Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 552
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
За да не пускам тема ще питам тук
Досега не сме използвали инхалатор, но след прекарана пневмония се наложи да купим. Въпроса ми е как го дезинфекцирате? В упътването пише само с гореща вода, но на мен ми се струва недостатъчно. Мия чашката от време на време с бебешки сапун, но се чудя има ли начин за по-сигурна дезинфекция. Таблетките за студена стерилизация на бебешки шишета и биберони например, дали не са подходящи?

# 166
  • София
Никога не съм дезинфекцирала, а сме го ползвали страшно много пъти. Само мия маската, с вода. Слава Богу отдавна не съм го вадила. Пожелавам ви по - малко да го ползвате.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 07:52 от Buena esperanza

# 167
  • София
Ние минаваме всички части със спирт, щом се наложи да го извадим отново от кутията.

# 168
Накрайници с вода и сапун. Другото напръскайте със спирт.

# 169
  • shumen
Аз също мия само маската.

# 170
Благодаря за отговорите!

# 171
  • София
Има едни таблетки на Милтон,много са подходящи за целта,а аз маската на няколко пъти и в миялната съм я пускала,но не е редно,после го прочетох.
https://remedium.bg/milton-sterilizirashti-tabletki-x28-broya-152752/p

# 172
Момичета, има ли някакъв вирус с повръщане? Синът ми (на 5г.) днес започна да повръща. Дадоха му свещички, но продължава. Повръща малко, пие няколко глътки вода след това, имам прахчета срещу обезводняване, ако се наложи, обаче ми е притеснено. За пръв път се случва. Как протича този вирус, бързо ли минава?
Дъщеря ми е на 1г. и е на антибиотик в момента, защото кашляше и имаше температура. Страх ме е да не зарази и нея.

# 173
  • shumen
Има,такъв вирус.Моето също беше с него и болки в корема.Мина му за два дни.Давах капки Вомистухил и Бусколизин.

# 174
Моето беше няколко дни с болки в корема,,после 37,5 ,отоци на очите,подути пакети лимфни възли,два дни 38,1 , един ден 39,8,сега налеп  на сливицата.Така е близо 2 седмици и трети ден на антибиотик.
Бързо оздравяване!

# 175
  • София
Скрит текст:
Моето беше няколко дни с болки в корема,,после 37,5 ,отоци на очите,подути пакети лимфни възли,два дни 38,1 , един ден 39,8,сега налеп  на сливицата.Така е близо 2 седмици и трети ден на антибиотик.
Бързо оздравяване!

[/spoiler]

Каква диагноза постави педиатъра? Цели 2 седмици с подути лимфни възли и отток на очите е сериозна инфекция!

# 176
Правихме  ли тест за ковид? Понякога дава такива симптоми MIS-C.
Дано е зад гърба ви всичко.

# 177
Didka, бързо оздравяване.
На синът ми снощи му сложиха система, защото не спираше да повръща, беше вял и отпуснат. Тази сутрин имаше еднократно разстройство. Жизнен е, не повръща, обаче вдигна 37.7. Сега мъжът ми го заведе в клиниката и ще видим какво ще кажат. От януари месец не е спрял да боледува. Дъщеря ми е на 1г., а вече е пила 5 или 6 антибиотика, защото винаги се заразява. Даваме му какво ли не за подсилване на имунитета, но продължава да се разболява. Снощи в клиниката казали, че цял ден слагат системи, много болни имало от този вирус.

# 178
Forest вземи да даваш пробиотици подходящи спрямо възрастта на детето, поне 2,3 месеца. Гледай да имат лактобацилус булгарикус.

# 179
Давам и на двамата. Те са и без това всеки месец на антибиотици, така че пробиотик приемат почти непрекъснато. Досега чревен вирус  не е имал синът ми. За пръв път му е.
Аз и друго искам да попитам. Лекарите свързват честите му боледувания с проблеми с третата сливица. Още преди 2 години няколко различни лекаря ми казаха, че вероятно ще е добре да я махнем, когато стане малко по- голям. Искам да се консултирам с добър УНГ в Пловдив. Някакви препоръки имате ли?

Общи условия

Активация на акаунт