Професионални серии за коса 133

• 49 398
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Аз го ползвам с идеята да ми омекоти малко косата, защото е много твърда, чак остра. Не че държа да го слагам Simple Smile

# 436
Това косата май не случайно е в женски род, като ви чета Simple Smile

Моята кокона няма проблем с нийм планта на Ланза, но маската на Епруваж я мъчих във всякакви варианти 2++ години, докато онзи ден в пристъп на вдъхновение я намазах като преуош и свърши, разгеле!

И моето разбиране е , че олио се слага на влажна коса за да запечата като основна функция. За блясък на суха не предпочитам, по-често ми утежнява, то какво ли не утежнява моята перушина. Спрейовете за блясък са ми по-адекватни.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 14:21 от Agent Provocateur

# 437
Точно да добавя, че на суха коса и аз бих сложила само някой спрей за блясък. В противен случай от повечето продукти на суха коса ми я правят на фитили и безжизнена някак. Единствено Керастаз еликсирите слагам и на суха коса по мъничко, то и за това само на тях разчитам вече като продукти след баня.

Много е обширна и противоречива темата с финишите, още преди години помня какви спорове ставаха по въпроса в старите теми:)
А в крайна сметка важното е всяка за себе си да намери успешните комбинации, не да си ги налагаме една на друга като единствено правилни.

# 438
Аз винаги  слагам на влажна коса,след измиване, не защото съм на ясно, че това е добре за косата, а защото просто така си пише на повечето олиа.И даже преди преса съм слагала Ланза кератина-защото има термо защита. Но сег като ви чета се обърках тотално

# 439
  • София
Моята коса е фина, права, с тънък косъм,  но от изветляването вече е бая суха в дължините и краищата а и с този тънък косъм цял живот ми се е оплитала...
Само ако имаше такива продукти като бях дете... щях да си спестя толкова скубане.

Относно олиата - след миене аз слагам минимум 2 помпи олио, макар отново да казвам - косата ми да е тънка и фина, и след като изсуша слагам още 1 помпа за заглаждане.
Всеки ден след измиването слагам по още една помпа.
Иначе ми се оплитат краищата.
Утежняване нямам, нито промяна в структурата на косата, само става по-мека.
При мен като финиш освен нектар термика най-добре си действат олиа.

Имах крема на маракеш за цъфтящи краища, но не видях някакъв ефект освен хубавия аромат.

В момента ползвам олио на Joico k-pak и определено съм много доволна.

# 440
На Джойко олиото е със страхотен състав, имала съм го преди години. На Лейбъл.М също е с прекрасни съставки, не просто силикон и 1-2 масла за разкош. Тъпото е че аз много се влияя и от ароматите - все пак трябва да ми е и кеф да ползвам даден продукт, а с посочените не беше така Simple Smile

# 441
Масло нанесено на влажна коса и оставена да изсъхне на стайна температура/в случая серума на Oway/ Други финиши не слагам.

# 442
Някои масла имат и термозащита, тогава се нанасят преди сушене. Аз ако ползвам такова олио, косата ми после стои една изкуствена като кукленска на пипане (не знам как да го обясня). И на другия ден е адски фризи и суха като метла. За това и не купувам термозащита под формата на олио...Smile
Между другото има ли доволни от олио на Редкен? Много му се каня на това

macadamia, много ти е хубава косата, цвета ти естествен ли е?

# 443
  • Стара Загора
Мацки, дайте ми идея какво бих могла да си слагам на сега растящата нова коса 🤔 показва и стърчи отвсякъде, понякога отпред ми стои като много късо подстриган бретон. Много съм смешна и въобще не се харесвам 😔
Дайте и препоръка за някой спрей за блясък, малко по - нагоре беше споменат

# 444
Сега ме хвърлихте в шах с тия олиа. Scream
Всички, които съм ползвала имат термозащита и за това ги слагам преди сушене, че и преди преса. Нямам описаните от вас проблеми, но се зачудих пък дали е правилно така, защото, както се спомена по-нагоре на упътване то си пише да се нанасят по този начин?

# 445
Олиата, които спрягат за термозащитни нямат специална термозащитна съставка. Най-често силиконите се смятат за такива.
Иначе съставката ксилоза се смята, че предпазва, нея мисля съм я срещала в термиците на Керастаз. Та и понятието "термозащита" ми е малко относително на мен, общо взето всеки продукт без отмиване филмира малко или много и пази до някаква степен. Например така обичаното термо олио на Напура даже няма масло в състава - поне 4 силикона бяха по спомен, и вит.Е.

# 446
  • София
Макадамия, харесвам така начупена коса. Пробвала ли си серума за къдрици на  Oway? Дали с него няма да стане още по-добре? Аз много му се чудя.

# 447
Сега ме хвърлихте в шах с тия олиа. Scream
Всички, които съм ползвала имат термозащита и за това ги слагам преди сушене, че и преди преса. Нямам описаните от вас проблеми, но се зачудих пък дали е правилно така, защото, както се спомена по-нагоре на упътване то си пише да се нанасят по този начин?

То на всички финиши ако обърнеш внимание пише да се нанасят на влажна коса. Много са малко тези, на които пише, че стават и за суха коса. Имам чувството, че производителите малко нехаят за начина на употреба на продуктите им. Аз не знам как може да се нанесе термозащита като гъст крем, серум или олио на суха коса и после да ползваш преса или маша? Мислите ли, че косата е равномерно омазана и защитена в този случай? И въобще какво количесто ще е необходимо за една дълга и много гъста коса, може би цяла опаковка? Аз въобще не им вярвам на описанията и си пробвам как е най-добре на моята коса.... Yum

# 448
Не съм го пробвала,но и не смея,защото повечето продукти за къдрици ми правят косата на клечки и твърда,а аз я обичам копринено мека на пипане....

# 449
Мами, малко се отклонявам от темата Ви- дали някой би споделил пресен опит от Shu Uemura🤔благодаря
Иначе за олиата- наистина на суха коса винаги ми отежнява и става на клечки- нанасям само на влажна- от година някъде Morrocanoil light и съм много доволна;

Общи условия

Активация на акаунт