Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 497
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
В такъв случай-да разбирам че зависи от марката на надуваемият матрак-дали е добър или -не ,така ли?
Защото и ние към такова нещо се бяхме насочили,но в темата момичетата казаха че не стават тези които те са ползвали.
Kristaline,вашият от Декатлон какъв беше?(споделила си че сте били доволни).

Нашият беше на Интекс. Висок и голям като спално легло, ама тия бабунки ме съсипаха.... Не е за слаби хора. Накрая се скъса от допир с нещо и на боклука.

Кайсийке, слагай им едни сгъваеми дунапрени на земята. Кво ги мислиш толкова. Те да се радват, че имат къде да останат безплатно в чужбина. Grinning

# 91
  • Варна
Знаете ли този диван от първа страница каква марка е

Soderhamn на ИКЕА.
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/modular-sofas/modul … lezhanka/79284374

# 92

чудя се обаче дали всички стени да са един цвят или да вкарам малко творчество и да изрисувам с някоя геом.фиг.някоя стена.  Много смел цвят за мен и му се чудя още.
Мебелите са бял мат от Икеа и разположението ще е същото, само гардеробът ше е с около 50см по-широк.
Приемам идеи и за други цветове/ комбинации без зелено и ливаво( освен като аксесоар)- хич, ама хич ме няюа в
 Стаята е югоизточна около 13 кв.м.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 23:02 от иванита

# 93
Аз бих дала идея за малко по- дълъг корниз така че ако има и плътни завеси когато не са дръпнати да не закриват малкото прозорче. Но си мисля, че може да е по- добре с щори. За цветовете- стаята ще стане прекалено тъмна, ако се ползва боята от втората снимка.

# 94
  • Canada
Супер е боята, с бяло стои много добре.

# 95
Скрит текст:

чудя се обаче дали всички стени да са един цвят или да вкарам малко творчество и да изрисувам с някоя геом.фиг.някоя стена.  Много смел цвят за мен и му се чудя още.
Мебелите са бял мат от Икеа и разположението ще е същото, само гардеробът ше е с около 50см по-широк.
Приемам идеи и за други цветове/ комбинации без зелено и ливаво( освен като аксесоар)- хич, ама хич ме няюа в
 Стаята е югоизточна около 13 кв.м.

Олееее, с тоя ламинат... цветът, който си избрала е идеален просто! Страхотен! Искам и аз такива стени с такъв ламинат. Grinning Комбинацията ти е страхотна. Въобще не мисли за други цветове. Давай смело и да споделиш после боята от къде я поръча и снимки с краен вид. Венгето махни само от стаята. Нямаш много празно място за геометрия по стените, но пък имаш място за картини.

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 15:08 от AnMary

# 96
Ако вратата беше бяла и аз може би щях да одобря цвета. Сега не бих била толкова категорична.

# 97
Иванита, цвета от първата снимка е много готин и чудесно си пасва с белите мебели и цвета на ламината. Вратата лично за мен е малко тъмна и бих боядисала стената там в бяло.

# 98
Това са моите цветове за бъдещия ремонт на спалнята. Heart Докато изминалото лято течеше този в хола, аз мислех напред. Няма кой да ми се върже на акъла да е тази година, обаче съм обмислила нещата в детайли.
Стигнах до извода, че в спалнята няма да правя три еднакви стени и четвърта разчупена. И четирите ще са средно синьо (не пълен тон, а по-светло), не ярък, а леко приглушен цвят. Причината - от едната страна ще има голям светъл гардероб, а срещу него имам голям пистолет прозорец и там ще има перде и завеса (и сега ги има), т.е. ще имам и други цветове освен синьото и разчупването може да дойде точно от текстила. Стаята не е огромна, че да има кътове и да позволява игра с боите. Като сложа и декорация по стените, ще стане много шахматна визия, а това не е моето нещо.

# 99
Какво е пистолет прозорец?

# 100
Прозорец и до него врата към тераса. Знам, че по някои краища е с друго наименование, ама сега ми убягна Grinning

# 101
Момичета,
благодаря за коментарите. Стаята е с югозападно положение, има външни щори, та вътрешни такива няма да слагам- виж за пердета трябва да убедя мъжа ми, който не иска никакви Rolling Eyes
Вратата и мен ме дразни малко, но преди 2 години правихме ремонт и сложихме навсякъде такива, та няма сменяме. Но тя почти никога не е затворена.
За цвят на спалнята гледах много в интернет - едно си харесах, после друго, после трето, та май и аз не знам какво точно искам. Но не знам защо съм си навила, че искам да е синя.
Не разбирам хич от цветови комбинации и интериор/то затова се и допитвам де/ Смятате ли, че ще е много зле с тази врата? В дясно от нея на стената ще сложим ТВ, та този ще изчезне от скрина. на мястото на гардероба ще сложим нов- бял Икейски(плъзгащи врати, едната от които огледало/. Паркетът може и да го сменим, но пак ще е подобен цвят, защото в другите стаи е сменен.
Приемам и други идеи за цветове/ палитри, които да подхождат с тази врата.
П.П. онова малкото кафяво вляво от вратата е каса, та и тя не се сменя, ама айде -нея може да е облепа с някое фолио- За ужас на мъжа ми:satisfied:

# 102
Здравейте, страхотна тема! Надявам се да ми помогнете с идеи. Тоалетната в апартамента, в който живея не е много хубава. Бих казала, че направо си е ужасна. Пода е мозайка от най-старите, а стените са в малки много светло сини плочки. За съжаление в момента нямам нито достатъчно средства за основен ремонт, нито времето. Искам да сменя цвета на плочките, бях чула за фолио за плочки но те са фигурални и прозрачни. Поне в магазина, в който гледах бяха такива, имате ли предложения? За мозайката хайде мога да сложа килим...но плочките

Ако темата не е подходяща може ли да ме насочите към друга..

# 103
  • София/Варна
nassinka има много симпатични тапети за баня. Аз бих минала с бетон контакт и бих си залепила тапет

# 104
И аз съм ползвала преди много години тапети за баня, но бях ги налепила върху блажна боя. Издържаха доста време.

2-3 страници назад в темата има линкове към ПВЦ панели за баня - има и доста евтини варианти. Монтирали се сравнително лесно, поне така разбрах. За мен са ОК като компромисно решение при невъзможност за основен ремонт с подмяна на плочките с нови.

Сега пак препрочетох питането и видях, че това е тоалетна, а не баня. Значи тапети за баня би било много по-лесен и евтин вариант, при положение, че няма да се мокри много.

За пода, тъй като е сравнително малко помещението, също има някакви винилови плочки за под, които са тънки и пак се лепят. Така ще си оправиш визията, без основен ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт