Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 166
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добър ден на всички!
Майка ми е на 61год.и през юни..или юли,,не съм сигурна ,трябва да се пенсионира.Стажа го има вече.
Но в тази критична обстановка реши да напусне работа,понеже работи с хора и се притеснява за здравето си.
Смяташе да си изчака в къщи ставащото време до пенсия.
Днес обаче свекърва ми ми каза,че при пенсиониране ще и изплатят 6 заплати,които според нея в този случай ще загуби.
Това така ли е и как е най-добре за нея да постъпи?Може ли, да бъде назначена някъде другаде фиктивно,докато стане време за пенсиониране?
Тези шест  брутни заплати се изплащат като обезщетение при пенсиониране,само ако е работила 10 години на едно и също място,без прекъсване.

# 76
  • София
Колежка е в болнични от 04.03.2020 до 02.04.2020 - този болничен е продължение, счупена ръка.
Само ни е казала по телефона, болничния в оригинал не е предоставен.
Тези дни няма да сме на работа, ще сме на работа от 06.04.2020г.
Разбрахме се тогава да донесе болничния.
В този случай нали срокът за представянето на болничния в НОИ е до 10.05.2020год.?

# 77
  • В полите на Пирин планина
Колежка е в болнични от 04.03.2020 до 02.04.2020 - този болничен е продължение, счупена ръка.
Само ни е казала по телефона, болничния в оригинал не е предоставен.
Тези дни няма да сме на работа, ще сме на работа от 06.04.2020г.
Разбрахме се тогава да донесе болничния.
В този случай нали срокът за представянето на болничния в НОИ е до 10.05.2020год.?

Да.

# 78
  • Русе
От сутринта не мога да вляза в сайта на НАП с електронен подрис. Някой друг има ли проблем с влизането в сайта с ел.подпис?

# 79
От сутринта не мога да вляза в сайта на НАП с електронен подрис. Някой друг има ли проблем с влизането в сайта с ел.подпис?

Току-що пробвах - влизам си.

# 80
  • Русе
Дайте идея, какъв може да ми е проблема. Една седмица бях отпуск и вероятно някой без да иска е бутнал нещо на компютъра ми, въобще не се сещам, какво може да е. Безпроблемно си влизах преди отпуската в сайта на НАП. Днес цял ден пробвам през всички възможни браузъри и като стигна до Вход в Подаване на данни компютърът започва да мисли и нищо не измисля. Помислих си, че сайта на НАП е блокирал. Седнах на компютъра на колежката, всичко стана без проблеми. Не е от настройките на браузъра, защото през всички браузъри е едно и също. Рестартирах компютъра няколко пъти, пак същото. Изключих антивирусната програма пак не мога да вляза. Къде може да е проблема, приемам идеи.

# 81
  • София-Младост

vesssrusss
Обаждаш се в НАП, даваш им достъп и те ти оправят настройките. Ние и да гадаем, ще е трудно.

# 82
Дайте идея, какъв може да ми е проблема. Една седмица бях отпуск и вероятно някой без да иска е бутнал нещо на компютъра ми, въобще не се сещам, какво може да е. Безпроблемно си влизах преди отпуската в сайта на НАП. Днес цял ден пробвам през всички възможни браузъри и като стигна до Вход в Подаване на данни компютърът започва да мисли и нищо не измисля. Помислих си, че сайта на НАП е блокирал. Седнах на компютъра на колежката, всичко стана без проблеми. Не е от настройките на браузъра, защото през всички браузъри е едно и също. Рестартирах компютъра няколко пъти, пак същото. Изключих антивирусната програма пак не мога да вляза. Къде може да е проблема, приемам идеи.

С Уиндоус 7 ли си?

# 83
  • Русе
С Уиндоус 10. Установих обаче, че компютърът ми не прави връзка с ел. подпис и от там идва проблема, но защо не прави връзка не знам. Явно за това мисли, мисли и накрая нищо не измисля.

# 84
С Уиндоус 10. Установих обаче, че компютърът ми не прави връзка с ел. подпис и от там идва проблема, но защо не прави връзка не знам. Явно за това мисли, мисли и накрая нищо не измисля.

Може да е механичен проблем - на порта за USB?

# 85
  • София-Младост
А инсталиран ли е този подпис на този РС. Провери и това, щом не прави връзка.

# 86
  • Пловдив
Вие работите ли?

# 87
  • Русе
Благодаря, момичета, не се занимавайте повече с моя проблем, той явно е за компютърен специалист, не е нещо счетоводно.

# 88
понеже нищо не разбирам
това означава че трябва да получа сумата от 490 лв. ли

# 89
Здравейте, да попитам какъв е реда за корекция на фактура с това супто на микроинвест. Четох наредбата, но не разбрах много. При промяна във фактурата от типа получил Иван,вместо Георги пак ли КИ. Има бутон за анулиране,но какво се случва после и разрешено ли е с това супто. Какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт