Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 56 355
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
Проверете за някакъв тип винилово покритие за плочките. Чистенето на мокета върху стълбите ще  е кошмар.

# 451
  • БГ
Шоколадовия мус ще е само на стената с прозорчето - другите две стени ще са капучино.

# 452
Капучиното е достатъчно наситен цвят... сложи го на снимките и ще видиш колко тъмно става...

# 453
Малко е неточно и недобро, но информативно би било така:
Скрит текст:

# 454
Дали няма да стане опасно такова тясно стълбище да е тъмно? Оставете си го така.

# 455
  • SF
Ако ще слагате мокет, нещо в бяло би било добре. Не снежно бяло, но някаква ванилия. Така и така ще имате капучино, мус, добавете и някаква светла ванилия.

Това с шаблоните и боядисването на плочките ми се струва много трудно, а и скъпо. Боите за плочки, по които ще се стъпва не са много евтини. Да не стане съвсем малко по сложно и евтино от това да се сменят плочките с нови в десен, който ни харесва?

# 456
  • Варна
One_Love,
На мен ми се струва ,че тези цветови нюанси на боята хич няма да си отиват с плочките.
Защо не ви харесват плочките и белите стени? На мен ми прилична на хасиенда така : ) и има чар.

За килим хич не ми се струва ,че ще е добре и може би наистина трябва да е светъл.
Може би нещо с някой такъв десен :
Скрит текст:

Това последното мисля , че би било доста добра комбинация с плочките , ако се виждат леко и стълбите.

Друг вариант да боядисате с шаблон само някои плочки - може цял ред, но 2 или 3. Или тук там без да спазвате ред.
Скрит текст:
Първото горе вляво например като орнамент

# 457
  • SF
От къде се взимат тези шаблони? С какви четки става боядисването? Колко време може да изкара боя върху плочки?

# 458
  • Варна
Някъде из групите тук имаше за шаблоните. Може и сам да си изрежеш или да поръчаш във фирми за рекламни материали.
Четката - малко мече (валяче), става и друга за блажна боя.
Тъй като тези плочки са релефни - ще издържи доста боята. С едни такива имам много горчив опит с накапала боя - не можах да я махна с нищо - стъргане, разтворители, какво ли не - така се наби в структурата , че нямаше махане.

Ако не беше на пода можеше да се запечата с лак. Но даже и да се поизтърка ще има по-старинен вид. На някои места ги шкурят след боята , че да изглеждат по-естествено : )))

https://bg-mam.ma/p/1132006/39684560

https://bg-mam.ma/p/1132006/39685625

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 00:29 от BVAR

# 459
  • При елфите ...
От къде се взимат тези шаблони? С какви четки става боядисването? Колко време може да изкара боя върху плочки?
Шаблони и боя (клипчета и снимки имаше мисля във фейсбук страницата им)...

https://www.vintageroombg.com/bg-catalog-details-8.html

https://www.vintageroombg.com/bg-catalog-details-4.html

# 460
Аз съм си харесала шаблони от Етси, там има голям избор, още нищо не съм поръчала обаче. Не мисля, че ще е скъпо, по-скоро е трудоемко. Стълбище не бих се наела да боядисвам с тези шаблони, страшна хамалогия ми се струва, пък и терена е труден. Понеже съм параноична на тема стълби, ми се струва, че с мокет ще е по-безопасно - няма да се хлъзка толкова.

# 461
Според мен с мокет е още по опасно отколкото без. Аз лично не бих си го причинила. Отделно, че трудно ще се чисти. С шаблон ще е ефектно, но трудоемко.

# 462
  • Варна
Трудоемко е с шаблона, но ние говорим за примерно 10-20% от цялата площ.

Може да се помисли тогава за някакъв  вид декинг - с дърво да се измисли нещо. Тогава може да се смени тотално цвета. Само да се намери кой да си поиграе : )

На мен така направени стъпала много ми харесват.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 17:06 от BVAR

# 463
Здравейте на всички. Съжалявам, че нахълтвам в темата с въпрос, но имам нужда от вашата помощ. Ще правим ремот на вила и ми трябват идеи за това какво може да се сложи на стената зад дървена печка, така че стената да не се цапа от печката. Помещение, в което се намира печката се използва като хол. Стаята е правоъгълна, а печката се намира почти зад врата в единият край на помещението - на дългата страна. Трябва ми нещо бюджетно, но в същото време красиво. Благодаря предварително за мненията и идеите Simple Smile

# 464
Дървена печка предполагам, че е печка на дърва/въглища, онези тип кюмбета вероятно.
Гранитогрес може да се налепи по стената - на каквато площ ви харесва. Има бюджетни гранитогреси, разцветки, десени и дизайни всякакви. Ако стената е с добра основа като мазилка - сигурно няма да има проблем да се сложи гранитогрес.

Общи условия

Активация на акаунт