Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 307
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, като се опитам да пусна месечна справка декларация в сайта на НАП ми излиза, че не намира апликацията на JAVA error. На някой случвало ли се е? Имам инсталирана програмата и до сега съм пускала с нея

# 106
  • София-Младост
Рестартирай браузера и опитай отново.

# 107
  • София
Знаете ли как се подава год. Отчет на предприятие, несъставящи баланс сега. Опитвам се да го направя с подаване на год. Декларация чрез ПИК, ама ме върти в един затворен кръг и не мога да се оправя.

# 108
  • София-Младост
Знаете ли как се подава год. Отчет на предприятие, несъставящи баланс сега. Опитвам се да го направя с подаване на год. Декларация чрез ПИК, ама ме върти в един затворен кръг и не мога да се оправя.
https://www.nsi.bg/bg/content/17752/basic-page/%D0%B3%D0%BE%D0%B … D0%B0%D0%BD%D1%81

# 109
Здравейте момичета . Имам въпрос ако може някой по запознат да ме информира, бременна съм в 8г.с. сервитьорка съм ,обаче поради обстоятелствата съм си в къщи. Не съм уволнена имам обаче съмнения че шефовете ми няма да ми платят осигуровките този месец . Възможно ли е да не ми ги патят , ако не ми ги платят какво се случва след това ? Не съм ги информирала че съм бременна . На02.04 ми се обадиха че ще ме пуснат в неплатена отпуска . До сега ме осигуряваха на 4 часа , имам 2 години трудов стаж. Какво ще се случи с майчинството ми ако нямам осигуровки следващите няколко месеца ? Има ли как да си запазя майчинството?

# 110
  • тук-там
Скрит текст:
Здравейте момичета . Имам въпрос ако може някой по запознат да ме информира, бременна съм в 8г.с. сервитьорка съм ,обаче поради обстоятелствата съм си в къщи. Не съм уволнена имам обаче съмнения че шефовете ми няма да ми платят осигуровките този месец . Възможно ли е да не ми ги патят , ако не ми ги платят какво се случва след това ? Не съм ги информирала че съм бременна . На02.04 ми се обадиха че ще ме пуснат в неплатена отпуска . До сега ме осигуряваха на 4 часа , имам 2 години трудов стаж. Какво ще се случи с майчинството ми ако нямам осигуровки следващите няколко месеца ? Има ли как да си запазя майчинството?

След като не ти е прекратен договора - нищо не се променя за теб. Дори и да не се внесат осигуровките - те са дължими. Гледай, обаче неплатения отпуск да не е повече от 30 работни дни.

# 111
Здравейте, имам нужда от малко помощ, опитах се сама да намеря информация, но в електронните услуги на НАП не мога да открия нещо, което ми трябва за попълването на ГДД /физическо лице/, а може и да го няма.

Става въпрос за Служебна бележка, образец 3 по чл. 44 за платец на доходи - т.е. удържания и внесен от фирма данък за наем /извинявам се, ако терминологията ми е неправилна/. Доколкото разбрах, може да намеря информация за техните плащания в е-портала /имам ПИК/, но не знам къде и как да я търся. Отворих всички услуги, но явно не мога да се ориентирам, или пък няма такава информация, или трябва да се попълни нещо, или да се иска от НАП, или при попълването ще излезе автоматично?

Ще съм искрено благодарна за някакви насоки.

# 112
  • София-Младост
Здравейте, имам нужда от малко помощ, опитах се сама да намеря информация, но в електронните услуги на НАП не мога да открия нещо, което ми трябва за попълването на ГДД /физическо лице/, а може и да го няма.

Става въпрос за Служебна бележка, образец 3 по чл. 44 за платец на доходи - т.е. удържания и внесен от фирма данък за наем /извинявам се, ако терминологията ми е неправилна/. Доколкото разбрах, може да намеря информация за техните плащания в е-портала /имам ПИК/, но не знам къде и как да я търся. Отворих всички услуги, но явно не мога да се ориентирам, или пък няма такава информация, или трябва да се попълни нещо, или да се иска от НАП, или при попълването ще излезе автоматично?

Ще съм искрено благодарна за някакви насоки.
Влизаш все едно ще попълваш ГДД, ако фирмата е подала данни, би следвало да излезе информацията попълнена.

# 113
Благодаря, и аз нещо подобно разбрах, но не бях сигурна. Ако не стане обаче, предполагам че трябва да се свържа със счетоводството на фирмата? Миналата година тук ме посъветваха, че е по-добре да попълвам декларация с бар код, по-лесно било, така и направих. Предполагам, че и сега е същото - попълва се и след това трябваше да я "трансформирам" един вид във някакъв файл след което я изпращам?

# 114
  • София-Младост

jfjallen
Ако имаш ПИК, попълвай директно. Влез в ел.услуги с ПИК,
- Декларации, документи или данни, подавани от физически лица
- Декларации по ЗДДФЛ
- Декл. по чл.55...Попълване

И там в ляво има зелено поле и пише Зареди актуални данни, подан.дени към НАП.
Даже при първото влизане имаше и изскачаш прозорец с този надпис...малко по спомен говоря.

# 115
Офф, много се извинявам с моите въпроси, сега осъзнах, че за 1-ва година имам договор с фирма и не съм попълвала такава ГДД. За да си изчисля данъчна основа, облагаема сума и другите данни, кой размер на наема използвам - договор за 1000 лв., те ми превеждат 910 лв., т.е. трябва да използвам 12х910 като размер на прихода, или 12х1000?

# 116
  • София-Младост
Офф, много се извинявам с моите въпроси, сега осъзнах, че за 1-ва година имам договор с фирма и не съм попълвала такава ГДД. За да си изчисля данъчна основа, облагаема сума и другите данни, кой размер на наема използвам - договор за 1000 лв., те ми превеждат 910 лв., т.е. трябва да използвам 12х910 като размер на прихода, или 12х1000?
Пак казвам, влез първо в самата декларация, ако е подадена информация за този наем от фирмата, данните би следвало да се заредят и всичко да е попълнено и изчислено.
12*1000 ти е приход. Нали е годишна тази декларация все пак.

# 117
  • София
Попълва се брутната сума от 1000 лв на месец.Доколкото знам,при наемите се признават 10 % нормативни разходи.Това означава,че след приспадането на тези разходи авансовият дан ък от 10 % са Ви го начислили върху  данъчна основа от 900 лв и след удържането му,Ви изплащат чиста сума от 910 лв.В данъчната декларация трябва да е даресена брутната сума за 12 месеца,10%  нормативно признати разходи и удържан авансов данък.

# 118
Да, това го разбрах за сумата. Отворих Декларацията, но като натисна бутона от сумите за НАП ми излиза само внесения от мен авансов данък /имам и друг апартамент/, но за внесено от фирмата за втория нищо не излиза. Опитах се да обясня на руснаците какво ми трябва, той утре ще ходи до счетоводителката, имали платежни нареждания. Казах, че ми трябва Служебна бележка по чл. еди кой си, даже я сканирах и я изпратих. Нали, ако автоматично не ми излиза тяхната сума, а ми дадат тази бележка ще мога да я сканирам и приложа към Декларацията? Мисля, че миналата година се процедираше така?

# 119
  • София-Младост
. Нали, ако автоматично не ми излиза тяхната сума, а ми дадат тази бележка ще мога да я сканирам и приложа към Декларацията? Мисля, че миналата година се процедираше така?
Да, може.

Общи условия

Активация на акаунт