Майчинството счетоводно-84

• 35 572
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте! От 16.03 имам болничен от ЛКК за 30 дни, които е до 14.03 включително. Днес проверих и НОИ са ми превели една сума, но тази сума ми се вижда малка за целия период. Възможно ли е тази сума да е само до края на февруари или е за целия болничен.
В сайта на нои трябва да пише за колко дни е плащането. Ако болничния е от 16.02 е възможно да е платено първо само за февруари.

# 331
Нямам изваден ПИК все още, за това не мога да видя и питам тук.

# 332
Sweet dreams, аз също съм в болничен, който ми се издава от ЛКК. Болничният например от 18.02 до 18.03 ми беше преведен на два пъти - първият получих на 12.03 и беше за 9 работни дни от февруари. Вторият получих сега на 24.03 и беше за 12 работни дни за март.
Аз имам ПИК и се следят лесно.

# 333
Значи най-вероятно сумата е само за февруари, така ли излиза?

# 334
  • София-Младост
Няма как някой да е категоричен само по две дати, нали...

# 335
Да, така е! Извинявам се, че съм объркала и месеците. От 16.03 до 14.04 ми е болничния. Другата седмица ще отида за ПИК и ще ги следя там.  Благодаря!

# 336
Да, така е! Извинявам се, че съм объркала и месеците. От 16.03 до 14.04 ми е болничния. Другата седмица ще отида за ПИК и ще ги следя там.  Благодаря!
Само за март е платено, частта за април до 5 работни дни след края на болничния.

# 337
Здравейте,
аз имам следнит казус:

Последният ми изравнителен болничен от педиатъра свърши на 12ти март и НОИ ми изплатиха на 18ти дните за март. От 13ти вече не се водя болничен а съм си по майчинство. Това което ме притеснява заради ситуацията, която настъпи по света, сега началото на април ще получа ли пари за втората половина от март?

До сега болничните ми се плащаха в началото на месеца около 5то число за предходния месец... а как ще е сега ? Пак ли началото на месеца? И този половин месец ще ми го платят ли изобщо през април?
Имам ПИК и следя нещата уж онлайн , но няма информация за сега... а ми иска да знам какво следва защото заради вируса изпаднахме в неприятна финансова ситуация....

# 338
Здравейте,
аз имам следнит казус:

Последният ми изравнителен болничен от педиатъра свърши на 12ти март и НОИ ми изплатиха на 18ти дните за март. От 13ти вече не се водя болничен а съм си по майчинство. Това което ме притеснява заради ситуацията, която настъпи по света, сега началото на април ще получа ли пари за втората половина от март?

До сега болничните ми се плащаха в началото на месеца около 5то число за предходния месец... а как ще е сега ? Пак ли началото на месеца? И този половин месец ще ми го платят ли изобщо през април?
Имам ПИК и следя нещата уж онлайн , но няма информация за сега... а ми иска да знам какво следва защото заради вируса изпаднахме в неприятна финансова ситуация....
Майчинството се изплаща в началото на месеца,тоест ще имате пари за дните от март около 5 април.

# 339
  • София-Младост

AlisaHofman, а необходимите документи за следващия период до 410 ден са подадено до работодателя, нали.
Неговия срок за предаване в НОИ е до 10.04., така че първоначално може да им азабавяне, след това началото на всеки месец ще получавате пари за предходния.

# 340
leo75
Да, вярно е написаното. Това обаче при положение, че нямате назнач.ени лица

Благодаря, Ала-Бала. Т.е. ако преустановя дейност като СОЛ от 1-ви април и възобновя от 1-ви юни (например, стискаме палци), тези два месеца дупка ще бъдат ли вземани предвид при изчисляване на майчинството?

# 341
  • София-Младост

leo75
Винаги се взимат поредни месеци, без значение дали са били работни или не. Смятат се на МРЗ.

# 342

AlisaHofman, а необходимите документи за следващия период до 410 ден са подадено до работодателя, нали.
Неговия срок за предаване в НОИ е до 10.04., така че първоначално може да им азабавяне, след това началото на всеки месец ще получавате пари за предходния.

Ами бяха ми писали от компанията,в която работя януари месец. Попълних Приложение 1, това е документа кокто поискаха. И повече нищо не са ми искали. Мина доста време от тогава предполагам ако се искаше нещо щяха пак да ме потърсят.

Компанията е голяма и сериозна по принцип... искрено се надявам да са коректни...

# 343
  • София-Младост
Приложение 1е за деклариране на банкова сметка.
Сега се подава прил. 2. Съветвам ви да се чуеме с работодател или счетоводител, защото подаването на тези документи е ваше задължение.

# 344
Приложение 1е за деклариране на банкова сметка.
Сега се подава прил. 2. Съветвам ви да се чуеме с работодател или счетоводител, защото подаването на тези документи е ваше задължение.

Благодаря за помощта, сега писах имейл и ще видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт