С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 007
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Пак казвам, въпросът е морален, а не юридически.
Точно защото е морален, а не юридически, госпожата няма особени права да "варди" наследствените имоти на половинката си! Какво ще прави той с тях, с кого да дели и дали, си е само и единствено негово решение. Тя да се грижи за общите, заедно придобитите по време на брака, ако има такива.

# 496
  • при късмета
Ермелина знае, че няма право да решава от самото начало. Свекървата обаче няма повече права от нея, а тя е тази която напира за продажбата и тук нея обсъждаме

# 497
Всъщност авторката има право и е длъжна да се погрижи за правата и интересите на детето си, а интересите на майката и сестрата на мъжа й ощетяват детето, което е дете на същия този мъж и той като баща би трябвало да слага неговите права и интереси на първо място.

# 498
Всъщност авторката има право и е длъжна да се погрижи за правата и интересите на детето си, а интересите на майката и сестрата на мъжа й ощетяват детето, което е дете на същия този мъж и той като баща би трябвало да слага неговите права и интереси на първо място.
Точно

# 499
  • София
От много време един въпрос ми се върти из главата. Значи, много млади майки пишат как най-важно им е детето, как то е всичко на света и как в никакъв случай свекървата не бива да се меси, нито да се обажда, нито подаръци да носи, абе нищо. И се чудя след 30 години тези снахи какви свекърви ще бъдат.
На мен ми се върти откакто съм в бг-мамма - вече 15 години. Наистина не зная кое е за предпочитане - да не й пука особено или да е орлица.
Но наистина би било някакво чудо същата тази орлица, на която чедото всичко споделя - на 18 години да се врътне и да го остави да се справя самО със всичко.
Само да допълня - това се отнася и за женските майки.

# 500
Е,то затова е популярна приказката...."едно време,какви свекърви имаше,пък сега са се навъдили едни снахи..."

# 501
  • София
Да де, ама тук не само пишат, ами си и вярват.
Като случая със сватбата - интересно ми е съфорумката казала ли е на мъжа си: "Ти отивай, аз ще стоя с детето". И ако той беше отишъл, нямаше ли да четем поредната тема за пребрегване?
Може и мъжът да не е направил добре, но вярвам в добрите му намерения - да й осигури възможност да излязат заедно без детето. Все пак не е хукнал сам на клуб, без нея.
Все пак да напомня, че след 20-тина години детето се изнася, а оставаш със същия този мъж, ако бракът е оцелял дотогава.

# 502
То хубаво да не се врътне, но ако има повече от едно дете, нали и това трябва да вземе под внимание. Ако децата имат деца, също. Нали за децата все трябва да се мисли.

# 503
  • волно калдъръмче
Е,то затова е популярна приказката...."едно време,какви свекърви имаше,пък сега са се навъдили едни снахи..."
Най любимите ми два лафа са: „свекървата няма ли да ни остави на мира, само звъни на мъжа ми да си говорят, все пита за детето и все няма време да го погледа” и „кво ѝ пука за нас, тя на собственото си дете не се обажда, а пък аз очаквам да гледа детето, за да се епилирам и да пия едно кафе с приятелки”. Всеки е в обращение според случая, а детето върви със свитък инструкции. А нещо се скофтят нещата, мисли му - фасоните от ПМС са балсам пред това да извършиш  светотатство, като гледаш детето по твое усмотрение. Почва да се скача за алергии, за здравето му, каква баба си, едва ли не ще го умориш, щото кво ли знаеш ти, нито са ти известни алергиите от боза, нито, че прави обриви от ориз, а пък как от спанака с тези нитрати ще му намали оплодителната способност след време... Патка си и това е.

# 504
Деца мога да гледам.Ама да им готвя ,тц.Евентуално закуска,ама с предварителни инструкции и ако има изисквания за много специални продукти и марки,очаквам и зареждане с тях.
Инак,да си им готви майка им, там в бурканчета ли каквото иска, и каквото им е приготвила това ще ядат.
За период по-дълъг от седмица,не се навивам да гледам внуци преди да минат 1м.височина..
Ако много се налага и няма начин,майката ще трябва да ревизира списъци и изисквания,инак няма да стане работата..
Ко ще не любимо внуче,ми и душата в кошница да ми носят,все тая.   

# 505
  • волно калдъръмче
Аз отсега си знам, че внуци няма да гледам, защото храната им ще е от магазина. Село нямам, крави, кокошки и прасета не гледам, зеленчукът е също със съмнителен произход.

# 506
  • при късмета
С какво толкова накърнява самочувствието на свекървата, ако се съобрази със снахата, особено за храненето на детето? Или само за това, че го казва снахата е способна да рискува здравето на детето? Нали свекървите са по-зрели, по-знаещи, по-можещи и претендират да са по-умни? По нещо не личи обаче с такива разсъждения, по-скоро не съобразяването опровергава всичко това. Свястна свекърва би се съобрази Ла заради детето и не би трябвало да има значение, че инструкциите ги дава снахата. Никой не познава детето по-добре, че да даде по-адекватни

# 507
  • волно калдъръмче
Умрем за знаеща, можеща и умна снаха, която да е проумяла, че никой не може да гледа детето ѝ по-добре от нея.

Да ти стигне акълът до там, че който не може като теб да гледа дете, е по-добре да не го занимаваш с тази работа, е висша форма на познание за света и себепознание. Мрънкай си наум и не занимавай света с недоволството си, че много ще се изложиш.

Респект към такъви осъзнати майки.

# 508
С какво толкова накърнява самочувствието на свекървата, ако се съобрази със снахата, особено за храненето на детето? Или само за това, че го казва снахата е способна да рискува здравето на детето? Нали свекървите са по-зрели, по-знаещи, по-можещи и претендират да са по-умни? По нещо не личи обаче с такива разсъждения, по-скоро не съобразяването опровергава всичко това. Свястна свекърва би се съобрази Ла заради детето и не би трябвало да има значение, че инструкциите ги дава снахата. Никой не познава детето по-добре, че да даде по-адекватни
Няма лошо в изискванията.Ама да е са мярка.

Ако е някоя простакела,примерно да се тръшка за масълце Президент в попарата,а да не и увира да го подсигури сама,ще има дълго да недоумява "с какво точно ми накърнява самочувствието"..

# 509
  • волно калдъръмче
Ти пък сега за масло Президент на внучето ти се свиди. Тц, не заслужаваш да го гледаш.

Общи условия

Активация на акаунт