Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 658
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 825
Да, всеки сопол го броя за болест и вирус и се стои 10-14 дни вкъщи. Да спре и някой ден да се стабилизира. Ако броим само тежките болести, тогава за 22 месеца ще броя така - 1 отит, 2 ларингита, 1 лек бронхит, коксаки, 2 ангини и розеола. Така изглежда все едно не е боледувала, и никак не изглежда като 29 вируса. Но иначе - да, аз лекувах бактерии - мораксела, стафилокок, стрептококи, но всички се лекуват на следващия вирус. Реално със стоенето вкъщи за закрепване, моята мома е ходила на ясла - декември - 15 дни, целия януари, февруари - 1 ден, март - 10 дни. Проблемът при мен е по-скоро, че наистина сравнявам с предишната ясла, в която ходеше 2021 по 4-5 седмици без да се разболее и после вкъщи един назофарингит с хомеопатия - 2 седмици със закрепянето. Моето наблюдение е, че определено зависи и от средата. В нашата също не ги връщат, със сопол или без, кашлящи, питат могат ли да дойдат на следващия ден - казват им - да и продължават.

# 826
Днес на плодщадката чух разговор между две майки.Едната каза че детето й кихнало и изкарало един голям сопол звънналата до градината да каже че няма да я води съответно госпожата й казала че е единствената която прави така ...сметнете....

Между годинка и две моята е боледувала точно 6месеца.(в това число влиза един ковид )
3 пъти от тези 6 бяха с т.(не е била на ясла )

Имунотрофина и аз давам,изписано от унг.
Цяло шише ми казаха,но ми се иска още едно да дам мисля че й действа добре на имунитета.Някой знае ли дали може две шишета да се изпият 🤔🤔🤔

# 827
На моето дете е изписана Имунотрофина 3 опаковки - за трета сливица и имунитет. При нас ефект НУЛА. Сега пие последната трета опаковка.

# 828
Нашата мома е на дифендил в момента, от края на февруари го пие и аз не виждам ефект, но то си е с натрупване. А иначе, обикновено препоръчват поне 3 месеца да се пие.

# 829
  • shumen
На мен ЛКК комисия не са ми отказвали.
В яслата и ДГ и моя боледуваше,но после го израстна и поразреди.

# 830
  • София
И при нас контролът е никакъв. Звънят само при температура. Иначе си ходят кащлящи и сополиви и всичко е оставено на съвестта на родителите. Добре, че поне част са съвестни.
Аз ефект от Имунотрофината, ако е от нея де, усетих след поне 5 шишета изпити. Може и повече да са. Казаха ми, че може целия зимен период да давам. Като навърши 3, дозата става двойна.

# 831
Добре де как като бях дете го нямаше това за един сопол да ме държат вкъщи и майка ми казва със сиропа и хапчетата съм ходила на детска градина и никой нищо ...

# 832
  • София
Те и сега ходят - и с просто сопол, и с "алергична" кашлица и с просто еднократно повръщане...

# 833
Да, “просто” сопол за едни и “алергична” кашлица за втори, а за трети - се стига до бронхит, ларингит, отит, пневмония и все “просто” някакви си неща.

# 834
Да, една майка онзи ден каза,мче дъщеря ѝ има остатъчни сополи и кашлица и пусна детето си на градина. Сега половината група пак са окапали , моето в това число

# 835
  • shumen
Те и при нас така си ходеха като моето ходеше на градина.Също се вземат и бележки от педиатъра,че е здраво и може да посещава ДГ.

# 836
Масово е така вчера се видях с две приятелки едната има дете на 6,една седмица бил болен на Аб,и още си кашля вика утре го пускам....

# 837
Ох, ако знаете в чужбина как са... 😲 За варицелата дават 72 часа вкъщи, после може да си ходи на детска. С АБ - същата работа, след третия ден може да се занесе с рецептата и сестрата го дава в определените часове. Не насърчавали детето да отсъства продължително, да не изпуска програмата. Това като го видях за пръв път, викам на мъжа ми "Наш'то тука няма да оцелее". Че и с въшки ги водят, в 21-ви век!

# 838
Ами моето от толкова отсъствия отвикна да ходи на ясла тъкмо с хиляди уговорки ходеше вече без рев и тръшкане но вкъщи е по хубаво и сега иска само в къщи губи си и дисциплината която има там ..аз пък в къщи не мога да му дам тая социална среда която има там ..аз това имах в предвид че едно време хич не ни жалеха с аб и на градината аз толкова да отсъствам и да се лигавя в къщи не е било ...

# 839
  • shumen
Силве,нашите в такава среда няма да оцелеят.
Ние пътуваме за Трявна и силно се надявам да е здрав,че да правим процедурите пълните 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт