Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 407
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Благодаря, момичета! Но опцията за промяна на пода не съществува. С голям зор извоюва да се боядисват стените и да се сменят плота и гърба.

# 376
  • Варна
Icho_68 - добре стана ,че твоя коментар е последен.
Ето от мен едно предложение. Доста нескопосано ги наместих, но съвсем любителски ползвам някои неща. И нямам как да завъртя текстурите в переспектива.

В идеята ми е важно да пуснете гърба зад абсорбатора до горе.
Така ще сте в тон с новите тенденции. Също ако може да няма видими лайсни при снадките и всичко да върви като едно цяло или да са същия цвят като плота. Плота е подбран също в днешните тенденции за дървесен десен. Може да видите с по-светъл, ако ви се струва тъмно. Този се води Атакамско черешово дърво.

За стените - бяло с имитация на релеф сложих. Като нюанса не е искрящото бяло, а по-скоро нещо от сорта слонова кост (ivory). Имитацията на релеф ще скрие ако има неравности по стената.

Иксаше ми се нещо жълто-по пастелно, но като пробвах не седеше добре.

И един вариант с различна стена зад ТВ. Десена е от плот за кухня, но само като десен се ползва.
Може да помислиет за друго нещо подобно на тази стена. Да е по-различна. Само от хоризонталната лайсна нагоре.

Скрит текст:

Ако имате нещо като идея и искате да пробвате как ще седи - пратете го да наместя : )

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 11:55 от BVAR

# 377
  • SF
Прекалено много стават различните дървени текстури, особено като се има предвид, че те всичките са принтове и нито едно от тях не е истинско дърво.
Трябва да се избере една-единствена "шарка" на дърво, а в останалите елементи - стени, плотове, вратички, да бъдат в цвят от въпросната дървесна шарка.  Състарената стена зад телевизора е много красива, но не се връзва с кухнята, която не е старинна и "захабена".

# 378
Пода може да се боядиса, между другото, ако ви се занимава. Има боя за плочки, а в нета е пълно с клипчета и предложения.

Относно цветовете, лично аз бих направила ремонта така, че да елиминирам шаренията, т.е. предимно с бяло и евентуално същото кафяво като вратичките за плот.

# 379
  • Пловдив
А тази боя за плочки става ли за натоварен под? Ние сме почти само в трапезарията и кухнята.

# 380
Става да, но това според производителя, аз не съм пробвала лично. Става и за баня, т.е. издържа и на мокро. От клиповете, които съм изгледала, отгоре може да се запечата с лак. За сега са ми само на теория познанията, не съм пробвала. Имам намерение да боядисам коридора с боя и да декорирам плочките, но преди това предстои генерален ремонт и ще мога да дам отзиви след 3-4 месеца най-рано.

# 381
Здравейте, прочетох няколко теми назад и ми бяхте доста полезни, за което благодаря! Нашият ремонт доста се отложи заради извънредното положение. Всичко бяхме решили и измислили, но сега с многото свободно време само се чудя какво да променя, дали по друг начин няма да е по-добре и т.н. Ще кача два примерни интериора за хол (в стаята има също така и кухня, и трапезария, но понеже кухнята ни е вече готова и в момента стои стоварена в средата на въпросният хол, та не подлежи на промени Grinning ). Moля, за мнения кой вариант е по-добър и защо. Също при варианта, който е сиво + розово, какъв друг цвят още може да се вкара и къде? Качвам също и избраният цвят за стените и паркета. Кухнята е светло сива + бели плочки+дрървесен плот. Приемам съвети и препоръки Simple Smile

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 18:19 от freqanch

# 382
Много интересно разпределение на мебелите в хола, малкото бюро зад  дивана е супер като идея. Наистина ми харесва.
Може би малко ще бъде тъмно на бюрото, защото седящият ще е с гръб към прозореца, но сигурно не е толкова важно.
За цветовете на стените не мога да се изкажа, не е по моята част това. Laughing

# 383
Благодаря за мнението. Това е най-светлата част от стаята, нарочно бюрото е обърнато към дивана, а не към прозореца, за да не пече в очите. В момента г/д там се пада масата и е удобно откъм осветление, но не и за работа с компютър.

# 384
  • Варна.
И на мен ми харесва хола. Дори предлагам по-висока ажурна стена зад дивана, на която да бъде разположен компютъра. Нещо такова ми идва на ум.

В него вместено работното място.
В оригиналния проект, рафтовете в дясно - само етажерки.

# 385
Но пък така ще пече директно в екрана на компютъра. Бих сложила бюрото на мястото на бялата секция, така светлината ще е от дясното рамо, а под прозорците само долната плътна част на бялата секция.

# 386
  • SF
Зад дивана, бих сложила шкаф. Не е задължително да бъде точно толкова дълъг, колкото и дивана. В ъгъла може да има цвете, декорация, лампион.
Бюрото бих сложила на стената, на която сега има шкаф. Може да е по-малко и по-кокетно. Лампионът би могъл да се върти към работния плот или към дивана. Харесвам лампиони тип лък с огромни метални или стъклени абажури.

# 387
Благодаря за мненията! Стаята е доста тъмна, защото е голяма и продълговата, а прозорците са на късата страна. Освен това сме на втори етаж, с едно голямо дърво, точно пред нашата тераса, така че няма да ми пречи светлината, а високата преграда, като тази, която Diki е предложила много ми допада, но отново заради светлината не е подходяща, че в дъното на стаята си е пещера по принцип. Kaкво ще кажете за стандартен диван спрямо ъглов, както и коя цветова комбинация е по-добра?

# 388
  • SF
Е, така като ми гледаш аватара - аз съм за ровозо и сиво. Много е модерно сега. Нежно розово, съчетано със златно розово. Сивото може да бъде повече от 2 нюанса - наситено графитено, светло. Ако искаш трети цвят - бяло. Ако искаш четвърти - черно.

Разгледай картинки с шкафове зад дивана. На шкафа могат да се подредят красиви неща, също и практични. Ако искате голям бенджамин в ъгъла, а върху шкафа от двете страни два еднакви лампиона, снимки в подходящи рамки, картини.

# 389
  • София
Здравейте, разпределението е добре и да, с розовото е по-подходящо,  щом не е много светло.
Аз бих вкарала цвят в стената с прозореца /отново пепел от роза/, за да усили ефекта на "контра жур",  а стената с вратата /срещуположната/, бих направила с бяло. Така ще се осветли и разчупи пространството.

Общи условия

Активация на акаунт