С каква храна храните котката си? - Тема 2

• 48 116
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
  • Козлодуй
Давам малцови хапки защото не харесаха малцовата паста Simple Smile Садила съм трева за котки ама бързо я изравят и не остава дълго Simple Smile

# 706
За спорния въпрос с млякото - може ли да се дава? За кисело говоря, хайде - изключвам прясното. На места четох, че някои хора дават извара с яйце? Жената, от която взех нашата госпожица, дава всеки следобед по малко кисело мляко. Аз, откакто е при нас, не смея, заради факта, че не разграждат лактозата след като спрат да сучат. Меги е на 6 месеца - какво да правя с това кисело мляко - да го давам или не? А извара?

И специален въпрос към Таня - в много стара тема, от преди 10 години сигурно, си споделила, че даваш "ирландски хранителни добавки за изграждане на хрущял". Може ли да споделиш малко повече информация за тези добавки? Знаете, отглеждам шотландска клепоуха, и това живо ме интересува. Също така да ми препоръчате храни, богати на глюкозамин и хондроитин? Засега сме на N&D prime kitten.

# 707
Котките не усвояват лактоза. Да им се дава мляко е отживелица, а и безсмислица. Иначе има “котешко” мляко, което може да давате като лакомство, но четете внимателно състава, защото често се случва да има захар.

# 708
  • Бургас
Бабината Моли е стара котка,поне на 11 години,от много отдавна си живее в нашия двор почти изцяло.Нещо са се харесали много с млекаря(Моли и млекаря) и човекът всеки ден ѝ дава цяла купичка прясно,скоро издоено краве мляко.Моли си излоква всичко.
Изключително ми е странно,но е факт.
Моли:

Не мисля,че вече ражда,но доотглежда бебетата на някоя от многото си дъщери...или внучки...

# 709
  • Козлодуй
Прясно мляко не давам на котка, но на старата ми женска котка давах по малко кисело защото то предизвиква разтройство при котките а тя имаше нужда по причини които няма да изброявам.
На сегашните ми котараци не давам никакво мляко те дори ако им сменя водата ще получат разстройство макар че вече от одавна не съм виждала такова нещо не смея да им давам Simple Smile

# 710
  • София
Давате ли яйца на вашите котки? Една позната дава на своите котки яйца. Сварени, белтък, жътък. Кача, че им давала и сурово яйце.

# 711
  • Козлодуй
Когато беля яйце за себе си им давам по малко белтък егоистѝчно е да ям сама Simple Smile Пробвам ги с почти всяка човешка храна само ако си мисля че е вредно за тях не им давам - например ако е пресолено или с много подправки или ако е сладко - такива колкото и да искат не им давам Simple Smile

# 712
  • София
Argent, давах Аrthri Аid. Не знам дали е точен израза, че изгражда хрущял, защото може да съм изтълкувала погрешно думите на доктора, но наистина помагаше. През 2009 г. Мърко буквално влачеше дупето си по земята от болки в ставите. Аrthri Аid го вдигна на крака. Първо дозата беше лекуваща (заедно с противовъзпалителни), а после стана поддържаща (1/4 таблетка на ден за 5,5-6 кг котка). Над 6 години му го давахме. Хапчетата са овкусени и си ги хапваше без проблем. Основната съставка е Глюкозамин. Със сигурност има доста други подобни препарати. Ако изобщо стигнеш до даване, препоръчвам картонената кутия в средата на снимката, защото вътре са блистери и всяко хапче е индивидуално опаковано. Преди това бяхме купили пластмасово "бурканче", но докато се изпият хапчетата, последните изветряват и котето не ги иска. 

На същия котарак му давахме по лъжица кисело мляко. Дъщеря ми често ядеше, а той много обичаше. Нямаше как да не му се даде. Simple Smile Сегашните не проявяват интерес. Но и никой не яде кисело мляко, че да си поискат. Simple Smile

Мария, любовта на котките към прясното мляко е пословична. Предполагам, че не всички котки получават разтройство. Но Моли и да има проблем, едва ли можете да го забележите, защото си няма котешка тоалетна, която да чистите. Simple Smile
Скрит текст:
Преди години бяхме на гости на приятели на село. Издоиха кравата и сложиха за малко кофата на средата на двора. Щяха да я носят в предавателния пункт. Докато се обърнем и цялото котило от 3 малки котета и майка им пиеха от кофата. Joy Хубаво, че млякото, което купуваме го пастьоризират! Joy

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 16:14 от Тaня67

# 713
  • Бургас
О,млекарят е много готин възрастен господин.
Синът го виждаше да налива когато беше малък и заяви,че е видял как се прави млякото.Млекарят отговори,че ако види как наистина се прави,няма да иска да пие и яде никога.
Аз съм виждала обаче.Котките да са проблемът...
И овце съм виждала как се доят...
Добре,че го пастьоризират...Уж кравите са под контрол,уж всичко е ок...
Моли няма проблем,виждали сме я...
Естествено,че всички котки ползват на баба градината за...тоалетна.
Баба пощурява.

Не знам тези малките дали ще изкарат зимата.Не се пипат,бягат,съскат.
Едно се объркало да влезе вкъщи,падала голяма гонка.
Моли явно има къде обаче да стои,може да успее да ги отгледа.Баба обича много Моли,но е със стари разбирания и не я пуска вкъщи
Не може да приеме,че моят лигльо спи върху мен.
Иначе си дели храната от стола с котките(даже на тях повече дава),всички купуваме гранули и паучове...

# 714
А какво друго може да се дава освен малцовата паста против космените топки

# 715
  • София
Специални гранули против космени топки, но тяхното действие е осезаемо разхлабващо. Има повече фибри в тях, и псилиум ако не се лъжа се казваше тази съставка. При малцовата паста си е мазнината. И масло може да се дава, краве например. Трева да пасат, но тя ги кара да повръщат.
Аз отдавна се отказах да давам такива неща, малцова паста много рядко. Елизка е с дълъг косъм, но спря да го има този проблем.

# 716
  • София
Да, псилиум или хуск (не зная каква е разликата и има ли изобщо). И аз го упортребявам в опити за нисковъглехидратен хляб. Фибрите са основно.

# 717
  • Бургас
А ако котето ходи два пъти на ден,доволно количество,накрая е почти...ъъъ...рядко...
Нали няма нужда от такова нещо?
Не искам да му давам,при всеки опит за друга храна,се подрисква...

# 718
А давате ли витамини за подрастващи котета? Набелязала съм от зооплюс и мисля като пускам поръчка да взема.

# 719
  • Козлодуй
От малцовите хапки няма разстройство - дават се по малко Simple Smile
Витамини давам но от време на време правя почивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт