Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 30 698
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Яд ме е, че спряха да казват кой взима 8 и 10т. Сега само ги показват на екрана.
Освен това, вотът на зрителите ми е в пъти по-интересен от този на журито, но сега с този сборен вот, не може да разбереш в реално време как са гласували зрителите в отделните държави. За мен, всичко това прави по-безинтересен конкурса.
Аз пък това се радвам, че престанаха да правят, защото беше тромаво и досадно Grinning

Вотът на зрителите сумиран също е много вълнуващ, защото показва групавото настроение. На всички е ясно, че Кипър е дал 12 точки на Гърция и Русия, Полша и Сърбия обират точки от диаспорите си, но пък шокове като "първи при журито, последен при публиката" си заслужават. А ако се изреждат първо точките на публиката, ще изглежда все едно журито решава всичко...

За подредбата на полуфиналите в никакъв случай не искам да ги дават на полуфиналите Simple Smile На мен даже така ми е по-интересно - понеже си има тенденции, победителят на полуфинала да е на много хубава позиция, е готино да налучкваш къде е финиширал "твоя" човек според това, което са му дали като място за пеене на финала.
Искаше ми се за 1 минута да ги показват на екрана след като обявят резултатите, още докато тече предаването. Примерно докато победителят върви към сцената Grinning

# 631
Тази година са 39 или 40 (така и не казаха нищо конкретно за Беларус)...

Да, знам това за тази година. Казвам по принцип. В последните години са над 40 държави, затова. Рекордът е 43 държави да участват наведнъж,  2008 г. беше. Иначе общо са участвали... мисля, че 56 държави, но не едновременно. И Мароко, и Люксембург, и Андора, и Лихтенщайн.. които едва ли ще видим скоро. А Турция и Босна нямат и намерение да се връщат в този конкурс.

# 632
Да, за тази година говорех. А щяха да са 41...По-скоро се чудех защо нищо не казват за Беларус.

# 633
Е споко де.. до края на месеца може и да стане ясно

# 634
A, спокойна съм си...просто любопитна Grinning

# 635
Имам добра новина за тебе, утре Мяу-Мяу ще гостува в CoolT по БТВ от 11.00ч. Даже май вече е записано, защото дават откъс в анонса

# 636
Да, подочух, мерси за часа... Heart Eyes

# 637
Ох, добре, че сте писали, че исках да съобщя две неща, а не ми даваше да double post-на Grinning

Потвърдили са interval act за финала с участието на звезди от Евровизия, в това число и Елена Папаризу, Лорди и естествено - Монс Селмерльов – аз като ви казах, че този човек работи Евровизия Grinning Източник: https://eurovision.tv/story/rock-the-roof

Израелската песен е преработена и е заснет нов клип. На когото не му се слуша - махнато е ориенталското звучене и фразите на иврит, накрая има whistle notes, които ако успее да ги изкара и на живо, ще шашне много журитата. На мен лично много ми допада: https://www.youtube.com/watch?v=9nss3FsrgJo

# 638
Да, гледах по-рано днес израелското видео. Не е никак зле (и като песен, и като визия), но сякаш леко ми липсва нещо от предишния вариант. Израелката ми е доста симпатична всъщност.

# 639
  • DE
Хареса ми израелката, но веднага се сетих за Димаш, само него съм чувала така да вие на живо Sweat Smile

# 640
Какво точно са тези whistle notes...с какво са по-различни от виене или пищене, че нещо не схващам? Thinking Почти се сещам и за Краси Аврамов...той вероятно е прилагал тази техника без да знам... Laughing

# 641
Ние с приятели се бъзикаме,че ако Израел спечели ще е само защото до догодина всички ще сме ваксинирани и ще може да се проведе сравнително нормален конкурс.
Ама не искам.Още съм в шок от феновете - бутат се навсякъде,ядат ти гевреците и понякога пееха докато си вървят и размахват знамена.И фурмите,все едно не са виждали фурми Joy

# 642
Това преработване след като песните вече са готови.. винаги ми е било странно. По същия начин Никита Алексеев от Беларус преди 3 години беше направил супер версия на Forever, почва баладично, ама после си става наситено, рок... И в края на април промениха версията и я направиха изцяло ballad version, махнати много инструменти. Буквално като "глас+китара" го бяха направили и под клипа имаше много коментари, хората негодуваха ... и повечето писаха, че се надяват да не е тази версия на живо.. в Лисабон, но не би. Момчето излезе на сцената и изпя доста фалшиво новата версия, притесни се от първите си фалшиви тонове и едва довърши. А имаше личната подкрепа на Лукашенко. Огромна рекламна кампания в другите държави. И като не се класира на финал, не знам как са го посрещнали после.
Скрит текст:
Нали знаете, че в диктаторските държави, ако си спортист или състезател в някакво международно състезание/олимпиада и от сорта и ако загубиш, после жална ти майка... лагери, затвори... Поне за Туркменистан, Узбекистан, Еритрея, Северна Корея е сигурно. А преди години и в много латиноамерикански и африкански държави

# 643
# 644
Ееми...  12 точки по-малко за руската песен Grinning
Жалко, защото съм убеден, че Беларус имат прекрасни артисти. Само че сега всячески интегиленцията и артистите ги мачкат. Само тези, които слушкат ... папкат (т.е. лапкат). Затова да не се учудваме на такива слугинажни към властта песни.

Общи условия

Активация на акаунт