Професионални серии за коса 133

• 49 427
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Идвам да похваля серума на керастаз extentioniste, имам около милион наболи нови косички, ползвам го от два месеца някъде. По принцип не съм по серумите, просто беше на промоция комплекта в нотино и нищо не очаквах, а останах много приятно изненадана.
Мога и да се оплача от серията на Редкен за обем - хем не придава обем, хем мирише много кофти, на Лилиум, аз лично много го мразя като аромат.

# 556
Момичета, помагайте, моля ви:
Скрит текст:
3ти ден от измиване
В деня след измиване:
Много ми е хвърчаща косата, което ми е най-голямата драма. Също така е чуплива, суха, според мен порьозна, цъфти напоследък доста, въпреки че ползвам Macadamia Healing Oil Treatment - вече май не ми действа. Доскоро я носех до раменете, но зимата я оставих без да я постригвам. Е, време е да й махна 5-10см, но не ми е драма, ще живне малко. Иначе в месеца веднъж дали има я изправям. След измиване е на вълни, но среша ли я - всичко свършва.
Искам да вкарам подходящите професионални продукти за коса, но ще се наложи да го направя във времето поради ограничен бюджет. Трудно ми е да определя дали съм за хидратиращ или протеинов превес в продуктите, косъмът обаче сякаш по-скоро се къса  при опъване, а не се разтяга. Скалпът ми е много сух и някои шампоаните ми докарват пърхот, предполагам от пресушаване. Мия я в седмицата веднъж и едва към 5 ден започва да се омазнява в корените, но леко; лятото по-често, разбира се, тогава пък пресушаването е още по-страшно. Знам, че е несериозно, но в момента ползвам само дрогерийни продукти: Ш е Head & Shoulders, маската Le Petit Marseillais с карите и мед, а Б почти не (Pantene Pro Vitamin, intense repair) - още повече ми разхвърчава косата. Beology Deep Sea Extract Repair Mask ми се беше отразила добре. Винаги завършвам с терапията на Macadamia. Харесвам я повече изправена, но трябва да укротя хвърчането.  

За начало ще си направя домашния еластисайзър, а какъв Ш след него? Подходяща бюджетна термозащита? Иска ми се да включа и 2мин. реконструктор на Aphogee. Не обичам продукти без отмиване. Аз и вода почти не пия, вероятно се отразява и на косата и имам нужда от хидратиране, но четох, че тези продукти имат често "хвърчащ" ефек върху косата. Иначе за мокър ефект - когато съм в настроение да не развалям вълните, съм си набелязала Garnier Fructis Aloe Air-Dry .

Както виждате - пълна каша Stuck Out Tongue Winking Eye

# 557
Момичета, помагайте, моля ви:
Изберете си хидратираща маска, последната, която аз купувах по съвет на съфорумка (мерси МНОГО, Бисквитке!) е тази - не утежнява:
L’ANZA Healing Moisture Moi Moi Hair Masque

За фриза, горещо, ГОРЕЩО ви препоръчвам този продукт:
Color Wow Dream Coat Humidity Supernatural Spray

# 558
  • София
Добре си се насочила към домашният еластисайзър като продукт.
Според мен можеш да вкараш пари по скоро в хубава маска отколкото термо след като я потлагаш само веднъж в месеца на топлинна обработка. За тази на Ланза има много добри отзиви и е хидратираша, би трябвало да свърши работа.
Аз бих ти препоръчала една ампула на Наши от рибката - Nashi Filler Therapy се казва и е към 7-8 лв.
Ако можеш да правиш поне веднъж в месеца.
За мен това олио също има невероятен ефект - https://www.zlatnaribka.com/oright/za-boyadisana-i-iztoshtena-ko … purple-rose-10-ml приглажда и омекотява както никое друго, икономично е и има малка опаковка от 10 лв така че ако не ти хареса поне да не те е яд и да се вмести в бюджета.
Ако не искаш това можеш да пробваш и коприната на чи, и тя има малка опаковка.

# 559
Saudade,
по контурите и дори ръцете ти, си личи - хубава жена си и така да си пренебрегвала косата си... не ти отива. Това с непиенето на вода също е доста притеснително.
Аз ще си позволя да се включа и с отговор.
На първо място, е добре с оглед на използваното до момента, да си избереш дълбокопочистващ шампоан. След него по принцип може да използваш хидратираща или протеинова маска, но мисля, че в твоя случай е по-добре да е хидратираща. Дори и тестът, който си направила с късащия се косъм свидетелства, че имаш нужда от хидратиране.

Скалпът щом е много сух (и вероятно чувствителен) e по-добре да се огледаш и за безсулфатен шампоан. Към него задължително маска.
Поради ограничения бюджет можеш да пробваш първо с мостри. Например: https://www.zlatnaribka.com//index.php?route=product/search& … kme%20deep%20care
Прегледай и тези за приглаждане и хидратация.
Ще видиш повече информация в описанието на редовните разфасовки, а иначе пробата ще струва общо 4 лв. за шампоан и маска... и нищо не губиш.
Ако трябва да съм честна, аз не съм ползвала нито шампоана, нито маската, които посочвам на Lakme.
Пробвала съм техния възстановяващ серум за изтощени краища (никак не е лош), който купих заедно с дълбокопочистващия шампоан на марката за майка ми (от него също можеш да пробваш мостра).
Не съм правила никога и този домашен еластисайзър, но много дами разчитат на него и е добре, че си го включила в графика.

За термозащитата - хрумва ми, че не е лош Mythic Oil, който може и да ти е полезен с останалите си функции. И ще си го отмиваш колкото си искаш, ако решиш да го ползваш като балсам. Освен това е и доста хидратиращ.

Друг вариант е да вземеш комплект шампоан, маска и термозащита, но като травъл сет. Loreal Nutrifier, например, който е за суха коса, ще ти струва 30 лв (и с едно на ум, че шампоанът е със сулфати).

2-минутният реконструктор на ApHogee е доста добър протеинов продукт и дано ако се спреш на него не ти пресуши скалпа и косата допълнително. Може би не е лошо да изчакаш малко с него.

И последно - не реши вече изсушена косата и пий вода.
С малко търпение и време косата ти от матова ще стане лъскава.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 21:53 от Аня Филипова 649504

# 560
L’ANZA Healing Moisture Moi Moi Hair Masque
Скрит текст:

За фриза, горещо, ГОРЕЩО ви препоръчвам този продукт:
Color Wow Dream Coat Humidity Supernatural Spray
Някой може ли да сравни маската на Ланза с тази на Епруваж ?
https://www.zlatnaribka.com/vazstanovyavashta-maska-eprouvage-reparative-227-g

Агентче този спрей "звучи" много добре. Правилно ли разбирам, че прескачам термика ( керастазкия ) а мога да нанеса олио ( или продукт за крайчета ) на суха коса след това ?
Скрит текст:
Тъкмо вече мислех, че няма какво да купувам и ... наистина е опасна темата за джоба Simple Smile
намерих го в английски сайт травъл размер, нооо греда - доставката е по скъпа от него Simple Smile

# 561
Casual, някой ден ще трябва да снимам "имането", което съм натрупала последните 3 години с цел да вкарам тънката си коса в пътя. Ще ме е срам да го покажа публично, но поне аз да се засрамя! Но до този спрей нищо друго не ми е давало такъв резултат вкъщи! Не говоря за фризьор и след подстригване, маски, ампули, сешоари, преси в ръцете на професионалисти! Препоръчвам!

Другото, което след малко ще забърша от дрогерията е Лореалски вариант на Керастазката К вода и спирам Simple Smile Тържествено обещавам! Спирам да купувам!

Ако търсиш сравение на Ланза хидратиращата с Епруваж Възстановяващата според моята коса Ланзата е лека, неутежняваща хидратация, докато в Епруваж има и много повече протеин и нещо, което при мен омазняваше, утежняваше, дразнеше ме - 2 години се мъчих да я свърша и най-накрая и видях сметката като преуош!

Другите 2 продукта на Епруваж, които съм ползвала - серума за скалп (Reviving Scalp Serum) и спрея за обем и уплътняване (Thickening & Plumping Spray) за мен бяха без забележки!

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 19:24 от Agent Provocateur

# 562
Casual,
Eprouvage е буквално укрепваща и възстановяваща маска, балансирана. Според мен, тя се отличава с видими резултати върху косата и наистина съдейства за нейното заздравяване.
Показаната на Lanza e хидратираща. Доста добра хидратираща маска всъщност.

Харесвам и двете маски. Лично аз ги намирам за много различни.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 19:28 от Аня Филипова 649504

# 563
Agent provocateur, чакаме снимки на "имането" 😀
Много обичам да гледам чужди колекции козметика за коса!
Спомням си, че няколко дами бяха качили снимки на продуктите си за коса,леле в чудо се видях!

# 564
Агент, сега ако кажеш, че вълшебния крем го има в България...

# 565

Търсих и аз... Извадила бях пачката да поръчам стотното коремче,ама йок! Не го намирам в БГ сайт... За щастие 😄

# 566
E, вие срам нямате, мили мои, сега ще поискате и в кварталната бакалия да го пуснат Grinning
(в моята го няма!)

Купих К-Водата в Лореaлското и прераждане, но сега си мисля, че тестът ми няма да е коректен, защото изправянето, блясъка и укротяването на фриза се дублират като функции с WOW спрея, а той се задържа в косата до 3 шампоана след първоначалното му ползване (според фирмата производител, според мен - до 2). Но ми е любопитно и ще я тествам.

Но пък в нашата бакалия (да се чете дрогерия) са пуснали Oribe! Мани, много ни е пораснала работата! Kerastase & Oribe! Едно време Редкен беше най-скъпия шампоан там!

PS АКо намеря 30 мин другата седмица да вкарам ред в "колекцията" ще я щракна, че съм се разхвърляла из цялата къща. Имам една от тези Икейски метални джаджи на колеца и си мисля, че ще мога да преместя повечето на нея.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 22:30 от Agent Provocateur

# 567
Ако някой си търси олио без силикони, искам да похваля олиото на Лореал от натуралната серия Source. Хубаво е олиото, попива бързо, приглажда ми добре краищата като  за безсиликоново олио и също така има приятна ненатрапчива миризма.

# 568
Oribe са ми толкова любими, че ако можеше, щях да се храня с маските и да пия шампоаните.

# 569

Има го в нотино :

Общи условия

Активация на акаунт