Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 646
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 840
Дани, дано ви е хубаво времето и да сте здрави.

# 841
По темата, чувам едни приятели, говорим си, че децата са болни и мъжа казва, че не се е оправил малкият, ама нали няма кой да го гледа, та утре ще го пускат.
Моята след три дни на ясла изкара една седмица с температура с отит, втората на антибиотик, а на третата лекувахме алергична реакция от антибиотика и гъбички по дупето (пак от него). Сега от другата седмица пак ще трябва да я пускам, че нали вече не сме в извънредна обстановка и ще искат да ходи. Не знам само с какво ще лекуваме следващата болест. Побеля ми косата направо.
Да не говорим, че тези три дни ходене на ясла ми излязоха има-няма 300лв. Три пъти ходене по частни лекари, изследвания, лекарства.

# 842
Момичета, моля за съвет! Детето е с гадния вирус с висока Т. Вече почти 2ри ден, но днес е кошмар, няма спадане Нурофен, дадох след час Хексалгин, къпане, дава само компрес на челото с вода и оцет. Крайниците и изстиват като вземе да вдига висока. В този случай, какво да правя? Компреси къде? Изпаднах в паника да си призная. Утре сме на лекар, но нощта е дълга...

# 843
  • Пловдив/София
Момичета, моля за съвет! Детето е с гадния вирус с висока Т. Вече почти 2ри ден, но днес е кошмар, няма спадане Нурофен, дадох след час Хексалгин, къпане, дава само компрес на челото с вода и оцет. Крайниците и изстиват като вземе да вдига висока. В този случай, какво да правя? Компреси къде? Изпаднах в паника да си призная. Утре сме на лекар, но нощта е дълга...
Хексалгина не я ли свали? Той е най-тежката артилерия.
Ако детето не е склонно към гърчове- просто спокойствие и много течности. Повечето лекари казват, че и с 40+ градуса детето си е ок, организмът се бори. Големият от бебе вдига 40 градуса, почти на всяко боледуване. Няма спасение- нурофен и панадаол през два часа в тежката фаза, доза малко над горна граница за кг. Ако дълго държи над 40 течвн аналгин, компреси, много вода.
Като я втрисаи се завива, не се охлажда. Тоест слуша се детето дали му е топло или студено.

# 844
Разбит белтък на ходилата /отдолу/.
Мокри кърпи на сгъвките на ръцете и краката.

Редактирам се!
Знам и за чорапи натопени в равни часто вода и оцет. Не съм го пробвала, че с оцета в чудо се виждам.
Но пък компот от малини също сваля температурата (яде се, не се маже) Simple Smile
Спокойна вечер!

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 23:08 от Hope for Two

# 845
А компресите на студени крайници слагат ли се последно или греша? Ако детето сваля Т, завивате ли го, или също при вдигането отвивате ли/разсъбличате ли?

# 846
При моите като са ледени ръце и крака знам, че ще хвърчи температурата. Аз пълня леген с вода топла, да не е вряла и слагам морска сол, топи си краката и ръцете в тях. След това подсушавам и обувам два чифта чорапи. Трябва да стоплите крайниците за да се раздвижи кръвта и температурата спада поне с градус. Ако цялата гори слагам компрес с вода и оцет на чело, мишници и обувам оцетени чорапки.

# 847
Аз съм правила контакт кожа в кожа - събличаме се двете и ляга върху мене. Така се уравновесяват температурите. Но ако е по-специфичен вирусът, може и да не подейства. Обтривала съм и местата на пулса със студен компрес - китки, свивки на колене и лакти, подмишници.

# 848
  • shumen
При много висока Т знам за мокър чаршаф с оцет или с оцетени чорапки.

# 849
И моята 3-годишна е с 39-40 С от събота и не се сваля с нищо, включително комбинация от нурофен и хексалгин. Досега или белтък, или вода с оцет помагаха малко, но вчера не. Оказа се, че е с херпангина и нормално да е с толкова висока температура. Нерви и сили и до 3-4 дни ще мине. От събота през нощта до тази нощ към 01 часа не успях да я сваля под 39С. Уж знам, че организмът се бори, но откачих да си виждам детето на дроб. От 1 часа не е вдигала повече от 38 С и се надявам, най-лошото да е зад нас. Сили, много сили и това ще мине

# 850
Благодаря на всички за съветите!

# 851
При такава висока и неповлияваща се температура, особено в сегашния период, бих направила тест за грип. Ако е това - Тамифлу.

# 852
Страдам! До сряда слагахме Риноджермина в носа. Сряда, четв, петък и днес беше на ясла и айде…..  Сополи. 😭 Три седмици беше в нас….. Вече не издържам, тази трета сливица ще ни съсипе. А даже са били само 5 деца в групата!  Сега ще пробвам Коларгол…… просто вече нямам думи.

# 853
  • София
Пробвайте силвъртус спрей за нос

# 854
Откакто ползваме правени капки без антибиотик ( по рецепта на педиатъра) Коларгол не съм ползвала. Тези правените са много ефективни при моите деца. Но и аз ползвам Силвертус имзс гърло и за нос

Общи условия

Активация на акаунт