Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 401
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Звънче, покажи и когато стегне фугата, моля.
Аз да съм сигурна какво съм запомнила - фугата между 2 вида настилки (ламинат и гранитогрес в най-честия случай) е поради 2 причини - 1) майсторът не може да изреже прецизно плочките/гранитогреса, И 2) заради линейното разширение на ламината. Някой има ли представа какво е линейното разширение на ламината и само по дължина ли е или и напречно (въпреки че се съмнявам за напречното, ама знам ли)?

# 511
Звънче, покажи и когато стегне фугата, моля.
Аз да съм сигурна какво съм запомнила - фугата между 2 вида настилки (ламинат и гранитогрес в най-честия случай) е поради 2 причини - 1) майсторът не може да изреже прецизно плочките/гранитогреса, И 2) заради линейното разширение на ламината. Някой има ли представа какво е линейното разширение на ламината и само по дължина ли е или и напречно (въпреки че се съмнявам за напречното, ама знам ли)?

Има и трета - майсторът е некадърен и не може да докара еднакви нива. Тогава без лайстна просто не може, а лайстната си иска фуга в общия случай.
Ламинатът е напълно хомогенен материал (няма нишки като дървото) и затова би трябвало да се разширява във всички посоки еднакво. То затова се оставя 1 см луфт покрай всички стени, не само по надлъжните.

# 512
Ламината лежи върху подложка и има пружиниране. Лайсната покрива среза (или края, който е с профил) и "обира" движението. Плочките се "движат" с топлинното разширение/свиване на стоманобетоннатаплоча...

# 513
tanch, това дълбоко мъхово - зелено си струва да се повтори в известна степен:

Ако ти се струва твърде фриволно, може и някакви неутрални завеси като плътните са в тон близък до този на стените:

# 514
  • софия
При нас настилките са в различни помещения и се получи различна ширина фуги към отделните стаи (предполагам е от "правите" стени, но не сме изпадали в такива детайли при ремонта и различния тип настилки), без разлика в нивата, което се вижда на снимките. Към килера, който е малък и е с различен гранитогрес от коридора, преходът е перфектен. Там фугата е точно толкова, колкото е тази в коридора. Коркът, по описание, е еластичен и би трябвало да обира разширението/събирането на паркета.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 21:57 от zvаnchе

# 515
Коркът е супер, стига да има абсолютно еднакви нива и равни ръбове. И аз бях планирала корк, ама паркетаджията се оказа тип "майстор Манаси" и се издъни жестоко. И най-гадното беше, че колкото и да му крещяхме, не можем да изкъртим залепения паркет и да го изритаме с него. Та се наложи план  Б - лайстна. Но не е толкова зле, цветът е 1:1 с този на паркета.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 21:42 от Черна станция

# 516
  • софия
Като изсъхне хубаво е предвидил да го мине с фина шкурка, за да заглади.
Каквото и да е, този вариант е моят. Ако фугата беше много по-тясна и преди 5 г. бях намерила много тънка златна или медна лайстна (не повече от 0.5 см), не бих я сменяла.

# 517
tanch, това дълбоко мъхово - зелено си струва да се повтори в известна степен:

Ако ти се струва твърде фриволно, може и някакви неутрални завеси като плътните са в тон близък до този на стените:

И аз в началото мислех за зелени, но диванът е ъглов и е под прозореца, страхувам се да не стане твърде зелено и да " размие"  това, че диванът ще е акцент. Второ се опасявам, че такова зелено точно няма да открия. Първо мислех шоколадово кафяво плътно с тънко зелено. После тук стана дума, че зеленото перде няма да пропуска достатъчно светлина. Сега се замислям за някакви плътни в графит като секцията и евентуално тънко в цвят капучино, или слонова кост. Иначе стените ще са нещо като сивеещо бежово, но все пак бежово.

И още една чуденка. Ако имате 4 метра стена, но с прозорец 2 метра в средата, как ще сложите пердето - само на прозореца и от двете страни гола стена, или на цялата стена? Става дума за спалня, ако е важно.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 23:14 от tanch

# 518
Не харесвам цветни тънки пердета... Плътното по-добре да е шарено... рае със зелено, или на листа, или на стилизирани форми (тип "мастар")... на основа бяло, шампанско, крем... и бяло/леко с нюанс тънко перде.
https://aiko-bg.com/i_pictures/70159010039_big.jpg

# 519
Не харесвам цветни тънки пердета... Плътното по-добре да е шарено... рае със зелено, или на листа, или на стилизирани форми (тип "мастар")... на основа бяло, шампанско, крем... и бяло/леко с нюанс тънко перде.
https://aiko-bg.com/i_pictures/70159010039_big.jpg
Искам едноцветни пердета, без нищо по тях.

# 520
  • софия
И още една чуденка. Ако имате 4 метра стена, но с прозорец 2 метра в средата, как ще сложите пердето - само на прозореца и от двете страни гола стена, или на цялата стена? Става дума за спалня, ако е важно.
Зависи дали предвиждаш да има нещо на тези 1 м. - картини, снимки, шкаф. Ако няма нищо, аз бих сложила от стена до стена, дълго перде, което леко се провлачва.

# 521
Танч, относно пердетата в хола- графит. Тъкмо идвах да го презентирам, но ти вече си се сетила за него. Тънкото перде за мен е добре да е в цвета на стената.
Относно втория въпрос- ако ще има нещо от двете стани на прозореца- добре е пердето да се ограничи само около него. За пердета от край до край на стена предпочитам да са такива, които да не прозират много, защото натурията ми става в повечко- завеса, тънко перде, цвят на стената, радиатор....

# 522
Благодаря, момичета!
Няма радиатори никъде. Не съм предвидила нищо за стената около прозореца, защото над леглото ще има доста масивна картина и не искам други декорации точно в спалнята да не я претрупам.

# 523
  • софия
Танч, не писах за пердетата, защото нямах идея, но като видях 2те последни снимки на Пепси, бих подкрепила цветът и на двете да е нюанс на латекса, да го продължиш в тях. Не бих сложила тъмно перде, ще отклонява погледа от цвета на дивана, който много ми харесва. В стаята имаш зелен диван, който искаш да изпъква, тъмен модул. Бих включила графита в килим, но не преобладаващ.

# 524
Здравейте!
И аз съм в процес на избор на пердета.
В спалнята стените са  в  много светло сиво с леко перлени акценти( тапет е), а мебелите са в тъмно кафяво.  Тук искам да сложа тънко и плътно перде. Ето това е спалнята:

В хола диванът е сиво-син, стените са много бледо сиво- сини,  а мебелите са ето тези:

Тук, в дневната искам да сложа само едно перде.
Моля за препоръки за избор на тънко и плътно перде за спалнята и само тънко за дневната.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт