Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква храна е подходяща за котка с проблеми с космите, придирчивост към храната и стомашни проблеми?
Как мога да накарам котката си да яде новите гранули?
Каква храна е подходяща за възрастни котки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква храна е подходяща за котка с проблеми с космите, придирчивост към храната и стомашни проблеми?
За котки с проблеми с косми, придирчивост към храната и алергии се препоръчва избягването на храни на основата на пилешки протеини. Може да опитате безпилешки протеинви храни като Real Nature, N&D без зърнени култури, Bravery или Wild Freedom. Постепенно смесвайте новата храна с предишната може да помогне за привикването на котката към новата храна. За котки с разстройство може да се избере специална лечебна храна, която укрепва храносмилателната система и е лесносмилаема, съдържаща висококачествени протеини без вредни съставки като карагенан. За котки със стомашни проблеми подходящ е специализирана храна, предназначена да улесни храносмилането и поддържа здравето на стомаха; консултирайте се с ветеринарен лекар за препоръки. За котки с чувствителен стомах изберете храни с нежни съставки като Sanabelle за чувствително храносмилане. Избягвайте храни, които предизвикват стомашни проблеми и наблюдавайте реакцията на котката при смяна на храната. За котки със стомашни проблеми се препоръчва храна с ниско съдържание на зърнени култури и високо съдържание на месо; марки като Geneesis, Carnilove и N&D предлагат подходящи опции за тези котки.
-
Как мога да накарам котката си да яде новите гранули?
Преходът към новите гранули може да стане постепенно, като се започне с по 3-4 гранулки от новите, добавени към тези, които котката в момента яде. Препоръчително е този преход да става за около 10 дни, като се увеличава броят на новите гранули. Търпението е ключово, тъй като рязката смяна на храната може да доведе до пълен отказ от нея.
-
Каква храна е подходяща за възрастни котки?
За възрастни котки се препоръчва диета с ниско съдържание на протеини след 7-мата година. Диетата им трябва да бъде с ниско съдържание на натрий, калций и фосфор и да осигурява калций, витамин D3 и омега мастни киселини. Разгледайте различни лечебни храни за бъбреци, черен дроб, сухожилия, уринарен тракт, чувствителен стомах, за да изберете подходяща храна.
-
Как да се справя с придирчивостта на котката ми към храната?
-
Каква храна е подходяща за британска късокосместа котка?
Ще ги видя сега тея гранулки. Купувала съм разни скъпи бебешки (за да наддава тегло уж), но то не ще. Затова се замислих да добавям нещо в храната, за да стане лакома. И малцова паста не ще, а знам че всички котки я обичат. Пък не ми се сее трева, че ще разпръсква пръст сигурно.

Моята се казва Стоянка. Танчето и́ викаме