствуют себя прекрасно, но из-за карантина, введенного в Стамбуле, никуда из квартиры не выходят.

# 695
Hearts Добро утро в четвъртък! Hearts  JU.... За Берг и семейството!.  

Фенове от Панама...  "Супер двойка!" Hearts

https://vk.com/video136478071_456240419

От приятелите.... ДА се стои в къщи Hearts

За настроение.... Hearts

https://vk.com/video136478071_456240406

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 10:25 от vera17

# 696
  • Горски извор

Ааааа да ги нямаме такива  най малко на метър и половина моля Flowers Hibiscus

# 697
Добро утро! Hug

Като нямаме снимки на Ханчик, имаме Мехметчик Smile

Кики, успяха да изпреварят мерките срещу вируса. Wink

# 698
  • Горски извор

мъки

# 699
Blue HeartЗдравейте! Blue Heart

Кики, зарадва ме с твоята сутрешна "мъка"... Laughing
Нужен ми е твоят хумор сутрин - зарежда ме с оптимизъм! Heart Eyes
А мерките против коронавируса не важат за влюбените двойки. Simple Smile

Малко от "Родината"...

И малко от "Вавилон"....

https://www.instagram.com/p/B-MPoXXFBGy/

# 700
Здравейте, момичета! Animal Bee
Влюбените двойки не ги плаши коронавирус.
Какво по-прилепчиво от Еда или убиващо от Сюлейман.
Най-хубавото лекарство е да гушкаш човече на няколко дни.
Ама трябва преди това да си се погрижил. Smiley

Гледах 9 еп. и ще споделя какво видях.
В мен се затвърждава впечатлението, че разказът за двете семейства: това на Еда и Ирфан и другото – на Сюлейман и Кудрет, заедно с хората, свързани с тях, е опит за някакъв вид художествена социологическа картина на две основни групи от турското, но и за всяко съвременно общество. Интересното е, че тези две основни групи си съществуват относително изолирано една от друга и без много допирни точки, но заради Дениз сега те са влезли в контакт, правят неща заедно и ще видим какво ще излезе и как ще завърши това. „Добри“ и „лоши“ сега правят нещо заедно.
Основната мисъл е за отговорността на бащите, които възпитават следващото поколение. И виждаме двама съвсем различни бащи.
Ирфан вече го познаваме, той е прекрасен, отдаден, обичащ, разбиращ баща. Пренася от баща си към своя син най-доброто от здравото на това място. Както в разговора с Еда, докато чакат края на операцията, така и в това, което казва на Дениз след нея, Ирфан звучи дидактично, но, според мен, това е така, защото то трябва не само да бъде чуто, а да бъде разбрано от зрителите, към които всъщност е насочено. „Там лежи бъдещето“ – Ирфан има предвид Дениз на операционната маса. И това бъдеще той описва с чертите на младото поколение, което познаваме от света около нас, такова, каквото ни харесва, каквото искаме да бъде и ако не е, се опитваме да променяме. „Бъдещето“ Дениз иска да излекува всички болни, да спаси горите, животните, света; много е забавен, добър в игрите, но той е по-добър от баща си – така пазещ детското в себе си, той е чувствителен, съпричастен – историята с приятелчето с алергия към млякото, той е чудесно дете. По-нататък разбираме, че това дете дори няма играчки пистолети – „бъдещето“ Дениз е за един мирен свят. Интересно е това, че Дениз има здравословен проблем, от който е застрашен живота му, в мозъка: „Мозъкът не е като другите органи. Операцията засяга една великолепно устроена система.“ По-рано разбрахме, че туморът Ирфан свързва със замърсяването от един комбинат. Така, според мен, състоянието на детето поставя въпроса за екологията на околната среда на това бъдеще, от която зависи дали „детето“ ще оцелее и заедно с него всичко останало добро, възпитано от бащи като Ирфан.
Край вече оперирания Дениз и след като чухме първата думичка от него „татко“, Ирфан продължи с наставленията за личния свят на бъдещия гражданин: вероятно ще расте без баща, затова винаги да подкрепя майка си, да пази душата си чиста, ако има дъщеря – много да я обича, ако е син – да бъде негов приятел: „Обичай детето си каквото и да е, каквото и да направи. „Търси щастието, сине, нищо друго не е важно.“ Като баща той иска само синът му да не се срамува от него. Колкото и да са до болка познати всички тези неща, когато човек ги чуе, поне за малко става добър или още по-добър.

Другото важно за мен в този епизод бяха двата разговора на Илай, първият с Егемен, другият с Демет. Защо Егемен отрече връзката си с Еда? Дали наистина се досеща, че Дениз е негово дете, но смята, че вече е късно или сега не е моментът да се говори за това – такова предположение направи Лучия, ако не се лъжа. Или иска да спести неприятни мисли в Ирфан и Еда, ако такова признание стигне до тях сега, когато вече са съпрузи. Но каза, че се е опитал да станат гаджета, но трябвало да напусне и след това те вече били женени с дете на път. И все пак Илай не пропусна да му каже, „Но ти би искал да си на негово място, нали?“

В същото време Еда много настоява на това колко много Дениз прилича на Ирфан и: „Той е като теб. Същият е. Няма да ни изостави.“ – съзирам тук тънък намек. Ще видим ще успеят ли да се разведат, тя полудя като видя намеренията на Ирфан и засега ги свърза с Илай и спомена за казаното по повод на детето: „Детето и чуждо може да се обича.“ Това я плаши явно повече, дори и от връзката Ирфан – Илай. Съвпадението по време с намерението на Илай да се раздели със Сюлейман ще налее още вода в мелницата на Еда, ако стигне до нея. Спомням си, че семейната снимка Дениз събори на земята и това също е някакъв знак, но - ще видим.
Вторият разговор на Илай беше с Демет. Илай е направила два грешни избора: при раздялата си с Ирфан и когато е започнала живота си със Сюлейман, които определи като първа и втора грешка. Смята, че втората е продиктувана от първата. Тя се чувства отговорна, че е провалила живота на „човека, когото най-много обичах“. Послушала е майка си, която казвала: „Любовта къща не храни“. Това е много интересно, защото поставя въпроса за ролята на майките от това поколение, подобна е и тази на Ирфан, която харесвала за него Еда, които майки не подкрепят щастието на децата си. Чухме Ирфан от следващото поколение да мисли за щастието като за най-важното нещо. Съгласна съм с него.

Видяхме още малко от личния живот на Айше и разбирам защо така и хареса Ирфан; искам двамата да си помогнат един на друг, те са сродни души. Показаното дотук ме кара да не очаквам между тях любовна линия. 

Илай определя събитията след проваления брак с Ирфан като своята първа грешка, която днес не би направила.
От разговора между Сюлейман и Ирфан става ясна и разликата в отговорността на двамата бащи към техните деца: Сюлейман чака, за да види „какво ще излезе“ от сина му, докато за Ирфан: „Ние сме тези, които правят от детето убиец или добър човек. Ако синът ми направи нещо, ще търся вината в себе си.“
Веригата дядо (бащата на Кудрет, откъдето е началният капитал) – баща – син върви по линията на бизнеса с оръжие. Дядото е продавал 30 години, Сюлейман очаква реализирането на голяма оръжейна сделка, след което „няма да ни трябват нито „Вавилон“, нито апартаменти...“ Датата за тази сделка беше обявена върху сватбени покани. Показаха ни в една ужасна сцена, че не само търговията с оръжие върви, но и използването му. Броеница, принадлежала на дядото, за която Сюлейман не бил достоен – според Кудрет, сега тя е дала на сина Хакан. От него ще се очаква разцвета на фамилията, но  Сюлейман не възлага големи надежди на сина си и засега му поръча само: да не оставя кормилото на управлението на „Вавилон“ и да следи Илай. Бащата казва, че обича Илай, а синът иска прошка от него и се бори за място в сърцето му; това са малкото човешки страни, които видях в тези оръжейни бизнесмени. А, и Хакан настъпва все по-сериозно към Айше, той иска да обича и да бъде обичан. Но дотук. Бързо стихна ентусизмът „Изгубих всяка надежда за теб, да го знаеш. Не ме наричай „татко“ и това пак по човешки разплака Хакан, но вероятно го и озлоби още повече.

Коя от двете човешки вериги от дядовци - бащи и синове: тази на Ирфан или другата на Сюлейман ще влезе в бъдещето и коя ще има превез в него, това ще решат както резултатът от „операцията“, така и развоят на отношенията между героите от двата кръга.
„Детето е рай“ това каза Ирфан пред Еда в началото. Дано повече бащи мислят така. И не само създават деца, а носят отговорност за тяхното превръщане в добри хора. Спасяването на едно дете – Дениз, доколкото знам името означава море и неслучайно името е такова, то свързва човека с голямото измерение в мащаба на света, е равносилно на спасяването на бъдещето.

# 701
Ваня, анализът ти е много добър, поздравления! Hands Clap
Права си, че думите на Ирфан (сценаристите) към току що оперираното дете,
са насочени единствено към нас, зрителите. Нито детето ги чува, а и да ги чуе,
няма да ги осъзнае; нито някой друг - Еда и да ги чуе, тя само плаче и нищо не осъзнава.
Единствената й мисъл е да запази тайната за детето от Ирфан.
Тя знае, че Егемен подозира чие е детето, но тя разчита той никога да не предяви
някакви претенции. Затова винаги го унижава с думите си и насаме, и пред другите.

Фактически, думите на Ирфан са посланието на сценаристите към всички нас.
Много  точно си разкодирала  и името на Дениз. Знаем, че опазването на природата
е любима тема на Халит и няма да се учудя, ако той е дал идеята за това име.
Но навлизаме прекалено дълбоко в анализа, а още не знаем как ще свърши всичко
и до какви изводи ще ни доведат авторите на филма.

.

# 702
.Лека нощ!.... Hearts

Видео от фенове на Берг..... Hearts

https://vk.com/video136478071_456240405

Спокойна вечер!....Hearts

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 16:49 от vera17

# 703
  • Горски извор

# 704
Кики, много се грижиш за нас! С какво ли не! Мерси! Hug Heart Eyes
Аз вече съм на чай... Blush

Пословична е любовта на Халит към децата. И ответната любов - дечицата са щастливи! Hands Ok Hand

Общи условия

Активация на акаунт