Аз, априлче съм голямо, хапвам двойно вече, мамо.

• 9 795
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
Ха здравейте Hug

Аз само на вилата си седя и идвам в София само, за да прочета форума Joy

Имам едно малко въпросче - когато е вечер, на светната лампа забелязвали ли сте да им светят очите на бебетата? Значи на Яна очите й започват да блестят като на котка и ми е много чудно, само при нея ли е така? Тя нали ми е писанка Joy

Филипка, цункай Пресил и спокойно  bouquet

Дея, ама какво ще й правят на мъничка на оченцето, че чак тук ще идвате?

И аз ще захранвам след 6 месец, но още не съм чела нищо по въпроса Blush Като му дойде времето, тогава Laughing

Галя, на твое място бих се водила от бебето. Аз съм на тази практика - Нека яде и спи когато и колкото иска. А и някой беше казал, че гладно бебе не спи.

Вени, честита ти публична изява  bouquet

Зори, аз никога не съм давала вода на Яна през нощта. Ляга си към 9 и около 3-4 се буди да яде, после в 6 пак и в 8 пак и в 10 пак и така до вечерта Joy Joy Щом е гладен давай му да суче Peace

# 226
Бравос Вени, има ли я стацията някъде онлайн, 4е да ви видя?

Ох Сминс4ооооо, как ми се ходи иz Морската, бедна ти е фантаzията. Хайде догодина, живот и zдраве, zаедно Ще бутаме коли4ките и Ще седнем в някое крайбрежно капан4е zа Цаца и бира  Sunglasses
Евала на майка ти, 4е не държи на старите раzбирания, браво   bouquet

Зори, ние винаги папкаме ноЩес, поне 2 пъти. Леглото й е до моето и Щом мрънка, я вzимам в моето и вадя цица, тя веднага zахапва и аz си продължавам да спя  Mr. Green  Тя като се е наяла съЩо продължава да спи и аz като се будя по късно, я слагам обратно в нейното легло. Проблем нулев, не ми тежат ноЩните храненията особено.

Нуни, и ние денем сме на около 2 4аса а хем не е жега ве4е  Crazy  И мен като Цвети 4есто ме полzват като биберон. Като са ви раzранени zърната, стойте zа малко пред инфра4ервена лампа, работи беzоткаzно поне при мен  Peace

# 227
Аз пък да ви се похваля,до сега не ми са се разранявали newsm78.И...малко ме е страх като започнат да хапят бебоците.... Confused
Браво Вени Hug
Някой да ползва Калгел?

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 17:40 от ~Цвети~

# 228
Смехоранчо, ама наистина си мого секси, бравос Crazy Моите също не са се разранявали изобщо, а иначе имам Калгел-че и Дентинокс, заредена съм, но не съм ги ползвала още, а Алекс определено си чеше венците с показалеца Blush
А даниславкова къде се изгуби newsm78

# 229
Привет, мами! Значи от 3 дни не съм влизала, че бяхме на една кратка ваканцийка и си имам питанка. Нали все се каня да пускам малката в басейн да се учи да плува. Та отидохме ние на място с басейн, обаче много хлорирана ми се стори водата, пък и не особенно топла и не посмях. Питанката ми е най-вече за този хлор, има ли го в детските басейни по принцип и вреден ли е за малчовците? А водата ако е по-хладка ще вреди ли? В крайна сметка напълнихме ваната и я пробвахме там 2 пъти, ама тя незнае какво да прави. Седи си, кефи се обаче не ритка. Като я обърнахме по корем имаше наченки, но и влезе вода, задави се и явно от уплаха заплака. Та дотам бяхме с опитите. Мамите, които щяхте да водите на плуване знаете ли нещо по тези въпроси (пък и не само вие), предложения и съвети приемам всякакви. Другата седмица отиваме на морето, там ще мога ли да я вкарам или още рано. Взехме и какви ли не надувни изгъзици и май така ще си останат Cry

Танче, кога ще си ходите догодина? Аз се глася за май-юни ако не ни мине котка път, нали и аз съм варненче Laughing.  Може пък и да направим една голяма среща в морската.

# 230
Ама Сминшчо,моля ти се Mr. Green.Как нема сме сеХси.От как родих и почнах да кърмя, бюста ми започна да прилича  на нещо hahahaА казват ,че висвал newsm78Е,не съм сексбомба,ама  все пак......Та затуй написах тез слова.
Иначе Калгел му слагам на Хрис от седмица по 2-3 пъти дневно...Ами той не си маха юмрука от устата newsm78
Къде е Мама меца?

# 231
Оооо Миси, с удоволствие Ще се съединя на среЩата но се опасявам 4е ние Ще си ходим по късно  Sad понеже искаме преz април да си ходим и лятото Ще направим кръЩенето във Варна, в Св. Атанасий, и то трябва да е преz лятото (юли/август) zа да могат да дойдат хората от 4ужбина (някои имат деца в у4илиЩе, та zа това).  Но има оЩе доста време.Моята е по лесна, от Германия има сумати 4артъри до Варна преz лятото та мога и да отско4а иzвънредно zа 3, 4 дена. Дядото едва ли Ще ни върне  Mr. Green

За плуването, аz искам да я zапиШа и в басейна минималната температура била 32°С. За хлор не zнам, предполагам 4е не е 4ак толкова вредно понеже ме съмнява всяка седмица да сменят водата само zаради една група бебета  Wink

Цвети, мноооооого си секси, браво, страхотно пар4е си  Blush

Дентинокс купих и аz ама не съм го полzвала оЩе, купих и синджир с кехлибарни камъни ама пусто не мога да го намеря, къде ли го прибрах?  newsm78

# 232
Аз честно казано не разбирам как успокоява този ел,след като не може да се намаже добре...Аз като почна да го мазотя Хрис и той започва да се облизва...
Хехехе Татянче,така се чувствам като в сайт за запознанства hahaha
АЗ мисля ,че във вода за бебета не трябва да има хлор newsm78То аз  навремето като ходих по басейни и ми ставаха очите червени ,пък камоли бебе....Ти ако можеш да предотвратиш попадането на хлор в очи,уста и т.н. ок,ама незнам как ще стане Hug

# 233
  • Sofia
Здравейте момичета, при нас офанзивата свърши и вече сме почти спокойни, намерихме си квартира в Божурище, някой ако живее наблизичко да се обажда, че въобще този район не ми е познат, аз от Дружба не съм излизала, но тати каза, че там е страхотна тишина, а аз за това си мечтая отдавна.
Калгел ползвах и имаше малък ефект, за около 15-20 мин. се успокояваше, но след това продължаваше с мрънкането, сега си взех хомеопатичното Хамомила и от него съм много доволна, като го изпие и почти през целия ден е спокоен.
Да ви питам, бебоците ви пискат ли, Ивчо се научи да вика и явно се радва на гласа си, но постоянно вика и от време на време издава едни писъци, та чак се стряскам. Simple Smile
Иво вечер заспива към 9.30 и се събужда към 5.30-6.00ч. поне нощем е спокоен.
За захранването съм решила да бъде след навършен 4ти месец със зеленчуково пюре, но имам една питанка, как точно се дава, примерно започнем с картоф - значи първия ден давам картоф една лъжичка, на втория две и така докато докато стигнем цяло пюре, но все от картоф ли трябва да е т.е. нищо друго ли не трябва, кога се въвежда друг вид зеленчуково пюре? Абе дано ме разбрахте, че нещо не го измислих както трябва.
И да не забравя честито на всички 4месечничковчета, да са много много здравички и весели!

# 234
Пу вредих се и аз!
Моя мъж с тия игри неговите.........
даже не смогвам да попрочитам по малко та извинете че не се включвам по обсъжданите въпроси
Аз съм в процес на търсене на работа та много много не съм в час с бебешките работи - малкия го гледа бабчето и съм много доволна - нахранен, сменен, разходен - рахат сме.
Мисля си че ще се озъбва ама не знам кога
за гелчето - и на мен ми се струва съмнително щото нали веднага го облизва та колко помагат не знам
захранване съм казала - след 6 месец и никой не смее да ми се бърка ама съм толкоз алергична че не ми възразяват - нали било генетично предразположено.... няма да се подува като мене и на месеца поне веднъж да му дупча дупето я!
Цвети ако случайно не си доволна от мъжа си познавам доста дето с тва телце ще те лапнат на закуска Peace
цунки за всички от нас с Дени и ако не пиша скоро не се шашкайте - сигурно просто Али пак играе тъпи военни игри #2gunfire

# 235
Здравейте и от нас  Hug
Мишо още не се е отказал от нощното хранене- хапва си най-малко 2 пъти през нощта, а понякога и повече.
За захранването- ние още сме само на кърма и нищо не иска да приеме през биберон, нито вода, нито мляко. Мисля да захраня на 6 навършени месеца, само дано имам кърма  Praynig
Цитат
http://www.pakostnik.com/pics/9020581079.jpg май че това ще ни е новата количка - кажете мнение?!?
Ние имамаме същата количка. Много е удобна и най-вече я взехме, затова че заема по-малко място в багажника сравнение със комбинираната. И другото което ни хареса в нея, е че там където лежи бебето не е само плат (както при повечето летни колички), а има твърда основа. Друго е че има почти легнало положение- 30 градуса наклон,  общо 4 положения някъде до напълно седналото.

# 236
Да ви питам, бебоците ви пискат ли, Ивчо се научи да вика и явно се радва на гласа си, но постоянно вика и от време на време издава едни писъци, та чак се стряскам. Simple Smile

И ние така, сега се смеем и на глас, много сладко  Laughing

Цвети Ще попитам zа хлора, днес zвънях да се zапиШем но имаШе само тел. секретар, оставих съобЩение и 4акам да ми се обадят, дано да е утре.

# 237
МЕЦАНКЕ, я кажи, твоят слинг убива ли ти на рамото от шевовете? Аз май си избрах остър памучен плат, благодарение на което при зашиването на халките ми дере нещо.... Оставих последното плисе свободно, за да пада вършу рамото, ок, но все пак нещо ми е остро...май ще жули...
Твоето хасе е по-добър избор, спор няма.
При мен обръщането за пришиване на халките идва отвътре, за да е по-красиво, но що така плътността ми действа прежулващо? newsm78

# 238
Здрасти пак!
Честито на празнуващите!!!
zori2005 и ние сме така и едно шише вода да изцока не става номера преди как го залъгвах сега един мощен рев дръпва и трябва мляко  yahoo_49
Филипа и ние доста попръцкваме и докато не пръцне не спира да мрънка и през ноща но не е като преди...
Момичета по въпроса с количката-отидах да си я капарирам че сърце циганско не търпи newsm47
Малеее направо е ужас това дете така си смуче палеца за 2дни е станал нетърпим за 2секунди и пак пръста е в устата докато го махна smile3511 незнам как ще се оправяме взех му ракавички целите са олигавени, пробвах и с обикновен биберон но е същото като анатомичния трябва да му го придържам иначе го избутва и пак ръката тика smile3507

# 239
Цвети, тук съм - таман влизам... Ми не сколасвам нещо наоследък  Embarassed - много ни беше заета програмата тези дни, помагам и на майка в работата по малко, и свекървата беше неделя цял ден на гости - та така. А и някаква ужасна умора ме е налегнала...  TiredНо като чета, май доста бебоци се въртят по цяла нощ като моята - жив пумпал - та има и други недоспали мами.  Tired

Прегледах само последните две страници, че иначе докато изчета - ще заключат темата... Значи Вени също се изправя много на опалянка, даже вече не смея толкова често да я правим че да не и натежи на гръбнака. А ако я подпра с възглавница направо се изправя сама - и това вече не смея много. Също така се вдига от корем на длани понякога (а не само на лакти като обикновено) и вече освен от гръб на корем, се обръща и от корем на гръб - край със спокойствието, не мога вече да я оставям никъде сама освен на кошарата. Да взема да и постеля на пода - може би е време...

За захранването, аз смятам да почна след 6 месец, при наличие на поне три-четири от признаците за готовност на бебето (най-малкото - при удвоено тегло, изгубен рефлекс на избутване с  езика, посягане към храна), и то първо без да замествам хранене. Не помня кой беше писал че пюре без кърма/Ам не е пълноценно хранене - това е много вярно, в смисъл че трябва да не се заместват хранения. В кърмата и АМ има нещо много, много повече от единия калций. Който е решил да бърза, негова работа. Аз предпочитам да изчакам. Бързата работа...

Аз съм чела така: За реда на даване - до годинка се кърми/дава АМ първо, и после се додава другата храна, точно за да се избегне прекалено намаляване на млечното хранене. След годинка е първо твърдата храна и после млекцето (майчино или адаптирано, кравето колкото по-късно, толкова по-добре, но след годинка вече може и кисело по малко).

Иначе, с риск да разочаровам мамите които се надяват някой да им даде твърди правила кога с какво и колко да захранят - такива няма. Все едно е дали ще почнем с плод или зеленчук, или каша - въпрос само на вкус у бебето и изграждане на навик да яде слаки или не толкова храни. Правилата са само - да е хипоалергенно и да е пасирано според възрастта на детето, и да се въвежда по мъничко и едно по едно - нищо повече.

За слузта в акото - никак не е нормално да има слуз в акото на кърмаче! Това говори за непоносимост, или поне на трудно усвояване, на някаква храна на майката (при захранено бебе, аналогично). Инцидентно слуз може да има, но ако е в две-три изхождания подред, си помислете какво сте яли. Или пък може да е начало на диария, още по-зле. Слузта е едно като желе или сопол. Нормалното ако на незахранено кърмаче е жълто, меко до рядко, без или с минимум слуз и бели парченца. На АМ цветът и консистенцията варират, но слуз май пак не бива да има, не съм сигурна.

Да не забравя - поздравления на Цвети и Вени за снимките и на всички "лактивистки" за смелото и красиво представяне. Жалко, че в събота се наложи да си тръгна по-рано, догодина - повече...

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 22:24 от mama meca

Общи условия

Активация на акаунт