С каква храна храните котката си? - Тема 2

• 48 109
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
А давате ли витамини за подрастващи котета? Набелязала съм от зооплюс и мисля като пускам поръчка да взема.
Не...уж пише,че в храната има.
Не знам,може би трябва.
Но и пренасищане с витамини не е много желателно.

# 721
  • София
Pvacheva, от къде купуваш малцовите хапки!? Пак ли от Стефанов!?

# 722
  • Козлодуй
Да Simple Smile От където искаш има ги на доста места Simple Smile

# 723
А давате ли витамини за подрастващи котета? Набелязала съм от зооплюс и мисля като пускам поръчка да взема.
Не...уж пише,че в храната има.
Не знам,може би трябва.
Но и пренасищане с витамини не е много желателно.
О за пренасищане и дума не става, отвреме на време бих давала,като наградка.

# 724
  • Бургас
Преди имах морски свинчета,не искаха да си ядат витамините,но се оказа,че няма смисъл да опитвам да им ги давам с водата...
Така или иначе витамин Ц,разтворен във вода,си губел бързо свойствата.
Котките ядат ли си витамините?

# 725
На таблетки гледам че са и приличат на "тревата таблетка" а той нея си я харесва лакомо си я излапва.

# 726
  • Бургас
На таблетки гледам че са и приличат на "тревата таблетка" а той нея си я харесва лакомо си я излапва.
Моят каприз сигурно ще тръска възмутено лапа...

# 727
Таня, благодаря за инфото за добавките!

Събирам отзиви за храните Leonardo и Husse. На Husse специално този вариант, че май е единственият без зърно: https://bulgaria.husse.com/opus-lynx#product_tabs_Ingredients

Ние сега храним с N&D prime kitten за подрастващи котенца, но когато стане над годинка, ще трябва да сменим гранулите. N&D е хубава храна, но е доста скъпа. Не че не мога да си позволя и занапред да давам някой от вариантите за възрастни котки, но ако има по-бюджетен вариант и в същото време достатъчно качествен, не бих отказал. На мен много ми похвалиха Leonardo. И Husse ми препоръчаха от няколко места, но то и Роял Канин са ми препоръчвали, така че... се допитвам до вас - по-опитните. Последно съм гледал котка преди повече от 20 години и изобщо не си спомням нашите да са я хранели с гранули. Тогава, в ранните '90-те въобще нямаше или те първа са навлизали.

# 728
Таня, благодаря за инфото за добавките!

Събирам отзиви за храните Leonardo и Husse. На Husse специално този вариант, че май е единственият без зърно: https://bulgaria.husse.com/opus-lynx#product_tabs_Ingredients

Ние сега храним с N&D prime kitten за подрастващи котенца, но когато стане над годинка, ще трябва да сменим гранулите. N&D е хубава храна, но е доста скъпа. Не че не мога да си позволя и занапред да давам някой от вариантите за възрастни котки, но ако има по-бюджетен вариант и в същото време достатъчно качествен, не бих отказал. На мен много ми похвалиха Leonardo. И Husse ми препоръчаха от няколко места, но то и Роял Канин са ми препоръчвали, така че... се допитвам до вас - по-опитните. Последно съм гледал котка преди повече от 20 години и изобщо не си спомням нашите да са я хранели с гранули. Тогава, в ранните '90-те въобще нямаше или те първа са навлизали.
С моя британец не съм си правил експерименти, но според един от малкото, според мен, неизмислени рейтинги излиза, че Leonardo е в една категория с Роял Канин, на 5-то, от общо 7 места в класацията, следвано от Husse, който е на 4-то, а това, с което го храниш в момента излиза, че е на почетното 1-во място - N&D prime на Farmina. Която е италианска марка. Huss е британска компания, която е продала марката на белгийска фирма, която има дъщерна фирма в Швеция. A  Leonardo някога са го правили в Германия, сега нищо не излиза. Ето и линк, за да не съм голословен: http://pochemukot.ru/pitanie-koshki/proizvoditeli-korma-dlya-koshek. Моят личен съвет е да си го храниш със същата храна, с която си го хранил, ако имаш възможност. Имай предвид, че адаптивния период от "за коте" към "адулт" е поне две седмици за храни от същия производител. От друга марка най-малкото може да се посере ама яко. Да не говорим, че в по-скъпите храни има и витамините, за които се съмняват някои, и добавките за "прочистване", познати на милите ни дами, но не и на нас - псилиум, алое вера, бирена мая (така тайнствената и лелеяна малцова паста) и т.н. И аре стига, бре хора - народът казва "яде колкото едно коте" Simple Smile

# 729
  • Бургас
Хммм...бирена мая има в Роял Канин гастроинтестинал.Този,който е без фибри и се препоръчва при диарии...

# 730
  • София
Като е качествена и концентрирана храната, котката не се нуждае от голямо количество, за да се нахрани. А и като към гранулите се добавя и по някоя консерва/пауч, съвсем. Не бих заменила N&D, често има промоции, отстъпки и т.н. Иначе за Happy Cat съм чувала добри отзиви.

# 731
  • Бургас
Happy cat яде един вид пауч.
Този,който е като пастетче,оранжев.
Той мирише малко като паучовете на Лидл...
Вероятно ако няма нон стоп гранули,ще вземе да свикне...
Ама да не се подриска пак ме е страх,пак ще трябва Роял Канин гастро и пак няма да иска новата храна.

# 732
Какво мислите за гранулите Genesis, Essential foods Jaguar или Natural Greatness? Последната съдържа 86% прясно месо на първо място в състава си. Единствено при Генезис пише, когато се въвеждат за първи път, да се дават накиснати. Защо е необходимо това?

Освен това примерно много е хвалена Carnilove, а при нея винаги на първо място има някакъв вид дехидратирано месо или "брашно от............ месо". Предполагам има разлика дали месото е обозначено като пресно, дехидратирано или брашно от месо. Може ли, който е наясно, да внесе малко яснота?

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 12:46 от Argent

# 733
Какво мислите за гранулите Genesis, Essential foods Jaguar или Natural Greatness? Последната съдържа 86% прясно месо на първо място в състава си. Единствено при Генезис пише, когато се въвеждат за първи път, да се дават накиснати. Защо е необходимо това?

Освен това примерно много е хвалена Carnilove, а при нея винаги на първо място има някакъв вид дехидратирано месо или "брашно от............ месо". Предполагам има разлика дали месото е обозначено като пресно, дехидратирано или брашно от месо. Може ли, който е наясно, да внесе малко яснота?

Градацията е следната: „пилешко“ е по-добре от „птиче“; „пилешко месо“ е по-добре от „пилешко“; „дехидратирано пилешко месо“ е по-добре от „пилешко месо“ що се касае за правилното разбиране на състава на храната. Другата важна градация е: „прясно месо, дехидратирано месо/сушено месо, и накрая – месно брашно. Когато призводителя казва, че използва месно брашно (а в крайна сметка всички съставки на сухата храна накрая се мелят заедно), той казва всъшност че го купува от някой друг производител и не носи в пълна степен отговорност за състава му (примерно, какви са използваните в брашното консерванти), както и от какво точно „месо“ е направено.  Разбира се, това не значи, че храните с „брашно“ са лоши или вредни, нито пък, че по-евтините храни не стават. Говорим за разбирането на състава. Защото „премиум“, супер-премиум“ или „холистик“ всъшност до голяма степен са красиви думи – няма класификация кои храни към кой конкретен клас се отнасят и каква е разликата между тях. Както няма и единна дефиниция какво е „пълноценна храна за котки“.В някои страни това означава, че ако котката се храни 4 месеца само с дадения вид храна и вода и е все още жива в края на периода – храната е пълноценна Simple Smile
P.S. На снимката е моето говедо на година Wink

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 16:20 от Druzheto

# 734
Я да не обиждаш момчето, моля! Хубавец, та дрънка (че и фотогеничен много)! Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт