След раздяла с любовник

• 22 970
  • 561
  •   1
Отговори
# 315
Никой не е застрахован, разбира се.
Обаче, ти и с него не си щастлива. Едната самота струва ли си цялата галимация?

Е, явно е и удобен, освен заблуден.
Защо стои с него (освен за да не е сама?!), е мистерия.
Връзка без бъдеще.
В което няма нищо страшно, свят широк, винаги може да се почне на чисто с нова ЛЮБОВ

# 316
Лина, защо се осланяте на хора, които очевидно не Ви мислят доброто, вместо на себе си? Нито приятелят Ви е приятел, нито майка Ви дава адекватни съвети. Спрете да се вините, простете си и променете нещо най-после в тази тягостна ситуация. С мрънкане и вайкане нищо добро няма да стане. Хапчетата не действат, защото организма Ви крещи, че не иска и не трябва повече да се подтискат проблемите. Изправете се срещу страховете си, не е толкова страшно като самия страх. Wink

# 317
  • Terra incognita
Много жени, че и мъже, изпитват страх от "самотата" и не пускат клончето, докато не се хванат за друго.
Изпитват страх да останат сами със себе си, да направят равносметка и ревизия на емоционалния си багаж.

# 318
Един мъдрец лежал на смъртния си одър.Последните думи към синовете му били :
"В живота имах много страхове.И нито един от тях не се сбъдна.. "

# 319
Много жени, че и мъже, изпитват страх от "самотата" и не пускат клончето, докато не се хванат за друго.
Изпитват страх да останат сами със себе си, да направят равносметка и ревизия на емоционалния си багаж.

Разбира се. Идеалистично е да мислим, че всички се разделят при първото неудобство от връзката. Когато положението е поносимо, някои цял живот не предприемат промяна.

# 320
  • Варна
Lina, вече не ти съчувствам. Просиш успокоение, а си егоист. Всичко, за което страдаш и се терзаеш си си го причинила сама. Никой не те е насилвал или принуждавал. Думите ти опонират на действията. Егоизмът ти, да не останеш сама, наранява официалния приятел. Осъзнаваш ли това? Хората се справят с много по-тежки и реални драми. А твоят хаос си е личен, в мислите ти. Има малтретирани, изнасилени и тормозени жени. Тези периоди се преодоляват, живота продължава. Познавах момиче, изнасилена от приятели на гаджето и. От добро семейство е. Не може да превъзмогне непонятната, чужда злоба и агресия. Лекуват я и в момента, безрезултатно.
Твоите ограничени бъртвежи за клюки са нищожни пред нейното страдание. Интригите сама си  ги направила. Забрави миналото и си промени грешната, житейска философия. Съжалявам излъгания мъж до теб. Ако мислеше и за него би му пожелала щастие с друга, изживявайки личната си голгота. Животът изненадва с крайни, ужасни ситуации. Не може за всеки фал да търсиш психиатър и успокоителни. Но терапевт би ти помогнал да се промениш. Всеки акт засяга и други хора.

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 12:09 от Viviana91

# 321
Може би като извадиш цялата истина на яве, наистина ще ти олекне. Така се чувстваш хем гузна пред официалния, хем унижена от другия тъпкач и резултата е на лице. Приеми си грешките, всички сме хора и допускаме такива, на всеки се е случвало да стане за резил на някакъв етап от живота си. Изчисти всичко до момента и започни на чисто. Така би постъпил един зрял нормален човек, а ти не си толкова малка. И не допускай друг път подобни изпълнения, тея работи не са за всеки.

# 322
  • Terra incognita
Гузна?

# 323
Приема, че е от натрупаното напрежение на работа и защото връзката ни не е наред.
Това съм изтъкнала като причини.
Стига сте ме иронизирали, винаги ми е било гузно да си легна в леглото с него. И никой не е застрахован, че никога няма да се подхлъзне по такъв тип.
Майка ми ме съветва да забрявя, все едно не се е случвало.
Опитвам се да следвам този съвет, но ми е трудно...

Нека да му каже, той има право да реши какво да прави от тук нататък. Очевидно все пак държи на нея, щом не е духнал до момента. Или и да я зареже, поне цялата тая история със всички участници в нея ще остане в миналото.

# 324
  • Terra incognita
Да не би да бърка гузност с айде, не отвращение, а с липса на привличане. Разсъжденията й не клонят в посока гузност пред гаджето.

# 325
Така или иначе ме съмнява да карат заедно за напред, така че не мисля да е от голямо значение. Нормални отношения с официални според мен са невъзможни, дори сега да се хване за него като удавник, винаги ще е под напрежение да не научи от някъде какво всъщност е станало. Изобщо след такива забъркани каши, само започване на чисто когато излезе от дупката. Друг е въпроса, че някои хора драмата си ги влече и винаги се забъркват в подобни каши....

# 326
Така. Зле съм вече цяла седмица.
Скрит текст:
Онзи ден при случаен разговор, разбрах как въпросният хубостник се  е похвалил за случилото се, още предели да изтине леглото. Първо! Освен това, не сме били сами каквато ни беше уговорката. Имало е още две момчета, докато аз спокойно лежах до него. Това е много достоверна информация от човек, който не печели нищо, лъжейки ме.
Знаеше за неща, които са се случвали само в присъствието на мен и въпросният!
На дълго и широко ми разказа, че той е просто такъв- женкар, че влага усилия в това да манипулира хората, за да говорят пред "набелязаната" хубави неща за него.
Също така си има контингент от разни жени около него, с които спи. Няма значение, не съм очаквала вярност, а дискретност.
Плачеше ми, кълнеше се в родителите му, че случилото се е останало между нас на хиляди мили... а най-безкрупулно е коментирал случилото се.
Боли ме, от предателството ми и от това, че му гласувах доверие, от това, че един мухльо ме беляза, от това, че позволих да се случи.
А аз обичах приятеля си и вместо да влагам енергия в това да заздравя отношенията ни, аз гаснех по друг, по една отрепка, по един негодник. Беше по-лесно да се впечатля, от хилядите звезди свалени в краката ми, пред това, което предлага приятелят ми- укор, упреци, назидание пред другите, дори нетърпимост.
Сгреших, сега когато вече дойде време за равносметка съжалявам, дълбоко, искрено и осъзнах, че ми е направил услуга с новата си любов. Просто появата и ми е била най- малкият проблем.
Знаете ли какво е да лягаш до човек на който си забил нож в гърба? Агонизирам, не искам да виждам
оня, който ми причини всичко това.
Скрит текст:
Обърна живота ми, загубих сънят си, апетита към храната, секса, дори към живота.
Не ми се живее. Хем ми олекна, когато разбрах що за стока е бил, хем раната стои отворена, защото приятелят ми може да разбере.
Тогава как ще се вдигна? Онази вечер не заспах след 6 диазепама. Сега съм на лексотан и той е все едно тик- так. Значи, тогава ще вляза в лудницата и ще искам да съм денонощно на инжекции, за да не мисля за това как сама нагазих това блато...
Чакам съвети искам да ми стане по-леко.
Едва ли има съвети, които ще свършат работа, докато не осъзнаеш, че НЕ другите, а ТИ самата СИ причиняваш всичко това.
Всеки САМ кове съдбата си.И сам я обърква....

# 327
Лина, абсолютно нищо лошо не си направила. Не си била щастлива с настоящия, подхлъзнала си се, новият се е оказал по-голяма боклук и от настоящия.
Ти си съвсем млада, пожелавам ти нов, много по-добър мъж, сега този с който живееш, все ще го напуснеш в един момент. Запомни едно нещо от леля ти, ти си най-важната, каквото и да ти се случи все сама ще си го преживяваш, така че грам да не ти пука, кой какво казал. Гледай само напред и любовника го забрави все едно не се е случило.

# 328
Лина, абсолютно нищо лошо не си направила. Не си била щастлива с настоящия, подхлъзнала си се, новият се е оказал по-голяма боклук и от настоящия.

Ако мъжът се подхлъзне по този начин, дали ще си на същото мнение?.... "Ааа, нищо не е станало, явно не е бил щастлив с мен....."

# 329
Тони, рекох да не съм чак такъв, ама ти го каза и за мен  Smile

Авторката, ако смяташ, че ти помагат с нещо хапливите ни и иронични подмятания, продължавай да наливаш масло в огъня.
Иначе всички съществени коментари и съвети ти бяха дадени назад. Не виждам какво още има да питаш. Ако просто търсиш къде да си излееш мъката и яда, смятам, че е по-подходящо да се прави пред по-тесен и отбран кръг от хора, а не да се подлагаш като боксова круша в СО
Това е стойностно и доста на място. Добър прочит на ситуацията Hands Plus1
Разбирам и защо по рядко даваш тази стойност в темите, защото както и на мен ми се е случвало това увличане по коментарите на "приятелският кръг" с подмятанията и бъзиците. Нормално е хората да търсят начин да разтоварят от напрегнатото ежедневие. Аз също и казах вече няколко пъти, че тая тема няма да я извади от депресията, само може да я влоши и ти добре си го описал.

Общи условия

Активация на акаунт