Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 фев. 2020, 18:03 ч.

Да си търся ли щастието сама ?

 • 1 124
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте, няма да крия, че се регистрирах, за да прочета мения, малко ме е страх от тях, но все пак...Аз съм на 31, архитект, живея в Лондон. Приятелят ми е програмист, англичанин, на 39. Разбираме се чудесно, като всички имаме разногласия за малки неща. Говорили сме си, че в един момент искаме да си купим къща и да имаме деца. Заедно сме от 3 години и живеем заедно. Дотук всичко звучи прекрасно, но идва голямото НО. Приятелят ми е разведен с 2 дъщери, знаех от самото начало. Запознах се с тех и с по-голямата Е. си допаднахме. Аз освен за работа рисувам и за удоволствие, тя също обича скицираме си двете, гледаме филми, говорим си, нямаме проблеми дори се радвам като идва. Трудното положение е с малката му дъщеря, когато тя идва е истинско предизвикателство за мен. Игнорира ме постоянно, когато излизаме тримата аз просто вървя зад тях и все едно ме няма. Вкъщи нарочно прави някви неща, които аз трябва да чистя след това и такива неща. Не се вписвам в обстановката. Опитвам се да говоря с нея, но е невъзможно. Момичетата са на 13 и 17. Много ми е трудно и много ми тежи. И с двете се държах еднакво. В началото ми беше болно, след това ми стана обидно. Говорих с приятеля си, всеки път казва, че нямало проблем, въобразявала съм си.
Другият проблем е с майка му. Постоянно ми говори за бившата му жена. Разделени са от 8 години, но не й излиза от устата. С мен се държи много усмихнато, но се усеща лошото мнение. Винаги подмята нещо за България. Дори каза : хубаво момиче, ама милото от България. За тези, които имат опит с чужденци, усмихнати са, но не са искрени.За това също говорих с приятеля си, пак съм си въобразявала.
Не знам какво да правя, обичам го много, той също ме обича, но мисля, че не съм готова да се примиря със ситуацията с едната му дъщеря и майка му. Ако имаме дете може да стане и по-зле. Минават ми мисли за раздяла, а дори не знам как да му кажа или дали изобщо това е верния ход.
Благодаря !

# 1
 • Мнения: 2 092
На 31г. имате все още богат избор и варианти. Никой не може да знае по-добре от Вас кое е правилно в случая. Мисля, че щом Ви минава мисъл за раздяла като вариант, не е чак толкова голяма любов, каквато я изкарвате. Wink

# 2
 • Мнения: 2 450
Той дал ли ти е индикации, че иска дете от теб и брак с теб?

# 3
 • Мнения: 15 955
Ако наистина има нещо силно, което ви свързва и виждате живота си по-нататък заедно, не мисля, че раздялата е верния ход. 13-годишната щерка е в тая неуправляема възраст, ще я израстне вероятно, още повече със сестра ѝ се разбирате. Свекървата.....там не знам, със свекървите по принцип си е сложно, но зависи много от сина ѝ. Сама трябва да прецените и да вземете решение, фактът, че ви минава мисъл за раздяла не е за пренебрегване, стига да не е предизвикана от последните глезотии на 13 годишната. Вероятно и на децата не им е лесно, всички си искат своите мама и тате, но не винаги в живота се получава. Така че или изтърпявате някак неприятните моменти, ако е възможно някак ги игнорирате, или пък вземате решението всеки сам да продължи.

# 4
 • Мнения: 669
Ами за подмятанията от майка му не мога да изпитам съжаления, защото ти си си избрала англичанин, а то е ясно, че повечето от тях мразят българите, за тях ние сме цигани. Това е трябвало да ти е ясно предварително, че неговите родители може да не ахнат от възхита, въпреки, че ти може да си прекрасен човек.

Цитат
Говорих с приятеля си, всеки път казва, че нямало проблем, въобразявала съм си.

^^ Това е причината за твоя проблем, а не детето, което е нормално да има такива реакции, децата са различни и само бащата може да има по-голямо влияние да промени това, като разговаря с детето си, но щом за него няма проблем, ще ти е много трудно сама да промениш ситуацията.

Не знам колко е стока този мъж, то е ясно, че ти може да си гледаш през розовите очила сега, ако имаш чувства, но дано да не си сгрешила. За мен това обаче е мигаща червена лампа, не е редно така да игнорира нещо, което си му споделила, че не те кара да се чувстваш добре. Егоистите не винаги са най-добрата партия, много жени знаят това.

# 5
 • Мнения: X
Малката дъщеря според мен е във тинейджърска фаза, която ще израсте, а бабата е прикрит ксенофоб.. която, ако не Ви пречи активно на връзката, ще се научите добродушно да игнорирате.

# 6
 • Мнения: 7 579
Всичко това е много натоварващо за теб.
 Той си затваря очите за проблемите и те оставя да се справяш сама.А би трябвало да те подкрепя.
И а също мисля,че това е голяма червена лампа.
Не бързай нито с брака ,нито с бебето.

# 7
 • Мнения: 23 799
От колко време се държи така малката? Много е вероятно да е от възрастта. И аз имам една 13-годишна, на която по пет пъти на ден ми идва да ѝ извия вратлето, а беше такова мило дете. Всъщност, и сега  е мила, ама на моменти не се трае. То бива неразбрана и недооценена, бива, ама....ааааа...Та, и при вас може да е подобен проблемът.

# 8
 • Мнения: 1 997
От мъжа не видях да се оплакваш, не виждам защо да го зарязваш. Ама дъщерята не те харесвала, майка му ти подмятала... Той да те харесва и се разбирате, другите каквото дойде, идеално не е никъде. Вместо да му мрънкаш и си разваляш отношенията, накарай го да си изчисти след пакостливата щерка, а клъвванията на майка му с голяма усмивка подмини. Голям праз, че те подценява, то коя ли свекърва си харесва снахата. Не знам какво очакваш той да направи по въпроса. Всъщност подозирам, че си загубила интерес към него, затова се оглеждаш за причини и варианти.

# 9
 • Мнения: 5 022
Въх, те пък са едни китки англичаните.
Имай предвид, че всички така наречени големи нации са расисти. От това няма как да избягаш. Винаги гледат снизходително на останалите.
Не бих се замесила с цялата му рода, деца, майка и тъ нъ. Ти влизаш в тази връзка с неговата обремененост и твоите първи емоции винаги ще са на заден план. Което не е честно спрпмо теб – ти имаш право на своите първи впечатления и изживявания от връзка, брак, деца.
Но това не е толкова важно и се преодолява, ако им наложиш респект, а такъв липсва. Те не те приемат за равен на тях. Вика "вървя зад тях"????? И защо? Ти самата явно се чувстваш по-долна категория.

Общи условия

Активация на акаунт