Майчинството счетоводно-84

• 35 561
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София-Младост

mystic193, не, може да бъдеш преместена в друг отдел...говорим за варианти при прекратяване на трудов договор.

# 361
Благодаря за разяснението 🙂 Ами остава да се надявам да оцелее фабриката или ако ще става нещо, да е след август месец. Ако фиктивно ме назначат другаде, само здравни осигуровки ли трябва да внасям?

# 362
  • София-Младост
Благодаря за разяснението 🙂 Ами остава да се надявам да оцелее фабриката или ако ще става нещо, да е след август месец. Ако фиктивно ме назначат другаде, само здравни осигуровки ли трябва да внасям?
За периодите на болничен  - само здравно

# 363
Здравейте мами в 6-ти месец съм , излезнах още в началото в болнични по здравословни причини . Личната ми даде 10 дни , след това лежах в болница от където ми дадоха 34 дни . Майчинството ми започва края на май месец. Искам да попитам тези дни от болницата влизат ли в тези 180 ,защото иначе трябва да ходя на ТЕЛК . Моля за отг мн съм притеснена
Дните от болницата не влизат в тези 180 дни. Те се водят 3 болнични. 45 дни преди термин, след това има един от болницата и третият е от педиатъра на детето. Мисля, че са общо 135 дни.

# 364
Здравейте, в момента съм в майчинство и втората година свършва ноември 2021. Обаче, живот и здраве, тогава очаквам да съм бременна пак. С две думи няма да работя поне още 2 години, освен тези, които текат в момента. Как стоят нещата и как се изчислява майчинството в такъв случай? Сега вземам майчинство за едната година, която работих преди да забременея (имам и още стаж, но по- стар) .  Благодаря.

# 365
  • София-Младост
Ак о има застъпване на двата отпуска, имате право на обезщетение в размера като за първото дете.
Ако няма застъпване се изчислява на общо основание, на база 24 месеца назад.

# 366
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте мами в 6-ти месец съм , излезнах още в началото в болнични по здравословни причини . Личната ми даде 10 дни , след това лежах в болница от където ми дадоха 34 дни . Майчинството ми започва края на май месец. Искам да попитам тези дни от болницата влизат ли в тези 180 ,защото иначе трябва да ходя на ТЕЛК . Моля за отг мн съм притеснена
Дните от болницата не влизат в тези 180 дни. Те се водят 3 болнични. 45 дни преди термин, след това има един от болницата и третият е от педиатъра на детето. Мисля, че са общо 135 дни.

Дните от 45 дневния болничен нататък не влизат в 180те дни, но дните преди 45 дневния болничен си влизат в тези дни. Ако болничния започне в началото още от бременността, доста често не стигат дните и се минава ТЕЛК.

# 367
Здрaвейте, в мaйчинcтво cъм от меcец октомври. Днеc ми cе обaдихa от фирмaтa и кaзaхa, че иcкaт дa ми прекрaтят договорa. Знaете ли дaли ще могa дa продължa дa взимaм мaйчинcки?

# 368
  • София-Младост
Здрaвейте, в мaйчинcтво cъм от меcец октомври. Днеc ми cе обaдихa от фирмaтa и кaзaхa, че иcкaт дa ми прекрaтят договорa. Знaете ли дaли ще могa дa продължa дa взимaм мaйчинcки?
Майчинство се нарича втората година, с обезщетение 380лв. Ако си в този отпуск, не , няма да продължи получаване на обезщтение.
Ако обаче си в период на отпуск за бременост и раждане(от 45 дни преди термин общо 410 дни), тогава ще получаваш обезщетението до края на този пориод.

# 369
Майчинство се нарича втората година, с обезщетение 380лв. Ако си в този отпуск, не , няма да продължи получаване на обезщтение.
Ако обаче си в период на отпуск за бременост и раждане(от 45 дни преди термин общо 410 дни), тогава ще получаваш обезщетението до края на този пориод.

До крaя нa първaтa годинa cлед рaждaнето?

# 370
  • София-Младост
Тогава ще получаваш обезщетение, но само до края на тази първа година. За втората-не.

# 371
Добре, блaгодaря Simple Smile
A мимимaлното мaйчинcтво зa вторaтa годинa колко е? 280 ли?

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 08:17 от Little heart

# 372
Здравейте, в момента съм болничен до днес 30.03. включително, продължението му ще започне от утре 31.03.,но ттй като минава през комисия ще бъде издаден в четвъртък 02.04. когато и ще го предам съответно на шефа си. Въпроса ми е дали съм длъжна да му се обадя утре, че ми започва продължението или направо да го занеса на 02.04?

# 373
Здравейте, в момента съм болничен до днес 30.03. включително, продължението му ще започне от утре 31.03.,но ттй като минава през комисия ще бъде издаден в четвъртък 02.04. когато и ще го предам съответно на шефа си. Въпроса ми е дали съм длъжна да му се обадя утре, че ми започва продължението или направо да го занеса на 02.04?
Не е нужно да го осведомяваш.

# 374
  • София-Младост
Не е нужно да го осведомяваш.
Аз бих го уведомила.

Общи условия

Активация на акаунт