Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 390
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
  • SF
Аз трябва да рагледам примери с варианта на въпроса, който задавате - перде само през средата на стената. За момента предпочитам в двата края на стената, а прозорецът да остава непокрит, ако искам слънце, светлина, гледка.
Ако трябва да скрия нещо грозно отвън, ще сложа някаква подходяща щора на прозореца, а пердетата, защото съм традиционалист.

# 526
Тези снимки ми се виждат толкова завършени, че не пипам нищо. Simple Smile Най- добре сложете вашите снимки. А само за пердета ли питате? Обмисляли ли сте щори? Покажете прозорците какви са?

# 527
  • при моите любими
За диван мога да препоръчам Белкаро. Страниците и корписът са от кожа и не е мръднала вече 13 години. Всичко друго е с цип и пера в пералнята. https://m.facebook.com/pages/category/Furniture/Belcaro-Bulgaria-408096403287957/

# 528
Тези снимки ми се виждат толкова завършени, че не пипам нищо. Simple Smile Най- добре сложете вашите снимки. А само за пердета ли питате? Обмисляли ли сте щори? Покажете прозорците какви са?
Ако е насочено към мен, нямам какво да покажа все оше. В момента всичко е на етап гипсокартон, мебелите са по кашоните все още. За щори не искам да чувам, държа на пердета, искам да е красиво, офис усещането не ми допада.

# 529
Прозорецът в хола за съжаление не мога да снимам, тъй като все още не сме довършили обзавеждането в целия апартамент и в момента пред него има кашони с мебели и той е почти закрит от тях.
Но е почти през цялата стена, два прозореца са и врата към балкона.
Ето снимки, които са с ужасно качество, но все пак се добива представа за цветовата гама.
П.П. Понеже стана въпрос за дивани със свалящи калъфи, ние сме с такъв диван на Белкаро. Свалят се калъфите на седящата част и на трите възглавници, които са в частта зад гърба.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 11:46 от Lirena

# 530
аз бих сложила този цвят за плътни пердета, много е важно каква е осветеността, откъде влиза светлината, но за сега - по тази снимка:

# 531
Няма добра осветеност, тъй като следва тераса, коята е затворена.
И точно затова не искам плътни пердета или щори, а сама едно, перде, което да не е тип воал, но да пропуска светлина.
Изборът на цвят ме затруднява, както и материята.

# 532
  • София
Идеи за бюджетно решение (понеже няма дълго да се ползва):
Горен шкаф за баня - с вратичка/и и огледало (краен вариант е само огледало с рафтчета) 60х40 /но може и до 50см  височина/. Попаднах на все трицифрени предложения.
Закрепва се върху ревизията (дървен капак), която зее доста (неравномерно) - как мога да я уплътня от хлебарки и течение от съседите - без ползване на полиуретанова пяна? Краен вариант е с тиксо, но все някога трябва да се отчетата водомерите.
Другия вариант е да вдигна до 100 и нещо и да си го демонтирам като дойде време...

2) държач за тоал. хартия - който да пази от пръски (кърпите са над мястото за хартия)

# 533
  • софия
Изсъхнал и изшкурен корков преход. Определено това е моето. Прави се много лесно.
Скрит текст:
От ляво е преди. Снимала съм най-широкия и най-тесния.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 18:13 от zvаnchе

# 534
Много е хубаво!
У нас също държах да няма разлика в нивата и лайстни. Харесва ми и е много удобно.

# 535
  • София
И в къщи преходът е с корк, не с течен, а нормален. Исках там където и двете настилки са естествен паркет да няма нищо, но майстора ме убеди, че трябвало, ако стане наводнение, корка отделял двете помещения...

# 536
  • Варна
Идеи за бюджетно решение (понеже няма дълго да се ползва):
Скрит текст:
Горен шкаф за баня - с вратичка/и и огледало (краен вариант е само огледало с рафтчета) 60х40 /но може и до 50см  височина/. Попаднах на все трицифрени предложения.
Закрепва се върху ревизията (дървен капак), която зее доста (неравномерно) - как мога да я уплътня от хлебарки и течение от съседите - без ползване на полиуретанова пяна? Краен вариант е с тиксо, но все някога трябва да се отчетата водомерите.
Другия вариант е да вдигна до 100 и нещо и да си го демонтирам като дойде време...

2) държач за тоал. хартия - който да пази от пръски (кърпите са над мястото за хартия)

Здравейте,
До колкото разбрах - огледалното-шкафче ще е пред този ревизионен отвор.
Пластмасовите не са трицифрена сума. Ето примерни:
Горни шкафове за баня
За ревизията - голямо парче дебел найлон хванато с изолирбанд би трябвало да свърши работа. Друг вариант - фибран. Като или слагате голямо парче колкото е отвора, но го напъхва в отвора; или режете отделни ивици и закрепяте по края - като рамка да стане, но пак закрепени от вътрешната страна ,за да не стърчи и да пречи. Може и фибран и найлон заедно да ползвате.

За тоалетната хартия  бих препоръчала от подвижните стойки. Изважда се цялата стойка от банята като се ползва. стойка за т. хартия
Като препоръчвам четката към стойката да не се ползва. Вземете си отделно четка.

# 537
  • софия
tasia, майсторска работа е при вас. Много е хубаво.

# 538
  • София
Мерси, Звънче! И при вас се е получило много хубаво! Всъщност към прехода между паркета и гранитогреса у нас има забележки, има леки процепи( като зумнеш снимката се вижда), които мислехме ние сами да запълним с нещо. Не знаех, че има и течен корк, може би това ни е варианта да го дооправим. 😊

# 539
Аз с риск да си навлека недобри коментари..искам да кажа че предвид разликите в цвета и консистенцията, предпочитам малка, тясна лайстна пред корка.
Радвам се че не бях стигнала до инфото за корк, когато слагахме настилката.

Общи условия

Активация на акаунт